Lähetystyö

Lähetystyö on kirkon ulospäin suuntautuvaa toimintaa, pelastussanoman eteenpäin viemistä ja ihmisen kokonaisvaltaista auttamistyötä. Se on seurakuntalaisen perustehtävä ja vastuu. Meille jokaiselle kuuluu Jeesuksen antama kaste- ja lähetyskäsky (Matt.28: 18-20) sekä sen toteuttaminen. Samoin meidän tulisi pyrkiä noudattamaan Jeesuksen antamaa esimerkkiä köyhien, sairauden ja kärsivien ystävänä ja palvelijana.
 

Lahjoittaminen suoraan kirkon kansainvälisen työn järjestöille on mahdollista. Mikäli haluat tukea järjestöjä niiden tärkeässä tehtävässä, lahjoita verkkosivujen kautta:

 

https://www.piplia.fi/lahjoita/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

https://felm.suomenlahetysseura.fi/lahjoita/toivoa/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

https://www.sley.fi/lahjoitukset/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

https://kansanlahetys.fi/suuressa-mukana/lahjoita/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

https://www.kylvaja.fi/lahjoitaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

https://sansa.fi/lahjoita/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

https://www.kirkonulkomaanapu.fi/lahjoita/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Raahen seurakunnan nimikkolähetit ja -kohteet 2022

 

Alempaa löydät vielä lähettikohteidemme tarkemman esittelyn.

 

Siikajoki-Ruukki-Revonlahti:

Tuomas Lindell ja Kukka-Maaria Rydenfelt (Kylväjä)

Signe ja Joel Reinaru (Misjoni-keskus)

Pipliaseuran Lähi-Idän työ (SPS)

 

Pattijoki:

Mia da silva - Toivoa Naisille (Sanansaattajat)

FELM-keskus (Shalhevetjah) (SLS)

Evankeliumia Saarille- hanke (SLS)

Satu ja Jorma Arkkila (SLEY)

Pirkko Said (Kylväjä)

Signe ja Joel Reinaru (Misjoni-keskus)

 

Raahe:

Mongolia Ev.lut. kirkon seurakuntatyö (Kylväjä)

Evankeliumia Saarille- hanke (SLS)

Tuk-Tuk teologia (SLS)

Miia da Silva / Toivoa Naisille (Sanansaattajat)

Joona ja Helene Toivanen (SLEY)

Pipliaseuran Lähi-Idän työ (SPS)

Signe ja Joel Reinaru (Misjoni-keskus)

 

Saloinen:

Satu ja Jorma Arkkila (SLEY)

Joona ja Helene Toivanen (SLEY)

Johanna ja Shuhei Yamaguchi (SEKL)

Signe ja Joel Reinaru (Misjoni-keskus)

 

Vihanti:

Naisvoimaa - diakoniatyön-hanke (SLS)

Hosainan teologinen seminaari (SLS)

Kristiina ja Kai Ojala (SLS)

Signe ja Joel Reinaru (Misjoni-keskus)

 

FELM-keskus –Israel

Levottomuuksien ja ristiriitojen täyttämässä maassa ihmiset tarvitsevat rauhallisen ja turvallisen paikan tulla ja kokoontua. Sellainen on Jerusalemissa sijaitseva Lähetysseuran FELM-keskus, joka on avoin kaikille kansallisesta identiteetistä ja uskonnollisesta tai etnisestä taustasta riippumatta. Keskus on Suomen lähetysseuran ylläpitämä, ja se on ollut Pattijoen sekä Saloisten nimikkokohde vuodesta 2005.

Johanna ja Shuhei Yamaguchi, Japani

Yamaguchit muuttavat reilun 1,5 miljoonan asukkaan Kobeen. Shuhein työkuva on Länsi-Japanin luterilaisen kirkon nuorisotyön tiimissä, jossa suunnitellaan eri seurakunnissa tehtävää nuorisotyötä. Lisäksi perheellä on Kobessa myös kotiseurakunta, jossa he työskentelevät piireissä osan viikosta. Tuossa tavoittavassa työssä ei-kristittyjä kutsutaan seurakuntaan matalan kynnyksen toiminnalla, ja myös henkilökohtaisten kohtaamisten merkitys on suuri. Lähettäjänä toimii SEKL.

Mongolian Ev.Lut. kirkon seurakuntatyö Mongoliassa

Lähettäjänä toimii Lähetysyhdistys Kylväjä. Työn kautta on syntynyt kolme itsenäistä luterilaista seurakuntaa ja useita niiden alaisuudessa toimivia kappeliseurakuntia, joissa seurakunnan perustoiminta hoituu itsenäisesti ilman lähetystyöntekijöitä.

Kehitysyhteistyöhankkeita on tällä hetkellä yksinhuoltajaäitien voimaannuttaminen Mongolian maaseudulla ja liikuntavammaisten vertaistuen ja synnytysterveyspalvelujen parantaminen.

Helene ja Joona Toivanen, Myanmar

Sley lähetti ensimmäiset lähetit Yangoniin perustamaan luterilaista instituuttia (MILT), joka aloitti toimintansa kesäkuussa 2017. MILTissä opiskelevat nuoret valmistuvat Myanmarin pienen luterilaisen kirkon palvelukseen pappeina, evankelistoina ja lähetystyöntekijöinä.

Helene ja Joona opiskelivat ensin noin vuoden burman kieltä Yangonissa. Nyt he toimivat opettajina ja kouluttajina MILTissä ja MLC:ssä (Myanmar Lutheran Church). Lähettäjän toimii SLEY.

Satu ja Jorma Arkkila –Kenia

Jorma toimii orpolapsihankkeessa sekä Kenian kentän taloudenhoitajana. Lisäksi Jorman vastuulla on osallistua yhteistyökirkon työhön samburuheimon parissa. Tavoitteena on evankelioivien tapahtumien järjestäminen ja kirkon työntekijöiden kouluttaminen Samburuun. Satu toimii Credo-ohjelmassa. Ohjelma pyrkii ennaltaehkäisemään tyttöjen ympärileikkauksia ja lapsinaittamista antamalla tytöille mahdollisuuden koulunkäyntiin. Lähettäjänä toimii Sley.

Pirkko Said -Israel

Pirkko Said työskentelee Lähetysyhdistys Kylväjän palveluksessa Israelissa mm. Ebeneser-vanhainkodissa.

Pirkko työskentelee Karmel-vuoren juurella kristillisessä Ebenezer-vanhainkodissa, joka perustettiin vuonna 1976 toisen maailmansodan vainoista selvinneille messiaanisille juutalaisille. Nykyisin siellä annetaan hoivaa myös arabikristityille sekä enenevässä määrin IVY-maista tulleille juutalaisvanhuksille.

Signe ja Joel Reinaru -Viro

Joel Reinaru toimii Viron kirkon Lähetys- eli Misjonikeskuksesta. Signe ja Joel tekevät nuorisotyötä Tallinnassa, Lääne-Nigulassa sekä muuallakin Virossa. Työssä he kouluttavat uusia vastuunkantajia sekä tekevät yhdessä nuorten kanssa kristillistä mediatyötä. Joel ja Signe Reinaru ovat olleet Raahen seurakunnan nimikkolähettejä vuodesta 2016

Naisvoimaa - diakoniatyön hanke Tansaniassa

Suomen lähetysseuran työhön Maasaiden parissa kuuluu mm. äidinkielinen esiopetus maasailapsille sekä  paimentolaistyttö-ohjelma, jonka tarkoituksena on pelastaa hädänalaisessa tilanteessa olevia tyttöjä varhaiselta avioliitolta ja tukea koulunkäyntiä. Myöskin seurakuntatyön ja työntekijöiden vahvistaminen maasaialueella kuuluu työalueeseen. Tämä ohjelma sisältää myös työn maasaiden ihmisoikeuksien vahvistamiseksi. Rauhankasvatus ja ilmastomuutokseen sopeutuminen ovat myös tämän ohjelman osa-alueita.

Tuk-tuk teologia – Mekongin alueen teologinen

Luther Seminary in Thailand on Thaiman evankelisluterilaisen kirkon teologinen seminaari. Seminaari antaa opiskelijalle valmiuksia toimia kirkon työntekijänä valmistumisen jälkeen. LST tarjoaa opiskelijoille perustason seurakuntatyön koulutusta sekä alemman korkeakoulutason akateemista koulutusta. Laadukkaalla teologisella koulutuksella vahvistetaan työntekijöiden luterilaista identiteettiä ja avautumista dialogille. hankkeen tavoitteena on vahvistaa kumppaneiden kapasiteettia kehittämällä teologista koulutusta LST:ssa ja koko Thaimaan evankelisluterilaisessa kirkossa. Lähetysseura tarjoaa kumppaneilleen asiantuntija-apua koulutuksen suunnittelussa, arvioinnissa ja toteuttamisessa.

Miia da Silva

Sansan lähetti sekä Toivoa Naisille- työn koordinaattori TWR Europen alueella. Sansan yhteistyökumppani, maailmanlaajuinen medialähetysjärjestö TWR (Trans World Radio) lähettää ilosanomaa Jeesuksesta kaikkiaan 230 kielellä ja TWR-Europe 60 kielellä. TWR-Europen kautta lähetettyjä ohjelmia kuunnellaan Euroopassa, Venäjällä, Keski-Aasiassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Hosainan teologinen seminaari -Etiopia

Hosainan teologinen seminaari on yksi Mekane Yesus -kirkon viidestä alueellisesta seminaarista. Seminaaritasoisena se on kouluttanut noin yhdeksästä kirkon synodista tulleita opiskelijoita vuodesta 1997 lähtien. Sitä ennen se toimi raamattukouluna. Seminaari kouluttaa kahden tasoisia teologeja, opistotason ja kandidaattitason. Tuki Suomen lähetysseuran kautta.

Pipliaseuran Lähi-Idän työ

Pipliaseuran Lähi-Idän työhön kuuluu mm. juutalaistyö, arabityö Israelissa ja Palestiinassa sekä raamattutyö, eli raamattujen painaminen, jakelu ja varastointi. Egyptissä yhteistyötahona on koptikirkko. Lähes kaikki Lähi-Idän maat kuuluvat työn alaisuuteen.

Kristiina ja Kai Ojala –Etiopia

Suomen Lähetysseuran lähettien Kristiina ja Kai Ojalan kohdemaa on Etiopia. Kristiina työskentelee Etiopian maatoimiston päällikkönä. Kai Ojala toimii teologian opettajana raamattukoulussa sekä auttaa nopeasti kasvavaa luterilaista Megane Yesus -kirkkoa kehittämään sen rakenteita.

Lähetti Kaukasiassa

Julkisuussäädösten vuoksi emme julkaise lähetin/lähettien nimiä netissä.

Ystävyysseurakunnat:

Kullamaa
Lääne-Nigula
Märjamaa
Vienan Kemi