Suru ja kriisit

Ihmismieltä voivat järkyttää monenlaiset yllättävät tapahtumat. Erityisesti omaan tai läheisen sairauteen ja kuolemaan liittyvät asiat herättävät paljon kysymyksiä ja surua. Surun ja kriisin hetkellä ei ole hyvä jäädä yksin, vaan siitä on tärkeää puhua asiasta jonkun kanssa. Raahen seurakunnassa on sairaalapastori , joka on tukenasi erityisesti sairauden ja kuoleman herättämissä kysymyksissä (puh. 040 6710 633). Voit mielellään ottaa yhteyttä myös muihin seurakunnan pappeihin.

Raahen seurakunta järjestää läheisensä menettäneille sururyhmiä, joissa saa vertaistukea ja keskusteluapua surun käsittelyyn. Näistä saat lisätietoja perheneuvoja-diakonissa Heli Luomalta, puh. 040 6710 641.

Mieltäsi voivat painaa myös perhesuhteisiin, työttömyyteen, arjessa selviytymiseen, päihteisiin tai muihin kriiseihin liittyvät asiat. Silloin kannattaa ottaa yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijään, joka voi yhdessä pohtia kanssasi selviytymiskeinoja.

Yhteistyössä seurakunnan työntekijän kanssa elämälle voi löytyä uusi, valoisampi suunta. Myös Palveleva puhelin ja Palveleva netti ovat käytettävissäsi.

Nuoret voivat ottaa mieltä painavissa asioissa yhteyttä seurakunnan nuorisotyönohjaajiin.

Surun sydän

Onko perhettänne kohdannut suru, vakava sairaus tai kuolema? Otamme osaa. Seurakunnan työntekijät ovat kuulolla kun haluat jonkun keskustelukumppaniksi tai vain vierellesi tämän kaiken keskelle. 

Suru, kriisi

Nainen haudalla

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin