Ripariryhmä 6:

Raahen seurakunnan rippikoulu ryhmä 6. vastuu ohjaajana toimii Säde Kokkoniemi, tulevana pappina Sofia Oranen. 

Rippikouluun kuuluu kolme osaa: seurakuntaan tutustumisjakso, lyhyt viikonloppuleiri ja pitkä leiri eli intensiivijakso. Näihin kuuluu erilaisia tapaamisia ja osallistumista seurakunnan toimintaan. Lyhyt viikonloppuleiri painottuu tutustumiseen ja valmistautumiseen pitkälle leirille. Pitkän leirin aikana tehdään, opiskellaan, kuulustellaan ulkoläksyt, vietetään yhteistä vapaa-aikaa ja toivottavasti luodaan niitä elinikäisiä muistoja. Leiriä ei tehdä me työntekijät vaan koko ryhmä: rippikoululaiset, isoset ja työntekijät, kaikki yhdessä.  

Seurakunnan toimintaan tutustuminen on jo menossa ja siihen kuuluvat seuraavat yhteiset kokoontumiset:

19.3.2024 klo 18.00 Saloisten seurakuntatalon sali, ripari-info

24.2.2024 klo 18.00 Raahe Gospel Antinkankaan koululla

17.3.2024 klo 12.00 messu Saloisten kirkossa, sen jälkeen kirkkokahvit ja opetusta alakerrassa nuorisotilassa. 

26.3.2024 klo 18.50 Seminaarin Pääsiäinen, Rantakatu 7, 92100 Raahe, pukeudu lämpimästi ulkotapahtuma, tämä kestää reippaan tunnin ja muista hakea merkki alussa ja lopussa.  Tarkempi merkkien jakopaikka tulee Whatsapp ryhmään ja merkit pitää hakea Sädeltä, ei muilta seurakunnan työntekijöiltä.

26.5.2024 messu, kirkko ja aika ilmoitetaan myöhemmin. Tässä lisänä hautausmaa tehtävä, eli messun jälkeen noin kolme varttia opetusta. 

Perjantaisin klo 19-22 Nuorille Avoimet ovet seurakuntakeskuksessa, yksi käynti.

Maanantaina Raamis klo 19-21 Pattijoen Pappilan yläkerrassa, käynti parkkipaikan puoleisesta ovesta. 

Iltamessu Pattijoen kirkossa, keskiviikkona, seuraava 13.3.2024 klo 18.00 alkaen ja tämän jälkeen voi tulla iltapalalle Pattijoen pappilan saliin. 

 

Näistä tulisi olla kortissa merkit ennen pitkää leiriä. Pyydän kuvat kesäkuussa kortista, ehtii vielä korvata puutteet. 

DIAKONIATEHTÄVÄ tämä on suoritettava ennen kesäkuun alkua ja siitä on lähetettävä kuva ja selostus yksityisviestillä Sädelle. Teidän tulee auttaa pyyteettömästi, ilman ajatusta rahallisesta tai muusta palkkiosta, apua tarvitsevaa. Tehtävä voi olla spontaania auttamista, tai suunniteltua. Tästä tulee olla autettavalle hyötyä ja iloa. Tämä on suoritettava ennen kesäkuun tsekkausta. 

Kesäkuun alussa pyydän jokaiselta kuvaa rippikoulukortista, mutta jos olet kortin merkit kerännyt viimeiseen yhteiseen messuun mennessä toukokuussa voit palauttaa korttisi siellä. Kuvan jälkeen sovitaan puuttuvien merkkien suorittamisesta ja täysi kortti on viimeistään tuotava  pitkälle leirille mukana. 

 

Viikonloppuleiri 26.-28.4.2024 Kultalassa, leirikeskuksessa alkaa kello 17.00 ja loppuu sunnuntaina klo 13.00 

Pitkä leiri eli intensiivijakso 12.-19.7.2024 Kultalassa. Aloitamme perjantaina klo 10.00 ja lopetamme perjantaina 19.00 lounaaseen, jonka jälkeen menemme bussilla Saloisten kirkkoon konfirmaatioharjoituksiin ja albojen sovitukseen. Tämän jälkeen nuoret saavat lähteä kotiin, kestää noin 14.30. 

Leireistä tänne tulee vielä leirikirjeet, joissa on tarkempaa tietoa leirien aikatauluista yms. 

Rippikoulumaksusta laitan tänne eräpäivän ja maksuohjeet. 

KONFIRMAATIOMESSU SALOISTEN KIRKOSSA SUNNUNTAINA 21.7.2024 KLO 10.00 ENSIMMÄINEN RYHMÄ, KLO 12.30 TOINEN RYHMÄ

ensimmäiseen ryhmään klo 10  : Minja, Minea, Seela, Ella, Krista, Matias, Paavo, Henrik, Alex, Teemu, Jesse, Iita

toinen ryhmä klo 12.30: Elli, Eemeli, Tiina, Kiia, Panu, Okko, Aaro, Helinä, Emilia, Jade, Tomi ja Sebastian

Haluamme taata kahteen ryhmään jaolla jokaisen vieraalle istumapaikan ja mukavan messu kokemuksen. Ryhmiin ei enää mielellään tehdä muutoksia kuin tosi perustavan laatuisen syyn takia. 

Ryhmäkuva otetaan leiriviikon jälkeen Saloisissa harjoitusten yhteydessä albat päällä. Kuvaus on tilattu Heliokselta. 

Kuvan halutessasi toimi näin: tuo 10 euroa leirille, se laitetaan kirjekuoreen, johon päälle tulee rippikoululaisen nimi ja osoite. Kirjekuoret kerätään leirin alussa yhteen ja annetaan kuvaajalle. Näin toimimalla saat ryhmäkuvan. 

 

LEIRIKIRJE ALOITUSVIIKONLOPUN LEIRILLE 26.-28.4.2024 KULTALAAN

Leiri alkaa perjantaina 26.4. klo 17.00 ja silloin leiriläiset saapuvat leirikeskukseen. Leiri päättyy sunnuntaina 28.4. klo 13.00 ja jokainen järjestää kyydit itse. Yhteistä kyyditystä ei ole tällä leirillä. 

Perjantaina on tarjolla melkein heti päivällinen ja illan päälle vielä on iltapalaa, joten nälkä ei pääse tälläkään leirillä yllättämään. Kultalaan jokainen saapuu omilla kyydeillä ja sama on sunnuntaina, yhteiskyytejä ei ole järjestetty. 

Majoittuminen tapahtuu kolmen hengen ryhmissä, koska huoneita ei voi tukkia täyteen ja osaan huoneista tulee myös isonen nukkumaan. Majoittuminen on suotavaa tapahtua kaveriporukoissa, mutta jos siitä aiheutuu häiriötä, voidaan näitä purkaa ja tehdä uusia järjestelyitä. Jokaisen huoneen majoittuvat tulee ilmetä huoneen ovessa olevasta listasta. Toisten huoneisiin ei mennä, eikä toisten omaisuuteen kajota. Leirille ei kuitenkaan kannata ottaa mukaan kalliita tavaroita, koska seurakunta ei vastaa niistä. 

Puhelimet kerätään yöksi pois ja jos tämä on osallistujalle mahdottomuus, niin silloin kannattaa miettiä joko päiväriparille siirtymistä tai öitten nukkumista kotona. Taisteluja puhelimista ei käydä. Tällä on tarkoitus varmistaa riittävä yöuni ja samalla yörauha myös muille huoneissa nukkujille. 

Leirille on järjestetty yövalvonta. 

Allergiat kannattaa nyt viimeistään ilmoittaa Säde Kokkoniemelle, joka välittää ne Kultalan emännälle. 

Leirille on suunniteltu ohjelmaa, johon on suotavaa osallistua. Isosryhmät ovat eri asia kuin majoitusporukat, ja nämä muodostetaan jo tällä leirillä. Isosryhmissä tehdään erilaisia tehtäviä ja kisataankin kun siihen tulee mahdollisuutta. 

Leirille tarvitset mukaan: 

muistiinpanovälineet

vaihtovaatteita sään mukaisesti, kengät liikkumista varten ja ulkovaatteet, keli näyttää niin kolkolta, joten ne lämpimät vaatteet ovat nyt paikallaan

pyyhe, peseytymisvälineet, lakanat ja jos makuupussi, niin aluslakana ja tyynyliina myös

omat henkilökohtaiset lääkkeet, esim. särkylääkettä. Vain omaan käyttöön, ei jaettavaksi kavereille. 

herkkuja

Leirille ei saa tuoda:

Päihteet, tupakkatuotteet, nuuskat, nikotiinipussit yms. tähän luetaan myös sähkötupakki kaikissa muodoissaan

Alkoholi, kaikki päihdyttävät tuotteet 

Tulentekovälineet, teräaseita yms. 

Energiajuomat

Leirikeskuksen säännöt

 1. Leirikeskus on kaikkien yhteiseksi virkistymiseksi tarkoitettu paikka, joten huolehdi siitä, että oma käytöksesi ja olemisesi on leirikeskukseen sopivaa.
 2. Kiusaaminen ei ole sallittua. Leirinjohtajien tulee puuttua mahdollisiin kiusaamistilanteisiin ja varmistaa, ettei kiusaamista tapahdu myöskään ”leikin” varjolla.
 3. Rikkoutuneista välineistä on välittömästi ilmoitettava leirikeskuksen henkilökunnalle tai leiristä vastaavalle henkilölle. Leiriläinen voi joutua korvaamaan rikkomansa omaisuuden.
 4. Tullessasi leirikeskukseen sitoudut samalla noudattamaan ohjeita ja sääntöjä, osallistumaan leiriohjelmiin ja työtehtäviin, jotka kunkin leirin henkilökunta leirin alussa ilmoittaan.
 5. Leirikeskuksen siisteys on kaikkien yhteinen asia. Jokainen vastaa osaltaan huoneensa ja leirialueen siisteydestä. Roskat on heitettävä roska-astioihin.
 6. Lasten ja nuorten leirit ovat savuttomia. 
 7. Alkoholin ja huumeiden tuominen, säilyttäminen ja käyttö on ehdottomasti kielletty leirialueella. Epäily niiden hallussapidosta tai käytöstä johtaa leirin välittömään keskeytymiseen. Samoin tupakkatuotteiden, nuuskan ja nikotiinipussien tuonti leirille on kiellettyä. 
 8. Leirille ei saa tuoda energiajuomia. Jos näitä löytyy leiriläisen hallusta, leiriläinen soittaa kotiin vanhemmille, että he noutavat ne leiriltä pois. 
 9. Leirin ohjelma- ja turvallisuusvastaava on vastuussa leiristä ja leiriläisistä, joten hänen antamia muita ohjeita ja määräyksiä on ehdottomasti noudatettava.
 10. Ulkopuolisten vieraileminen leirillä tapahtuu vain ilmoitettuina aikoina.
 11. Nukkumarauha on sallittava jokaiselle. Ehdoton hiljaisuus alkaa leirinjohtajan ilmoittamana aikana.
 12. Leiriläinen voidaan poistaa leiriltä, mikäli hän ei kykene noudattamaan näitä sääntöjä tai mikäli hänen käytöksensä ei muutenkaan sovellu leirille.

Leirillä tutustutaan työntekijöihin, isosiin ja rippikoululaisiin. 

Jos sinulla on kysyttävää tästä leiristä tai muusta, niin ota yhteyttä Säde Kokkoniemi 0406710632 tai viestillä

Ilmoita mahdollisimman pian jos joudut jäämään leiriltä pois. 

Tervetuloa leirille

Isoset, Ossi, Sofia ja Säde

Leirimaksu (joka sisältää koko rippikouluajan) maksetaan seurakunnan tilille ennen pitkää leiriä. Vielä ei siis ole mikään kiire asian kanssa. Tilinumerot ovat: FI16 2007 3800 0016 07 (Nordea). Leirin hinta on 65 €. Toivomus on, että mahdollisimman moni maksaisi maksun samana päivänä eli eräpäivänä pe 31.5. Näin taloustoimistossa on helpompi kohdistaa maksut oikeisiin ryhmiin. Viestiksi: leiriläisen nimi ja ryhmä 6. 

Jos olet poissa yhteisistä tapaamisista, ilmoita ajoissa ja sovi korvaavasta toiminnasta, niin asia tulee hoidettua. 

Tervetuloa ja iloa rippikouluun! 

 

Kyselyt ja tiedustelut 

Säde Kokkoniemi 

0406710632, nuorisotyönohjaaja Raahen seurakunta