Taloudellinen apu ja -neuvonta

Taloudellinen apu on kertaluontoista ja tilapäistä avustamista odottamattomissa kriisitilanteissa. Diakoniatyöntekijä haastattelee avustuksenhakijaa ja hänen kokonaistilanteensa kartoitetaan. Avustuspäätökset pohjautuvat diakoniatyöntekijän tai diakoniatiimin harkintaan.

Työntekijän kanssa voi pohtia taloudellisten vaikeuksien syitä ja punnita vaihtoehtoja niistä selviytymiseen. Tavoitteena on tukea asiakkaan selviytymistä ja tarvittaessa ohjata hänet saamaan apua myös muualta. Vastuu kansalaisten perustoimeentulosta kuuluu lakisääteisesti yhteiskunnalle.

 

TALOUDELLISEN AVUN AJANVARAUS:

Raahe- Saloinen -Pattijoki alueella : 040 671 0653 maanantaisin klo 9.30 - 11.30

Ajan voi varata myös lähettämällä tekstiviestin tai whatsapp-viestin kyseiseen numeroon, sinuun otetaan yhteyttä ajan antamiseksi. Taloudellisen avun ajanvarauspuhelin on käytössä vain ilmoitettuna aikana, joten viesteihinkin vastataan vain silloin. Voit jättää taloudellisissa asioissa yhteydenottopyynnön myös diakonian sähköpostiin : diakonia.raahe@evl.fi

Vihannin alueella : 040 671 0704 maanantaisin  klo 9 -10 

Siikajoen alueella: 040 671 0717 maanantaisin klo 10 -11 

Otathan mukaasi tiliotteen ja viimeisimmän toimeentulotukipäätöksen. Tulethan päihteettä.

 

ESR+ aineellinen apuLimenvihreällä pohjalla kaksi suurta kättä, joissa avuntarpeessa olevia ihmisiä. Lisäksi teksti: Tarjoamme aineellista apua.

Olemme myös mukana ESR+ (Euroopan sosiaalirahasto+) hankkeessa, jonka avulla voimme tukea alueemme vähävaraisia. Hankkeen kautta saamme jaettavaksi Aineellisen avun maksukortteja, joilla apua tarvitsevat voivat hankkia välttämättömiä elintarvikkeita ja päivittäistavaroita. Maksukortin arvo on 40 euroa ja niitä on jaettavana rajallisesti. Maksukortin luovuttamisen yhteydessä keskustelemme vastaanottajan/perheen tilanteesta ja kartoitetamme yhdessä mahdollisuuksia helpottaa taloustilannetta.

Aineellisen avun maksukortteja voi tiedustella taloudellisen avun ajanvarauksesta.

 

Punaisin kirjaimin: Kaikukortti
 

Olemme mukana valtakunnallisessa Kaikukortti yhteistyössä korttien jakajana. Voit saada kaikukortin kauttamme, jos olet asiakkaamme. Pelkkä halu saada kaikukortti ei ole syy asiakkuuteen. Raahessa Kaikukorttien jakajatahoja ovat myös Pohteen sosiaalipalvelut ja Raahen Psyyke ry. Kaikukorttia voit tiedustella taloudellisen avun ajanvarausaikoina tai muun asiointisi yhteydessä. Raahessa Kaikukortti käy Raahen kaupungin kulttuuri- ja museopalveluihin, Raaheopistoon sekä Rantajatseille. Siikajoella Siikajokiopistoon. Lisäksi kortti on käytettävissä valtakunnallisesti. Huomioithan, että palveluntuottajilla on usein kiintiöt Kaikukorttilaisille. Fyysisen kaikukortin rinnalle sinulla on mahdollisuus itse aktivoida myös mobiili-Kaikukortti.

Kaikukortti.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä sivulla kerrotaan: 

Kulttuuri kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta.

Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten, perheiden ja ikäihmisten mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

Kaikukortteja voivat saada Kaikukortti-verkostoon kuuluvien sosiaali- ja terveydenhuollon (sote) tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen (hyte) toimijoiden sekä joidenkin järjestöjen asiakkaat, jotka ovat vähintään 16-vuotiaita ja tiukassa taloudellisessa rahatilanteessa, eivätkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kansalaisopiston kurssipaikkoja. 1 Kaikukortti = 1 asiakas, koska kortti on aina henkilökohtainen. Tarvittaessa Kaiku-kohde voi pyytää henkilöllisyystodistuksen näyttämisen lipun varaamisessa tai esim. teatteriin mennessä. Yhteisökortti toimii toisin ja lapsen alaikäraja on 16 vuotta.

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja kaikkiin niihin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin, jotka kuuluvat valtakunnalliseen Kaikukortti-verkostoon. Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia lippuja myös omille alle 18-vuotiaille lapsille, lastenlapsille tai uusperheen lapsille samaan tilaisuuteen, johon on itsekin osallistumassa. Alaikäisten lasten määrä merkitään Kaikukortin myöntämisen yhteydessä sekä Kaikukorttiin että Kaikukortti-rekisteriin eli Kaikukantaan, josta kulttuuri- tai liikuntapalvelu voi tarkistaa lippuun oikeutettujen lasten määrän ja samalla henkilöllisyyden, että kyseessä on Kaikukortin omistaja.



 

 

Diakoniatoimistojen yhteystiedot ja ajanvarausajat

Muissa kuin taloudellisissa asioissa diakoniatyöntekijöihin yhteydenotot puhelimitse ma-pe klo 9-15.30.

Raahe
Sovionkatu 1, (Seurakuntakeskus, ent. oikeustalo)

Marja-Leena Kivilompolo p. 040 6710 623
Johtava diakoniatyöntekijä

Anna Vatjus            p. 040 6710 621
Erityisvastuu:  vanhustyö ja mielenterveystyö

Niina Pöyhtäri           p. 040 6710 622
Erityisvastuu: vammaistyö ja diakonian vapaaehtoistoiminta; ystävätoiminta ja tiistaiaterian vapaaehtoiset


Saloinen
Ollinsaarenkuja 1 (Ollinsaaren seurakuntakoti)

Jenni Ranta        p. 040 6710 686 
Erityisvastuu: päihdetyö ja omaishoitajien parissa tehtävä työ


Pattijoki
Koulutie 8 (Pappila)

Veera Baas        p. 040 6710 620
Erityisvastuu: perhetyö ja someviestintä


Ruukki
Heikinkuja 2 (Seurakuntatalo)

Ajanvaraus maanantaisin klo 10-11

Hannele Repola        p. 040 6710 717
Erityisvastuu:  Siikajoki – Vihanti alueen aluetyö, erityisesti Siikajoen alue


Vihanti
Onnelantie 8 

Ajanvaraus maanantaisin klo 9-10

Anna-Liisa Kinnunen    p. 040 6710 704
Erityisvastuu: Siikajoki -Vihanti alueen aluetyö, erityisesti Vihannin alue

 

Diakoniapappi


Antti Jeskanen        p. 040 6710 606