Yö kirkossa

22.11.2019 16.01

yö kirkossa_S.jpg

Tapahtuma alkoi lauantaina puolen päivän aikaan, kun kirkonmäelle kerääntyi joukko jännittyneen oloisia lapsia. Jännitys karisi nopeasti, kun astuttiin sisälle kirkkoon. Patjoista ja makuupusseista oli hetkessä muodostettu useita kodikkaita sopukoita eri puolille kirkkosalia ja moni tuntui jo miettivän, minkälaista olisi nukkua yö kirkossa.

Lauantain ohjelmassa oli monenlaista puuhaa. Mieleenpainuvin kokemus oli se, kun kiivettiin kirkon torniin. Portaiden kiipeäminen sai jalat tutisemaan pelosta, mutta tornissa oli voittajafiilis. Innostuneita kommentteja kirvoitti myös ulkona järjestetty Afrikan tähti –peli, jossa parasta oli juosta isosia karkuun ja kerätä maastosta tikkuja, joilla sai lunastaa karkkeja.

Papin piinapenkissä lapset saivat esittää kinkkisiä kysymyksiä Markus–papille. Kysymykset koskivat niin papin työtä, kirkkorakennusta kuin elämän tarkoitusta. Hyvien vastausten jälkeen jaettiin tehtävät sunnuntain jumalanpalvelukseen. Kolehdin kerääjät, tekstin lukijat, virsikirjojen jakajat ja kynttilän sytyttäjät löytyivät hetkessä, sillä monesta oli hauska päästä tekemään jumalanpalveluksessa jotain.

Päivän päätteeksi leikittiin kirkossa pimeäpiilosta ja iltahartauden myötä rauhoituttiin nukkumaan kirkkosalin kauniiden kattomaalausten alle. Ellan, Serafiinan ja Lillan mielestä tuntui mukavalta, kun jokainen sai sytyttää iltahartaudessa oman rukouskynttilän.

Sunnuntaina aamupalalle oli kerääntynyt yllättävän virkeää porukkaa. Moni oli nukkunut yönsä paremmin kuin oli alun perin uskonut. Tytöt olivat yhtä mieltä siitä, että lähtisivät mielellään uudestaankin yö kirkossa -tapahtumaan. ”Vaikka kirkossa nukkuminen tuntui ennakkoon jännittävältä ajatukselta, yöpyminen ei ollut ollenkaan pelottavaa. Oli kivaa, kun sai nukkua kavereiden kanssa,” pohtivat Hertta, Laura ja Linnea. ”Eikä nukkumaankaan tarvinnut onneksi mennä vielä yhdeksältä vaan ohjelmaa oli vielä sen jälkeenkin, ” huokaavat helpotuksesta Lilla, Ella ja Serafiina. ”Ainut huono puoli oli se, että yöllä oli vähän kylmä. Ja se, että tapahtuma kesti vain yhden yön. Kaksi yötä olisi ollut paljon parempi,” tarkentaa Laura. ”Toivottavasti tämmöinen järjestetään pian uudelleen”.

Jumalanpalveluksen ja kirkkokahvien jälkeen kotiin lähti joukko tyytyväisiä kirkossa yöpyjiä.

Maija Junnila