Pattijoen kko.jpg

18.6.2021 09.54

Raahen seurakunnan seurakuntapastorin (aluepappi) virka

Tietoa tehtävästä

Raahen seurakunnassa on avoinna seurakuntapastorin virka (aluepappi). Viran vaativuus ja palkkaus ovat vaativuusluokkaa 602.

Raahen seurakunta n. 23 000 jäsenen hengellisesti vireä seurakunta Raahen kaupungin ja Siikajoen kunnan alueella. Seurakunta koostuu kaupunkialueesta sekä laajasta maaseudusta kirkonkylineen. Seurakunnassa on viisi toiminnallista aluetta, työalaorganisaatio ja noin 90 työntekijää, joista toiminnallisen puolen työntekijöitä 60. Papin virkoja on 12.

Pappia haetaan:

• koordinoimaan ja kehittämään Raahen seurakunnan Pattijoen alueen seurakuntatyötä alueen muiden työntekijöiden kanssa.
  • vastaamaan alueen jumalanpalvelus- ja hartauselämästä.

Vahvuudeksi katsotaan halu ja kokemus tavoittavasta työstä sekä jumalanpalveluselämän monimuotoisuuden kehittämisestä.

Pastori toimii tarvittaessa koko seurakunnan alueella, joten ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus ovat tehtävän hoitamisessa välttämättömiä.
Tarkempi tehtäväkuva määritellään virkaan valittavan vahvuuksien mukaan.

Seurakuntapastorin virkaan kelpoisia hakijoita ovat jo vihityt papit. Tehtävä edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa. Tehtävään määrättävän on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus (T-lomake, enint. 6 kk vanha) ja KL 6:33§:n mukainen rikosrekisteriote. Virassa sovelletaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Kirjalliset ilmoittautumiset toimitetaan Oulun hiippakunnan tuomiokapituliin 30.7. 2021 klo 15 mennessä KirkkoHR-palvelun kautta. Hakulomakkeeseen on liitettävä omasta tuomiokapitulista saatava nimikirjanote. Hakijoiden mahdolliset haastattelut pidetään 10.8.2021.

Lisätiedot: kirkkoherra Harri Joensuu, puh. 040 6710625, papiston esimies Petri Tervo, puh. 040 6710652 sekä hiippakuntapastori Päivi Liiti, puh. 044 7555 512. Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi.