Lähetystyö

Lähetystyö on kirkon ulospäin suuntautuvaa toimintaa, pelastussanoman eteenpäin viemistä ja ihmisen kokonaisvaltaista auttamistyötä. Se on seurakuntalaisen perustehtävä ja vastuu. Meille jokaiselle kuuluu Jeesuksen antama kaste- ja lähetyskäsky (Matt.28: 18-20) sekä sen toteuttaminen. Samoin meidän tulisi pyrkiä noudattamaan Jeesuksen antamaa esimerkkiä köyhien, sairauden ja kärsivien ystävänä ja palvelijana.
 

Lahjoittaminen suoraan kirkon kansainvälisen työn järjestöille on mahdollista. Mikäli haluat tukea järjestöjä niiden tärkeässä tehtävässä, lahjoita verkkosivujen kautta:

 

https://www.piplia.fi/lahjoita/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

https://felm.suomenlahetysseura.fi/lahjoita/toivoa/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

https://www.sley.fi/lahjoitukset/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

https://kansanlahetys.fi/suuressa-mukana/lahjoita/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

https://www.kylvaja.fi/lahjoitaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

https://sansa.fi/lahjoita/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

https://www.kirkonulkomaanapu.fi/lahjoita/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Raahen seurakunnan nimikkolähetit ja -kohteet 2022

 

Alempaa löydät vielä lähettikohteidemme tarkemman esittelyn.

 

Siikajoki-Ruukki-Revonlahti:

Kaukasian työ (Kylväjä)

Signe ja Joel Reinaru (Misjoni-keskus)

Pipliaseuran Lähi-Idän työ (SPS)

 

Pattijoki:

Mia da silva - Toivoa Naisille (Sanansaattajat)

Sari-Johanna Kuittilo (SLS)

Sinema Leo, Viemme evankeliumia saarille ja tuemme kirkon nuorisotyötä-hanke (SLS)

Pirkko Said (Kylväjä)

Signe ja Joel Reinaru (Misjoni-keskus)

 

Raahe:

Janne ja Ella Henriksson, Mongolia (Kylväjä)

Pasi Palmu, Saksa (SLEY)

Sinema Leo, Viemme evankeliumia saarille ja tuemme kirkon nuorisotyötä-hanke (SLS)

Miia da Silva / Toivoa Naisille (Sanansaattajat)

Signe ja Joel Reinaru (Misjoni-keskus)

 

Saloinen:

Pirkko Said (Kylväjä)

Joona ja Helene Toivanen (SLEY)

Johanna ja Shuhei Yamaguchi (SEKL)

Signe ja Joel Reinaru (Misjoni-keskus)

 

Vihanti:

Naisvoimaa - diakoniatyön-hanke (SLS)

Hosainan teologinen seminaari (SLS)

Kristiina ja Kai Ojala (SLS)

Signe ja Joel Reinaru (Misjoni-keskus)

 

Sari-Johanna Kuittilo –Israel

Suomen Lähetysseuran lähetti Sari-Johanna Kuittilo työskentelee Israelissa diakonian ja psykososiaalisen työn asiantuntijana.


Johanna ja Shuhei Yamaguchi, Japani

Yamaguchit muuttavat reilun 1,5 miljoonan asukkaan Kobeen. Shuhein työkuva on Länsi-Japanin luterilaisen kirkon nuorisotyön tiimissä, jossa suunnitellaan eri seurakunnissa tehtävää nuorisotyötä. Lisäksi perheellä on Kobessa myös kotiseurakunta, jossa he työskentelevät piireissä osan viikosta. Tuossa tavoittavassa työssä ei-kristittyjä kutsutaan seurakuntaan matalan kynnyksen toiminnalla, ja myös henkilökohtaisten kohtaamisten merkitys on suuri. Lähettäjänä toimii SEKL.


Ella ja Janne Henriksson, Mongolia

Henrikssonit tekevät seurakuntatyötä Mongolian maaseudulla. He kulkevat paikallisten kristittyjen rinnalla rukoillen ja arjen hetkiä yhdessä jakaen. Seurakuntatyötä tehdään yhteistyössä Mongolian evankelis-luterilaisen kirkon kanssa. Ella ja Janne tukevat paikallisia seurakuntia lisäksi Raamatun sanaan juurtumisessa ja lähetysnäyn ylläpitämisessä seurakuntavierailujen kautta. Lähettäjänä toimii Lähetysyhdistys Kylväjä.


Helene ja Joona Toivanen, Myanmar

Sley lähetti ensimmäiset lähetit Yangoniin perustamaan luterilaista instituuttia (MILT), joka aloitti toimintansa kesäkuussa 2017. MILTissä opiskelevat nuoret valmistuvat Myanmarin pienen luterilaisen kirkon palvelukseen pappeina, evankelistoina ja lähetystyöntekijöinä.

Helene ja Joona opiskelivat ensin noin vuoden burman kieltä Yangonissa. Nyt he toimivat opettajina ja kouluttajina MILTissä ja MLC:ssä (Myanmar Lutheran Church). Lähettäjän toimii SLEY.


Pasi Palmu -Saksa

Pasi Palmu työskentelee Saksassa maahanmuuttajatyön parissa. Lähettäjänä toimii Sley.
 

Pirkko Said -Israel

Pirkko Said työskentelee Lähetysyhdistys Kylväjän palveluksessa Israelissa mm. Ebeneser-vanhainkodissa. Pirkko työskentelee Karmel-vuoren juurella kristillisessä Ebenezer-vanhainkodissa, joka perustettiin vuonna 1976 toisen maailmansodan vainoista selvinneille messiaanisille juutalaisille. Nykyisin siellä annetaan hoivaa myös arabikristityille sekä enenevässä määrin IVY-maista tulleille juutalaisvanhuksille.


Signe ja Joel Reinaru -Viro

Joel Reinaru toimii Viron kirkon Lähetys- eli Misjonikeskuksesta. Signe ja Joel tekevät nuorisotyötä Tallinnassa, Lääne-Nigulassa sekä muuallakin Virossa. Työssä he kouluttavat uusia vastuunkantajia sekä tekevät yhdessä nuorten kanssa kristillistä mediatyötä. Joel ja Signe Reinaru ovat olleet Raahen seurakunnan nimikkolähettejä vuodesta 2016


Naisvoimaa - diakoniatyön hanke Tansaniassa

Suomen lähetysseuran työhön Maasaiden parissa kuuluu mm. äidinkielinen esiopetus maasailapsille sekä  paimentolaistyttö-ohjelma, jonka tarkoituksena on pelastaa hädänalaisessa tilanteessa olevia tyttöjä varhaiselta avioliitolta ja tukea koulunkäyntiä. Myöskin seurakuntatyön ja työntekijöiden vahvistaminen maasaialueella kuuluu työalueeseen. Tämä ohjelma sisältää myös työn maasaiden ihmisoikeuksien vahvistamiseksi. Rauhankasvatus ja ilmastomuutokseen sopeutuminen ovat myös tämän ohjelman osa-alueita.


Miia da Silva

Sansan lähetti sekä Toivoa Naisille- työn koordinaattori TWR Europen alueella. Sansan yhteistyökumppani, maailmanlaajuinen medialähetysjärjestö TWR (Trans World Radio) lähettää ilosanomaa Jeesuksesta kaikkiaan 230 kielellä ja TWR-Europe 60 kielellä. TWR-Europen kautta lähetettyjä ohjelmia kuunnellaan Euroopassa, Venäjällä, Keski-Aasiassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.


Hosainan teologinen seminaari -Etiopia

Hosainan teologinen seminaari on yksi Mekane Yesus -kirkon viidestä alueellisesta seminaarista. Seminaaritasoisena se on kouluttanut noin yhdeksästä kirkon synodista tulleita opiskelijoita vuodesta 1997 lähtien. Sitä ennen se toimi raamattukouluna. Seminaari kouluttaa kahden tasoisia teologeja, opistotason ja kandidaattitason. Tuki Suomen lähetysseuran kautta.


Pipliaseuran Lähi-Idän työ

Pipliaseuran Lähi-Idän työhön kuuluu mm. juutalaistyö, arabityö Israelissa ja Palestiinassa sekä raamattutyö, eli raamattujen painaminen, jakelu ja varastointi. Egyptissä yhteistyötahona on koptikirkko. Lähes kaikki Lähi-Idän maat kuuluvat työn alaisuuteen.


Kristiina ja Kai Ojala –Etiopia

Suomen Lähetysseuran lähettien Kristiina ja Kai Ojalan kohdemaa on Etiopia. Kristiina työskentelee Etiopian maatoimiston päällikkönä. Kai Ojala toimii teologian opettajana raamattukoulussa sekä auttaa nopeasti kasvavaa luterilaista Megane Yesus -kirkkoa kehittämään sen rakenteita.


Sinema Leo, Viemme evankeliumia saarille ja tuemme kirkon nuorisotyötä -Tansania

Evankelioimistyön tavoitteena on kasvattaa uusia seurakuntia Ushetun ja Itiliman alueilla ja vahvistaa uusien kristittyjen kasvua. Sinema Leo-elokuvatiimi järjestää vuodessa noin 11 evankeliointimatkaa alueille. Näillä matkoilla Sinema Leo-tiimi tekee kotikäyntejä, järjestää evankeliointikokouksia ja iltaisin näyttää elokuvan kylän keskustassa.
 

Lähetti Kaukasiassa

Julkisuussäädösten vuoksi emme julkaise lähetin/lähettien nimiä netissä.

Ystävyysseurakunnat:

Kullamaa
Lääne-Nigula
Märjamaa
Vienan Kemi