Saloisten keltainen kivikirkko Saloisten kirkko

Saloisissa vietetään Olavinpäiväjuhlaa 31.7.

25.7.2022 11.20

Sunnuntaina 31.7.2022 Saloisissa vietetään perinteistä Olavinpäivän juhlaa. Juhlapäivä alkaa messulla klo 10, jota seuraa lähetyslounas sekä klo 12.30 päiväjuhla.

Olavinpäivän juhla saa nyt erityisen sävyn, täyttäähän Saloisten kirkko kuluvana vuonna 90 vuotta sekä tänä vuonna tulee kuluneeksi 400 vuotta siitä, kun Salon emäseurakunnan kirkko siirrettiin mantereelle nykyisen kirkon paikalle.

Juhlavuosien kunniaksi taiteilija Kari Holma on maalannut kirkkoakvarellin vanhasta Salon keskiaikaisesta kirkosta. Akvarelli paljastetaan päiväjuhlassa messun ja lounaan jälkeen.

Kyseessä on Kari Holman kuudeskymmenes kirkkoaiheinen akvarelli. Salon kirkkoakvarelli on maalattu siten, että se esittää kirkon sen keskiaikaisessa asussaan. Tämä tekee akvarellista harvinaisuuden, onhan Salon kirkko ollut ensimmäinen tukipilarikirkko Suomessa.

Päiväjuhlassa Kari Holman lisäksi puheenvuorot kuullaan Saloisten Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtajalta Mikko Kettukankaalta sekä kappalainen Kimmo Heinilältä. Myynnissä on myös taiteilija Holman, Kotiseutuyhdistyksen ja seurakunnan tuotteita.