Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Yhteisvastuukeräys 2019tukee lasten ja nuorten koulutusta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Keräys käynnistyy sunnuntaina 3.2. koko maassa ja jatkuu 1.5. saakka.

Lahjoita Raahen seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen

Köyhien lasten määrä Suomessa on kasvussa.

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa. Vuoden 2016 tulonjakotilastojen mukaan 10,2 prosenttia suomalaisista lapsista kuului pienituloiseen kotitalouteen. Tämä tarkoittaa 110 000 lasta. Samalla vähävaraisten lapsiperheiden asema on heikentynyt esimerkiksi sosiaalietuuksien leikkausten ja jäädytysten vuoksi.

Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta, oppikirjoja tai ammatillisissa opinnoissa tarvittavia välineitä.

Lahjoita Raahen seurakunnan yhteisvastuukeräykseen