Lähetystyö

Lähetystyö on kirkon ulospäin suuntautuvaa toimintaa, pelastussanoman eteenpäin viemistä ja ihmisen kokonaisvaltaista auttamistyötä. Se on seurakuntalaisen perustehtävä ja vastuu. Meille jokaiselle kuuluu Jeesuksen antama kaste- ja lähetyskäsky (Matt.28: 18-20) sekä sen toteuttaminen. Samoin meidän tulisi pyrkiä noudattamaan Jeesuksen antamaa esimerkkiä köyhien, sairauden ja kärsivien ystävänä ja palvelijana.
 

Lahjoittaminen suoraan kirkon kansainvälisen työn järjestöille on mahdollista. Mikäli haluat tukea järjestöjä niiden tärkeässä tehtävässä, lahjoita verkkosivujen kautta:

 

https://www.piplia.fi/lahjoita/

https://felm.suomenlahetysseura.fi/lahjoita/toivoa/

https://www.sley.fi/lahjoitukset/

https://kansanlahetys.fi/suuressa-mukana/lahjoita/

https://www.kylvaja.fi/lahjoita

https://sansa.fi/lahjoita/

https://www.kirkonulkomaanapu.fi/lahjoita/

Raahen seurakunnan nimikkokohteet alueittain 2020

 

Alempaa löydät vielä lähettikohteidemme tarkemman esittelyn.

 

Siikajoki-Ruukki-Revonlahti:

Lähetti Etu-Aasiassa

Lähetti Aasiassa

 

Pattijoki:

FELM-keskus (ex. Shalhevetjah) - Jerusalem, Israel

Pia ja Mikko Pyhtilä - Suomi

Satu ja Jorma Arkkila - Kenia

Pirkko Said - Israel

Signe ja Joel Reinaru - Viro

 

Raahe:

Janne ja Ella Henriksson - Mongolia

Pia ja Mikko Pyhtilä - Suomi

Tuk-Tuk teologia - Mekongin alueen teologinen koulutus

Satelliittitelevisio SAT-7 - Lähi-Itä, Pohjois-Afrikka

Pipliaseuran Lähi-Idän työ

Johanna ja Shuhei Yamaguchi - Japani

 

Saloinen:

Satu ja Jorma Arkkila - Kenia

Joona ja Helene Toivanen - Myanmar

Johanna ja Shuhei Yamaguchi - Japani

Signe ja Joel Reinaru - Viro

 

Vihanti:

Maasaityö Morongoron hiippakunnassa - Tansania

Hosainan teologinen seminaari - Etiopia

Leila ja Kari Pentikäinen - Etiopia

Lähetti Etu-Aasiassa

 

FELM-keskus –Israel

Levottomuuksien ja ristiriitojen täyttämässä maassa ihmiset tarvitsevat rauhallisen ja turvallisen paikan tulla ja kokoontua. Sellainen on Jerusalemissa sijaitseva Lähetysseuran FELM-keskus, joka on avoin kaikille kansallisesta identiteetistä ja uskonnollisesta tai etnisestä taustasta riippumatta. Keskus on Suomen lähetysseuran ylläpitämä, ja se on ollut Pattijoen sekä Saloisten nimikkokohde vuodesta 2005.

Johanna ja Shuhei Yamaguchi, Japani

Yamaguchit muuttavat reilun 1,5 miljoonan asukkaan Kobeen. Shuhein työkuva on Länsi-Japanin luterilaisen kirkon nuorisotyön tiimissä, jossa suunnitellaan eri seurakunnissa tehtävää nuorisotyötä. Lisäksi perheellä on Kobessa myös kotiseurakunta, jossa he työskentelevät piireissä osan viikosta. Tuossa tavoittavassa työssä ei-kristittyjä kutsutaan seurakuntaan matalan kynnyksen toiminnalla, ja myös henkilökohtaisten kohtaamisten merkitys on suuri. Lähettäjänä toimii SEKL.

Janne ja Ella Henriksson –Mongolia

Lähettäjänä toimii Lähetysyhdistys Kylväjä. Työn kautta on syntynyt kolme itsenäistä luterilaista seurakuntaa ja useita niiden alaisuudessa toimivia kappeliseurakuntia, joissa seurakunnan perustoiminta hoituu itsenäisesti ilman lähetystyöntekijöitä.

Kehitysyhteistyöhankkeita on tällä hetkellä yksinhuoltajaäitien voimaannuttaminen Mongolian maaseudulla ja liikuntavammaisten vertaistuen ja synnytysterveyspalvelujen parantaminen.

Helene ja Joona Toivanen, Myanmar

Sley lähetti ensimmäiset lähetit Yangoniin perustamaan luterilaista instituuttia (MILT), joka aloitti toimintansa kesäkuussa 2017. MILTissä opiskelevat nuoret valmistuvat Myanmarin pienen luterilaisen kirkon palvelukseen pappeina, evankelistoina ja lähetystyöntekijöinä.

Helene ja Joona opiskelivat ensin noin vuoden burman kieltä Yangonissa. Nyt he toimivat opettajina ja kouluttajina MILTissä ja MLC:ssä (Myanmar Lutheran Church). Lähettäjän toimii SLEY.

Satu ja Jorma Arkkila –Kenia

Jorma toimii orpolapsihankkeessa sekä Kenian kentän taloudenhoitajana. Lisäksi Jorman vastuulla on osallistua yhteistyökirkon työhön samburuheimon parissa. Tavoitteena on evankelioivien tapahtumien järjestäminen ja kirkon työntekijöiden kouluttaminen Samburuun. Satu toimii Credo-ohjelmassa. Ohjelma pyrkii ennaltaehkäisemään tyttöjen ympärileikkauksia ja lapsinaittamista antamalla tytöille mahdollisuuden koulunkäyntiin. Lähettäjänä toimii Sley.

Pirkko Said -Israel

Pirkko Said työskentelee Lähetysyhdistys Kylväjän palveluksessa Israelissa mm. Ebeneser-vanhainkodissa.

Pirkko työskentelee Karmel-vuoren juurella kristillisessä Ebenezer-vanhainkodissa, joka perustettiin vuonna 1976 toisen maailmansodan vainoista selvinneille messiaanisille juutalaisille. Nykyisin siellä annetaan hoivaa myös arabikristityille sekä enenevässä määrin IVY-maista tulleille juutalaisvanhuksille.

Signe ja Joel Reinaru -Viro

Joel Reinaru toimii Viron kirkon Lähetys- eli Misjonikeskuksesta. Signe ja Joel tekevät nuorisotyötä Tallinnassa, Lääne-Nigulassa sekä muuallakin Virossa. Työssä he kouluttavat uusia vastuunkantajia sekä tekevät yhdessä nuorten kanssa kristillistä mediatyötä. Joel ja Signe Reinaru ovat olleet Raahen seurakunnan nimikkolähettejä vuodesta 2016

Maasaityö Morongoron hiippakunnassa -Tansania

Suomen lähetysseuran työhön Maasaiden parissa kuuluu mm. äidinkielinen esiopetus maasailapsille sekä  paimentolaistyttö-ohjelma, jonka tarkoituksena on pelastaa hädänalaisessa tilanteessa olevia tyttöjä varhaiselta avioliitolta ja tukea koulunkäyntiä. Myöskin seurakuntatyön ja työntekijöiden vahvistaminen maasaialueella kuuluu työalueeseen. Tämä ohjelma sisältää myös työn maasaiden ihmisoikeuksien vahvistamiseksi. Rauhankasvatus ja ilmastomuutokseen sopeutuminen ovat myös tämän ohjelman osa-alueita.

Tuk-tuk teologia – Mekongin alueen teologinen

Luther Seminary in Thailand on Thaiman evankelisluterilaisen kirkon teologinen seminaari. Seminaari antaa opiskelijalle valmiuksia toimia kirkon työntekijänä valmistumisen jälkeen. LST tarjoaa opiskelijoille perustason seurakuntatyön koulutusta sekä alemman korkeakoulutason akateemista koulutusta. Laadukkaalla teologisella koulutuksella vahvistetaan työntekijöiden luterilaista identiteettiä ja avautumista dialogille. hankkeen tavoitteena on vahvistaa kumppaneiden kapasiteettia kehittämällä teologista koulutusta LST:ssa ja koko Thaimaan evankelisluterilaisessa kirkossa. Lähetysseura tarjoaa kumppaneilleen asiantuntija-apua koulutuksen suunnittelussa, arvioinnissa ja toteuttamisessa.

Satelliittitelevisio SAT-7

Sansa:n ylläpitämä SAT-7 lähettää kristillisiä farsin, turkin- ja arabiankielisiä satelliittitelevisio-ohjelmia Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan. SAT-7 on toiminut jo yli 20 vuotta, ja katsojia arvellaan olevan miljoonia. Ohjelmarepertuaariin kuuluvat keskustelu- ja opetusohjelmat sekä lasten ohjelmat ja kristilliset elokuvat.

Hosainan teologinen seminaari -Etiopia

Hosainan teologinen seminaari on yksi Mekane Yesus -kirkon viidestä alueellisesta seminaarista. Seminaaritasoisena se on kouluttanut noin yhdeksästä kirkon synodista tulleita opiskelijoita vuodesta 1997 lähtien. Sitä ennen se toimi raamattukouluna. Seminaari kouluttaa kahden tasoisia teologeja, opistotason ja kandidaattitason. Tuki Suomen lähetysseuran kautta.

Pipliaseuran Lähi-Idän työ

Pipliaseuran Lähi-Idän työhön kuuluu mm. juutalaistyö, arabityö Israelissa ja Palestiinassa sekä raamattutyö, eli raamattujen painaminen, jakelu ja varastointi. Egyptissä yhteistyötahona on koptikirkko. Lähes kaikki Lähi-Idän maat kuuluvat työn alaisuuteen.

Leila ja Kari Pentikäinen –Etiopia

Suomen lähetysseuran lähetti Kari Pentikäinen on valittu Etiopian työalueen alueelliseksi kirkollisen työn koordinaattoriksi ja Leila Pentikäinen Etiopian työalueen kummilapsityön koordinaattoriksi.

Pia ja Mikko Pyhtilä

Suomen lähetysseuran lähetteinä vuodesta 2005. Tällä hetkellä Pyhtilät toimivat kotimaan työssä. Aiemmin he toimivat pitkään Tansaniassa moninaisissa tehtävissä,  mm. Tansaniaan kirkon Victoriajärven itäisen hiippakunnan lapsi- ja nuorisotyössä, albinismityössä ja erilaisissa koordinaattorin tehtävissä.

Lähetti Kaukaasiassa

Julkisuussäädösten vuoksi emme julkaise lähetin/lähettien nimiä netissä.

Lähetti Aasiassa

Julkisuussäädösten vuoksi emme julkaise lähetin/lähettien nimiä netissä.

Ystävyysseurakunnat:

Kullamaa
Lääne-Nigula
Märjamaa
Vienan Kemi