20200828_102822.jpg

Koronatilanteen päivitystä seurakunnan toiminnassa (29.8.2020 alkaen)

28.8.2020 11.33

Koronatilanteen päivitystä seurakunnan toiminnassa

”Turvallisuudesta huolehtimisessa on kyse myös lähimmäisenrakkaudesta”‍

Raahen seurakunnassa on viime aikoina tarkasti seurattu alueen koronatilanteen kehittymistä. Viranomaisohjeiden mukaan syyskuussa yli 50 hengen tapahtumia voi järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa silloin, kun tapahtumanjärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden.

Näin ollen seurakunnassa jatketaan jumalanpalveluselämää, kirkollisia toimituksia ja muuta toimintaa kuitenkin niin, että turvallisuusväleistä ja turvallisuusohjeista huolehditaan entistä tarkemmin.

Seurakunnan tiloissa pidetään kiinni 1 – 2 metrin turvaväleistä.  Tilaisuuksissa vältetään ruuhkautumista kirkkoihin ja muihin tiloihin tultaessa ja sieltä poistuttaessa. Etäisyyksien säilyttäminen on tärkeää ehtoolliselle jonottaessa ja alttarilla. Tilaisuuksiin tullaan terveinä sekä käsihygieniasta huolehtien.

Mikäli seurakuntalainen kokee sen tarpeelliseksi, tilaisuuksiin voi tulla kasvomaskin kanssa.  Ehtoollista asettava pappi ja ehtoollisavustajat pitävät maskeja tai kasvovisiirejä ehtoollista asetettaessa ja jaettaessa.

Jumalanpalveluksia on rajallinen määrä: sunnuntaisin kaksi kaupunkialueella ja kaksi maakunnassa. Konfirmaatioissa kirkosta riippuen rippikoululaisella voi olla ennalta sovittu määrä omaisia konfirmaatiomessussa.

Seurakunnan tilaisuuksia voi seurata myös etänä. Kaikissa kirkoissa Revonlahden kirkkoa lukuun ottamatta on nettiradiointimahdollisuus. Myös tilaisuuksien suoratoisto eli striimaus on tullut pysyväksi osaksi seurakunnan toimintaa. Parhaillaan laaditaan striimaussuunnitelmaa syksyä varten.

Hallinnolliset, työntekijöiden ja vastuuryhmien kokoukset pidetään toistaiseksi etäkokouksina.

Seurakunnan työntekijät ovat valmiit antamaan keskusteluapua. Ota rohkeasti yhteyttä!

Siunausta ja voimia syksyyn!

Harri Joensuu