Rippikoulu 2023


 

 

Rippikouluryhmät vuodelle 2023 ovat valmiina ja löytyvät täältä.

 

 

 

KUTSU RIPPIKOULUUN                                                  

Ilmoittautuminen rippikouluun vuodelle 2023 on päättynyt. Ryhmäkohtaiset kysymykset voi osoittaa suoraan ryhmän vastaavalle henkilölle. Yleiset kysymykset rippikoulutyöstä vastaavalle pastorille.

Leirijaksot pidetään Kultalassa (Kultalantie 125) tai Lampinsaaren Gunnarin kartanossa (Kaivoskatu 9) ja Siikatörmällä (Alapääntie 80). Yksi leiri on Virossa (tarvitaan voimassa oleva passi/henkilökortti), yksi Kuusamon Karhunkierroksen maisemissa tai Lapissa ja yksi Pattijoen pappilassa (Koulutie 8). Rippikouluryhmät 1-7 ovat pääsääntöisesti Pattijoki-Raahe-Saloinen alueella asuville suunniteltuja ja ryhmät A ja B Siikajoki-Vihanti alueella asuville. Erärippikoulu ja päivärippikoulu ovat tarkoitettu kaikille. Päivärippikoulu pidetään arkisin noin klo 9-16 välisenä aikana.

Eräpainotteinen rippikoulu toteutetaan Kuusamossa Karhun-kierroksen maisemissa tai Lapissa. Tarkka sijainti varmistuu hieman myöhemmin. Lajit, joiden avulla leirin aikana edetään, riippuvat lopullisesta reitistä. Viimevuosina lajeina on ollut patikointi, maastopyöräily ja melonta. Majoittuminen reitillä tapahtuu vaellusteltoissa ja ruokahuolto pienryhmissä. Opetuksellisesti sisällöt käydään läpi vuorovaikutteisesti keskustellen eli jutellen.

Raahen seurakunnan järjestämän rippikoululeirin hinta 65€ paitsi päivärippikoulu, jonka hinta on 40€. Leirimaksut maksetaan ennen leiriä annetulle tilille. Jos leirimaksun suhteen on vaikeuksia, asiasta voi olla yhteydessä seurakunnan taloustoimistoon.

Rippikoulu käydään pääsääntöisesti leirimuotoisena. Poikkeuksena on päivärippikouluryhmä. Reilun viikon mittainen leiri saattaa olla monelle uusi kokemus. Se on yleensä koettu hienona ja mukavana aikana mutta voi myös yllättää monella tavalla. Varsinkin jos olet ensimmäistä kertaa pois pidemmän jakson kotoa, on hyvä huomata, että leirillä kaikki ei ehkä menekään juuri samalla tavalla kuin kotona. Samassa huoneessa onkin ehkä neljä muuta nukkujaa. Kännykän käytössä voi olla myös jotain uusia rajoituksia. Yön ajaksi olemme keränneet ne pois ja yhteisen ohjelman aikana niiden käyttö on ollut myös rajattua. Ryhmässä toimimisen suhteen tarvitaan myös sopeutumista yhteisiin sääntöihin. Leirit ovat savuttomia ja päihteettömiä.

Leirillä myös opitaan hiljentymään. Leirin ohjaajien on myös tärkeää tietää nuoren oppimisvaikeudet, sairaudet ja muut pienetkin asiat, jotka voivat leiriolosuhteissa nousta isoksikin asiaksi. Tällöin on mahdollisuus taata nuorelle onnistunut leiri. Tarvittaessa on myös hyvä keskustella jonkun ohjaajan kanssa etukäteen leirielämään mahdollisesti vaikuttavista asioista.

Jos tuntuu, että leiri ei ole se oma juttu, niin hyvänä vaihtoehtona on tällöin päivärippikouluryhmä, jossa päivät ovat lyhyempiä ja yöpyminen tapahtuu kotona. Mikäli sopeutuminen leirille on vaikeaa, voi nuori joutua keskeyttämään leirin ja rippikoulun jatko sovitaan sitten myöhemmin. Tavoite on kuitenkin aina se, että nuori saa rippikoulun käytyä loppuun.

Rippikoulukokonaisuuteen kuuluu myös muuta, kuin leiri. Kokoonnumme useamman kerran ennen leiriä erilaisissa tilaisuuksissa. Niistä saat tiedon ryhmän aloituksessa. Lähtökohtaisesti kaikkiin kokoontumisiin tulee kaikkien osallistua. Poissaolot tulisi korvata erikseen ryhmän vastaavan työntekijän kanssa sovittavalla tavalla.

TIEDOT RYHMISTÄ

Ryhmä  Aloitusvkl                     Pitkäleiri                                    Konfirmaatio                             Ryhmän vastaava

 1. 13.-15.1. (Kultala)        4.-11.3. (Kultala)                        19.3. Raahen kirkko                   Sakari Salo
 2. 17.-19.2.(Gunnar)        4.-11.3. Gunnar)                        19.3. Saloisten kirkko                 Kati Pahkasalo
 3. 24.-26.3. (Kultala)        5.-12.6. (Kultala)                       18.6. Raahen kirkko                     Säde Kokkoniemi
 4. 14.-16.4.(Gunnar)        12.-19.6. (Gunnar)                    25.6. Pattijoen kirkko                  Lamin Virnes
 5. 21.-23.4 (Kultala)         29.6.-6.7. (Siikatörmä)             16.7. Pattijoen kirkko                  Lamin Virnes
 6. 21.-23.4.(Törmälä)      29.6.-6.7. (Siikatörmä)             16.7. Saloisten kirkko                  Kati Pahkasalo
 7. 19.-21.5. (Kultala)        17.-24.7. (Kultala)                     30.7. Raahen kirkko                    Sakari Salo       
 1. 28.-30.4. (Gunnar)       5.-12.6. (Gunnar)                      18.6. kirkko myöhemmin            Samuel Koivunen
 2. 14.-16.4. (Kultala)        21.-29.6. (Viro)                          2.7. kirkko myöhemmin              Samuel Koivunen

Erä 19.-21.5. (Siikajoki) 31.7.-6.8. (Kuusamo/Lappi)     13.8. kirkko myöhemmin          Tatu Karvonen

Päivärippikouluryhmä     17.-30.7 (Pattijoki)                  6.8. Pattijoen kirkko                    Säde Kokkoniemi

Leirien lisäksi rippikouluun kuuluu siis myös seurakuntaan tutustumista, mikä tarkoittaa eri tilaisuuksiin osallistumista. Tämä tapahtuu pääsääntöisesti ryhmän kanssa. Ryhmäkohtaisen aloituskokoontumisen aika ilmoitetaan hyvissä ajoin ennen kyseistä päivää.

Mikäli olet osallistumassa rippikouluun muuhun, kuin Raahen seurakunnan järjestämään rippikouluun, niin ilmoittaudu silloinkin myös Raahen seurakunnalle. Seurakuntayhteysjakso suoritetaan Raahen seurakunnassa. Aloitusinfotilaisuus tässä ryhmässä pidetään Pattijoki-Raahe-Saloinen alueella asuville to 10.11. klo 17 Raahen kirkossa, Siikajoen kunnan alueella asuville ke 16.11. klo 16.30 Ruukin seurakuntatalolla ja klo 18.30 Siikajoen pappilalla ja Vihannin seurakuntatalolla ke 16.11. klo 16. (Nämä eivät koske Raahen seurakunnan rippikouluun osallistuvia eli ryhmiä 1-7, A, B, erä ja päivärippikoulu.) 

 

Mikäli osallistujia tulee riittävästi, muodostetaan rippikouluryhmä kehitysvammaisille nuorille. Tiedustelut tästä ryhmästä diakonissa Niina Pöyhtäriltä, 040 6710 622.

 

RIPPIKOULUN KULKU PÄHKINÄNKUORESSA:

 1. Ilmoittaudu osoitteessa www.raahenseurakunta.fi/nuorille/rippikoulu 17.-30.10. välisenä aikana. Tämä tarkoittaa niin Raahen seurakunnan järjestämään rippikouluun kuin myös järjestöjen ja yhdistysten yms. järjestämään rippikouluun osallistuvia.
  1. Valitse neljä ryhmää tai käytä ilmoittautumisen yhteydessä halutessasi kaverikoodia, jolloin ryhmät tulevat automaattisesti. (Lue ohje tästä kirjeestä) (koskee vain Raahen seurakunnan rippikouluja).

 1. Ryhmät valmiina viimeistään viikolla 45. Tämän jälkeen ryhmän vaihtomahdollisuudet ovat rajalliset. Hakulomake löytyy samasta osoitteesta kuin ilmoittautuminen.

 1. Ryhmäkohtaiset aloituspäivät ilmoitetaan myöhemmin. Siellä saat tarkempaa tietoa ryhmän ohjelmasta.
  1. JOS et osallistu Raahen seurakunnan järjestämään rippikouluun, vaan menet jonkun järjestön tai yhdistyksen rippileirille, tule aloitusinfotilaisuuteen 10.11. klo 17 Raahen kirkkoon, mikäli asut Pattijoki-Raahe-Saloinen alueella. Siikajoen kunnan alueella asuvien infotilaisuudet pidetään 16.11. klo 16.30 Ruukin seurakuntatalolla ja klo 18 Siikajoen pappilalla. Vihannin alueen aloitusinfoaika ke 16.11. klo 16 seurakuntatalolla. (Nämä aloitusinfot eivät siis koske Raahen seurakunnan rippikouluun osallistuvia eli ryhmiä 1-7, A, B, erä ja päivärippikoulu.)

 1. Osallistu aloituspäivänä saamasi ohjeistuksen mukaan oman ryhmän toimintaan.

 1. Pidemmän leirin jälkeen on konfirmaatio. Konfirmaatio edellyttää kaikkien rippikouluun liittyvien tehtävien suorittamista ja sitä, että sinut on kastettu. Jos sinua ei ole kastettu, etkä halua sitä ottaa, niin rippikoulun voi käydä myös ilman konfirmaatiota.

 1. Tervetuloa seurakunnan toimintaan jatkossakin!

 1. Ryhmäkohtaiset lisätiedot ryhmän vastaavalta työntekijältä tai rippikoulusta vastaavalta pastorilta Marko Visurilta sähköpostitse tai numerosta 0406710637. (Tavoitettavissa pääsääntöisesti ke-su)

Kaikkien sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi ilman ä:n pisteitä.

Mahdolliset muutokset päivitetään nettisivulle.

 

Yleiset kysymykset ja lisätiedot: Rippikoulutyöstä vastaava seurakuntapastori Marko Visuri, 0406710637 tai sähköpostitse.

Yhteystietoja:

Smiling Face With Smiling Eyes Emoji

Ryhmäkohtaiset kysymykset ja lisätiedot:

Tatu Karvonen                           040 6710716

Samuel Koivunen                       040 6710705

Kati Pahkasalo                           040 6710674

Säde Kokkoniemi                       040 6710632

Sakari Salo                                  040 6710635

Lamin Virnes                              050 4647913

 

 

 

Vuonna 2008 syntyneille Raahen seurakunnan jäsenille lähetetään kutsukirje kotiin syksyn aikana. Tätä sivua pyritään pitämään ajantasalla, joten kannattaa tarkistaa tiedot ensisijaisesti tältä nettisivulta. Ilmoittautua voi toki ilman kutsukirjeen saamistakin.

 

Isoset allekirjoittavat isossopimuksen

Ota yhteyttä

Kappalainen
Pattijoki

Nuoriso- ja rippikoulutyön työalapappi