Talousapu ja -neuvonta

Taloudellinen apu on kertaluontoista ja tilapäistä avustamista odottamattomissa kriisitilanteissa. Diakoniatyöntekijä haastattelee avustuksenhakijaa ja hänen kokonaistilanteensa kartoitetaan. Avustuspäätökset pohjautuvat diakoniatyöntekijän tai diakoniatiimin harkintaan.

Työntekijän kanssa voi pohtia taloudellisten vaikeuksien syitä ja punnita vaihtoehtoja niistä selviytymiseen. Tavoitteena on tukea asiakkaan selviytymistä ja tarvittaessa ohjata hänet saamaan apua myös muualta. Vastuu kansalaisten perustoimeentulosta kuuluu lakisääteisesti yhteiskunnalle.

Voit varata ajan oman asuinalueen diakoniatyöntekijälle puhelimitse ajanvarausaikoina. Otathan mukaasi tiliotteen ja viimeisimmän toimeentulotukipäätöksen. Tulethan päihteettä.

AVUSTUKSIA

Diakoniatyön korona-avustus 

Raahen seurakunta saa Kirkkohallituksen jakamana opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta. Avustus jaetaan diakoniatyön kautta taloudellisia menetyksiä koronan vuoksi kokeneille Raahen seurakunnan alueella vakituisesti asuville täysi-ikäisille henkilöille. Mikäli korona on aiheuttanut ansionmenetystä esim. lomautuksen, työpaikan irtisanomisen, ym. tähän rinnastettavan tilanteen myötä, voit anoa korona-avustusta erillisellä lomakkeella. Lomakkeen voit tulostaa nettisivuiltamme tai noutaa sen Raahen kirkkoherranviraston eteisestä sekä Ruukin seurakuntatoimiston aulasta aukioloaikoina ja Vihannin diakoniatoimiston sisäänkäynnin vieressä olevasta postilaatikosta. Avustushakemuksen jättäminen ei automaattisesti tarkoita, että sinulle myönnetään avustusta. Diakoniatiimi käsittelee hakemukset, ja ottaa myönteisen päätöksen saaneisiin yhteyttä joulukuun aikana. Hakemus tulee palauttaa viimeistään maanantaina 30.11.2020.

Diakoniatyön jouluavustus 

Raahen seurakunnan diakoniatyöltä voit anoa jouluavustusta, mikäli koet olevasi vähävarainen ja olet Raahen seurakunnan alueella vakinaisesti asuva täysi-ikäinen henkilö. Jouluavustushakemuksen jättäminen ei automaattisesti tarkoita, että saat jouluavustusta. Diakoniatiimi käsittelee jätetyt hakemukset, ja ilmoittaa päätöksestä vk:n 50 aikana. Lomakkeen voit tulostaa nettisivuiltamme tai noutaa sen Raahen kirkkoherranviraston eteisestä ja Ruukin seurakuntatoimiston aulasta aukioloaikoina tai Vihannin diakoniatoimiston sisäänkäynnin vieressä olevasta postilaatikosta. Hakemus tulee palauttaa viimeistään maanantaina 30.11.2020.

Avustuslomakkeet löydät etusivullamme olevasta uutisesta.

 

 

Diakoniatoimistojen yhteystiedot ja ajanvarausajat

Diakoniatyöntekijöihin yhteydenotot toistaiseksi vain puhelimitse ma-pe klo 9 -15.30.

Poikkeuksena: Heli Luoma vain to ja pe. 

Raahe

Kirkkokatu 33, 2. krs. (Seurakunnan virastotalo)

Ajanvaraus ma – ke klo 9-10

Niina Pöyhtäri                              p. 040 6710 622

Virpi Jauhiainen                           p. 040 6710 621

Anna Vatjus virkavapaalla

Ajanvaraus to klo 9-10

Heli Luoma                                   p. 040 6710 623

Saloinen

(+Ollinsaari, Mettalanmäki, Palonkylä, Kaupunginmetsä

ja Junnilanmäki)

Vastaanotto Raahessa, Kirkkokatu 33, 2. krs. (Seurakunnan virastotalo)

Ajanvaraus ma – ke klo 9-10

Jenni Ranta                                   p. 040 6710 686

 

Pattijoki

Koulutie 8 (Pappila)

Ajanvaraus ti, ke ja to klo 9-10

Veera Baas                              p. 040 6710 620

 

Ruukki

Heikinkuja 2 (Seurakuntatalo)
Ajanvaraus keskiviikkoisin klo 9-10
Hannele Repola                           p. 040 6710 717

Vihanti

Onnelantie 8 
Ajanvaraus ke klo 9-10
Anna-Liisa Kinnunen                 p. 040 6710 704

Diakoniapappi

(Tavoitat parhaiten ke-su)

Kimmo Heinilä                          p. 040 6710 630