Seurakunnan päiväkerhot

Päiväkerho on seurakunnan tarjoamaa ilmaista varhaiskasvatusta 3-5-vuotialle lapsille 1-2 kertaa viikossa.

Päiväkerhon perustana on kristillinen ihmiskäsitys ja toiminta on kirkon kasteopetukseen perustuvaa kristillistä kasvatusta. Päiväkerho tarjoaa lapselle turvallisen paikan olla ja leikkiä. Kerhoissa musisoidaan, leikitään, liikutaan, askarrellaan ja vietetään satuhetkiä. Ruokarukous ja kerhoeväiden syönti ovat myös tärkeä osa toimintaa.

Mitä päiväkerho tarjoaa?

Ystäviä. Päiväkerho on turvallinen paikka lapselle kasvaa yhdessä toisten lasten kanssa. Kerhoryhmässä syntyvät ystävyyssuhteet ovat lapselle tärkeitä, ja lapsi saa kokea osallisuutta ja iloa. Kerhossa myös opitaan tärkeitä taitoja mm. jakamista, hyviä tapoja ja toisten huomiointia.

Hiljaisuutta. Kynttilän syttyessä hiljennytään hetkeksi yhdessä. Lapsen hengellisyys on ihmettelyä, ihailua, tutkimista ja leikkimistä – kokonaisvaltaista elämistä yhteydessä Jumalaan. Lapsi saa kuulla Raamatun kertomuksia ja tutustua kirkkovuoden tapahtumiin. Päiväkerhotoiminta tukee lapsen kokomaisvaltaista kehitystä, vanhempien kotikasvatusta ja kotien kristillistä kasvatusta.

Yhteistyötä. Päiväkerhon tehtävänä on kulkea vanhempien rinnalla tukien ja rohkaisten vanhemmuuden ja kasvatuksen moninaisissa kysymyksissä. Kasvatuskumppanuus on lastenohjaajan ja vanhemman välistä luottamusta ja kunnioitusta.

Ammatillisuutta.  Päiväkerhoissa työskentelevät koulutetut varhaiskasvatuksen lastenohjaajat, ja työskentelyn lähtökohtina ovat suunnitelmallisuus, lasta sekä perhettä osallistava pedagoginen työskentelytapa.

Päiväkerhot kaudella 2019 -2020

Pattijoen seurakuntatalo p.  040 6710 639 tai 040 6710 643
Ollinsaaren seurakuntakoti p.  040 6710 663
Saloisten seurakuntatalo p. 040 6710 645
Vihannin- ja Paavolan seurakuntatalo ja Alpuan koulu p. 040 6710 706
Ruukin seurakuntatalo p. 040 6710 719 tai 040 6710 653
Siikajoen pappila ja Revonlahden ry p. 040 6710 719 tai 040 6710 653

Kaakaokerho eskareille

Eskarin jälkeen kerhoon? Kaakaokerhossa leikitään, askarrellaan ja hiljennytään hartaushetkelle. Tietysti tarjolla on myös kaakaota sekä välipalaa. Kaakaokerhoon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Kaakaokerho eskareille Pattijoen seurakuntatalolla maanantaisin 13:00-15:00

Lapsiparkki

Lapsiparkki on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille, jotta äiti tai isä voi käydä esim. kaupassa tai nauttia omasta ajasta.

Lapsiparkki on maksutonta ja siellä työskentelee 2 lastenohjaajaa.

Seuraavien viikkojen lapsiparkkeihin ilmoittautumiset edellisen viikon perjantaihin mennessä,
p. 040 6710 663.
Tekstiviestiin lapsen/lapsien nimet ja ikä sekä huoltajan nimi ja puhelinnumero.
Lapsiparkissa on rajallinen määrä paikkoja.

Lapsiparkki Ollinsaaren seurakuntakodilla maanantaisin 10-12