Uutislistaukseen

Kuva viikon juttuun Hema_promo1-kuvaaja-Oona-Harju.jpg Soolokonsertissa Henna-Maria Harjun kappaleet todistavat Jumalan huolenpidosta ja johdatuksesta.

Tervetuloa virkistyspäivään, seurakunnan vapaaehtoinen!

2.5.2022 08.36

Raahen seurakunnan vapaaehtoisille järjestetään oma koulutus- ja virkistyspäivä Samassa veneessä 14.5. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki seurakunnan vapaaehtoistyötä tekevät.

Raahen seurakunnassa on nelisensataa vapaaehtoista moninaisissa tehtävissä: mm. diakoniassa, jumalanpalveluselämässä, lähetystyössä, keittiöllä, musiikkityössä, myyjäisissä, ystävyysseurakuntatyössä, tupatoiminnassa, luottamustehtävissä, yhteisvastuukeräyksissä, pienryhmien vetäjinä, vastuuryhmissä, kylätoimikunnissa.

– On hyvin tyypillistä, että sama henkilö on vapaaehtoinen monella eri tavalla, diakonissa Niina Pöyhtäri kertoo. – Vapaaehtoiset ovat seurakunnan työrukkasia. Yhdessä rinta rinnan teemme työtä seurakunnan hyväksi.

– Seurakuntalaisissa ja vapaaehtoisissa on valtava voimavara, kappalainen Olli Lohi kiittää.

Vapaaehtoistyö on myös seurakunnan strategiassa mukana. Seurakunnassa ollaankin onnellisia siitä, että vapaaehtoiset mm. organisoivat itsenäisesti tapahtumia.

– Tämä päivä on kiitos siitä, että vapaaehtoiset ovat mukana rakentamassa seurakuntaa. Tapahtuman sanoma on: olet meille todella tärkeä, Niina sanoo.

Koulutuspäivän teemana on kohtaaminen, joka on tärkeä kaikissa tehtävissä.

– Auttava kohtaaminen on lähimmäiskeskeistä kohtaamista, nähdyksi ja kuulluksi tulemista, kuvailee Niina.

– Vapaaehtoisten kautta seurakunta on aina läsnä, arjessa, joka puolella. Palvelua ja kohtaamista tarvitaan ja kaivataan, miettii Olli.

– Vapaaehtoistyö on monimuotoista, omaleimaista, kappalainen Kimmo Heinilä lisää.

Sekä nykyiset että tulevat vapaaehtoiset ovat tervetulleita koulutukseen.

– Halutaan rohkaista ihmisiä mukaan vapaaehtoistyöhön – jokaiselle löytyy sopiva paikka, lähetyssihteeri Johanna Hämeenkorpi kertoo.

– Uudet vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään. Tavallisen ihmisen taidot riittävät, Niina painottaa.

Tapahtuma on kolmessa paikassa: Raahen kirkossa on luento ja konsertti, jotka striimataan Vihannin ja Ruukin seurakuntataloille. Päivän messuosuus on paikan päällä.

– Kannattaa tulla ihan jo Eija Harmasen ja Heman takia. Ja tilaisuudesta on varmasti hyötyä, oli vapaaehtoistehtävä mikä hyvänsä, Kimmo rohkaisee.

Rohkeutta kohtaamisiin

Psykoterapeutti, pappi, kirjailija, teologian tohtori Eija Harmanen pitää koulutuksen aiheesta Sielunhoidollinen kohtaaminen. Eija muistuttaa, että vaikeina aikoina kaivataan ilojen ja surujen jakamista. Koulutuksessa käydään läpi kohtaamisen prosessi kaikkine näkökulmineen.

– Koulutuspäivän jälkeen olet rohkeampi omalla paikallasi ottamaan ja hoitamaan yhteyttä muihin ja kokemaan siitä tyytyväisyyttä ja kiitollisuutta. Toiselle tukena oleminen tuo elämään merkityksellisyyttä, Eija kertoo.

Päivän konsertista vastaa Henna-Maria Harju eli Hema – gospel-skenen aktiivinen monitoiminainen, lauluntekijä, musiikinopettaja ja perheenäiti. Hänet tunnetaan mm. yhtyeistä Maksetut Viulut, Pienlähettiläs ja Miriam. Soolokeikalla kuullaan Heman omia kappaleita ja tarinoita laulujen takaa.

Teksti: Kirsi-Maria Hiltunen

Kuva: Oona Harju