ILMOITTAUTUMINEN RAAHEN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUUN

HUOM! KORJAUSPÄIVITYS!: Osaan kotiinlähetetyistä kutsukirjeistä (läh. 20.9.) pääsi mukaan virheellinen tieto ryhmän 2 leiripaikan kohdalta. Samoin niistä puuttuivat konfirmaatioden päivät ja kellonajat. Oikea leiripaikka ja konfirmaatioajat löytyvät alla olevasta listasta. Huomaa myös Pattijoen erä/päivärippikoulun muuttunut konfirmaatioaika. Muutamia korjauksia lukuunottamatta kirje on sama, kuin alla oleva teksti.

Ensi vuoden aikana 15 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat nuoret voivat käydä rippikoulun vuonna 2020. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei kuuluisi kirkkoon. Nuorisotyönohjaajat käyvät kouluissa kertomassa rippikoulusta ja siihen ilmoittautumisesta.

Leiririppikoulujen (ryhmät A, B ja 1-7 ja erärippikouluryhmä) osallistumismaksu on 65€ (sis. täyshoito, opiskelumateriaali, kuljetukset, vakuutus). Huomioi, että ryhmässä B tarvitaan voimassa oleva passi tai matkustukseen kelpaava henkilökortti. Päivärippikoulun maksu on 40€ (sis. ruokailut, opiskelumateriaalin ja vakuutuksen) Maksuista voi hakea vapautusta ottamalla yhteyttä Raahen seurakunnan taloustoimistoon.

Ilmoittautumisaikana (ma 23.9. klo 9.00 – ti 8.10 klo 23.59.) voi avata sähköisen ilmoittautumislomakkeen. Täytä lomake rauhassa. Tässä ei ole nopeudella eikä ilmoittautumisjärjestyksellä merkitystä!

Ryhmät A ja B ovat tarkoitettu ensisijaisesti Siikajoen ja Vihannin alueella asuville ja 1-7 Pattijoen, Raahen ja Saloisten alueella asuville. Erä- ja päivärippikouluryhmät ovat tarkoitettu kaikille.

Valitse neljä ryhmää jotka sopivat sinulle. Jos olet jo saanut ystävältäsi kaverikoodin, niin syötä se pyydettyyn kenttään oman ilmoittautumisen yhteydessä. Jos et ole saanut koodia, niin saat sen välittömästi oman ilmoittautumisen jälkeen näytölle avautuvaan ikkunaan, ja voit sitten antaa sen enintään kahdelle kaverillesi, joiden kanssa haluaisit samalle leirille. Kun kaverisi syöttävät ilmoittautumisen alussa kaverikoodisi, ohjelma valitsee hänelle automaattisesti samat ryhmätoiveet kuin sinulla.

Jokaiselle taataan rippikoulupaikka, mutta ei välttämättä halutussa ryhmässä. Päivärippikouluryhmä ei ole leirimuotoinen, vaan tarkoittaa sitä, että rippikoulu käydään arkipäivisin Pattijoen pappilassa klo 9-16 välillä.

Viron leirillä majoitutaan Raahen seurakunnan ystävyysseurakunnissa ja tutustutaan niiden toimintaan.

Eräpainotteinen rippikoulu toteutetaan viime vuoden tapaan Kuusamossa Karhun-kierroksen maisemissa. Lajeina patikointi, maastopyöräily ja melonta. Majoittuminen reitillä tapahtuu vaellusteltoissa, ruokahuolto pienryhmissä. Opetuksellisesti sisällöt käydään läpi vuorovaikutteisesti keskustellen eli jutellen. Vaellusryhmällä on keväällä yksi ennakkoviikonloppu myöhemmin sovittavassa paikassa. Lähde mukaan erilaiseen rippikouluseikkailuun! - Paikkoja rajoitetusti. Jokainen perusterve nuori pärjää tällä reissulla, joten älä arkaile.

Lopullinen ryhmäjako kaikkien ryhmien kohdalla ilmoitetaan viimeistään viikolla 43. Hyvin perustellusta syystä voit sen jälkeen hakea vaihtoa toiseen ryhmään. Täytä silloin sähköinen muutoksenhakulomake. Siirtomahdollisuudet ovat tosin hyvin rajalliset.

Mahdolliset lyhyet poissaolot leirin aikana tulee ilmoittaa kuukautta ennen leirin alkua, kyseisen ryhmän vastaavalle työntekijälle.

RIPPIKOULUN KÄYMINEN MUUALLA

Mikäli käyt rippikoulun muualla kuin Raahen seurakunnassa, käy täyttämässä ”Käyn rippikoulun muualla” -lomake ma 23.9. klo 9.00 – ti 12.11. klo 23.59 -välisenä aikana täällä.

Infotilaisuus muualla rippikoulun käyville ja heidän vanhemmilleen, järjestetään Pattijoen, Raahen ja Saloisten alueella asuville ti 19.11. klo 18 Raahen seurakuntakodilla (iso sali). Ruukin, Siikajoen ja Vihannin alueella asuville infot järjestetään yhdessä muiden rippikoululaisten kanssa.  Tarkempi päivämäärää ja kellonaika ilmoitetaan rippikoulun nettisivulla.

RIPPIKOULU KEHITYSVAMMAISILLE NUORILLE

Mikäli osallistujia tulee riittävästi, muodostetaan rippikouluryhmä kehitysvammaisille nuorille. Tiedustelut diakonissa Niina Pöyhtäriltä p. 040 6710 622.

Lisätietoja Marko Visuri, p. 040-6710 637, etunimi.sukunimi@evl.fi ja www.raahenseurakunta.fi/nuorille/rippikoulu

Raahen seurakunnan rippikouluryhmät 2020

Alla olevien päivämäärien lisäksi rippikouluun sisältyy useampia kokoontumisia kevään aikana. Rippikouluun kuuluu allaolevan leirin lisäksi myös muita yhteisiä kokoontumisia keväällä.

Ryhmä              Paikka ja leirin aika                  Konfirmaatiokirkko

A.       Loma-Vietonen (Ylitornio) 7.-13.6.         Paavola 6.9. klo10/Revonlahti 6.9. klo 13                                                                                  Siikajoki 30.8. klo 13/Vihanti 30.8. klo 10

B.       Viro 10.-18.6.                                                Paavola 6.9. klo10/Revonlahti 6.9. klo 13                                                                                  Siikajoki 30.8. klo 13/Vihanti 30.8. klo 10

1.       Suviranta (Alajärvi) 29.2.-6.3.                 Raahe                8.3. klo 10