Päätöksenteko

Seurakunnan ylin päättävä elin on kirkkovaltuusto, jonka seurakuntalaiset valitsevat seurakuntavaaleissa neljän vuoden välein. Kirkkovaltuusto johtaa seurakunnan toimintaa.

Kirkkovaltuusto valitsee kirkkoneuvoston, joka vastaa käytännön johtamisesta ja valmistelee asiat kirkkovaltuuston päätettäväksi.

Voit vaikuttaa seurakunnan päätöksentekoon mm. osallistumalla seurakuntavaaleihin ja tekemällä aloitteita.

Kirkkovaltuusto

Seurakunnan ylintä päätösvaltaa käyttää kirkkovaltuusto, joka valitaan yleisillä vaaleilla neljän vuoden välein. . Kirkkovaltuuston koko määräytyy seurakunnan jäsenmäärän perusteella. Raahen seurakunnan kirkkovaltuustossa on 33 jäsentä. Kirkkovaltuusto hyväksyy mm. seurakunnan talousarvion, toimintasuunnitelman ja tilinpäätöksen. Kirkkovaltuusto perustaa virat, tekee rakentamispäätökset ja valitsee jäsenet kirkkoneuvostoon kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Kirkkovaltuusto kokoontuu kolmesta neljään kertaan vuodessa.

Kirkkovaltuusto 2019 -2022

Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Jukka Ingerttilä
varapuheenjohtajana Lauri Lepistö.

Yhteinen seurakunta:
Jukka Ingerttilä,Aimo Karppinen, Maija-Liisa Heikkilä, Tiina Torvinen, Tiia Törmikoski, Pirjo Härkönen, Anna-Maija Rahja, Tuuli Lackström, Sirkku Leinonen, Tuula Kaisa Mustonen, Eeva Tokola, Pirkko Valtanen, Matti Kankaala, Jorma Perander, Aino Asplund, Helena Talus, Kari Junnila, Markus Tornberg, Noora Isokääntä, Maria Visuri, Salonsaari Pentti

Kristillisten perusarvojen puolesta:
Eila Kantola, Antero Aulakoski, Risto Havia, Jani Sikala, Yrjö Paakkonen, Maria Hyväri, Erkki Luttinen, Saana Savela, Lauri Lepistö, Juhani Pohto

Elävä seurakunta – lähellä ihmistä:
Vesa Flink, Katja Hänninen