Rippikouluryhmä 7. oma sivu

 

To 18.1. klo 18–20. Aloitustapaaminen rippikoululaisille ja huoltajille. Raahen seurakuntakeskus, Isosali

Su 11.2. klo 16–19. Jumalanpalvelusopetus ja jumalanpalvelus, Pattijoen kirkko. Myös huoltajat ovat tervetulleita

La 24.2. klo 17.45-20. Raahe Gospel, Antinkankaan koulu. Esiintyjinä ovat tänä vuonna Freesia sekä PapiPike

La 23.3. klo 18. hautausmaa päivä, Haaralan hautausmaalla

               klo 19. Nuortenilta, Raahen seurakuntakeskus, Brahe sali

 

 

10. ja 13.4. Kansojen kattaus. Rippikoululainen kutsuu mukaansa kummin, mummin tai muun läheisen. Ilmoita Laminille 4.4. mennessä kutsumasi ihminen ja hänen ruoka-allergiansa.

 • Ke 10.4. klo 17.00-20.00 Merikadun koulun kotitalousluokka Ryhmä A Juulia, Fanni, Anni, Tiia-Maria, Luka, Veeti, Riku, Jere, Aapo, Aatu, nimeä ei saa julkaista, nimeä ei saa julkaista, nimeä ei saa julkaista
 • La 13.4. klo 12.00-15.00 Merikadun koulun kotitalousluokka Ryhmä B Lauri, Anton, Miro, Eeka, Tuukka, Niklas, Taavi, Iida, Sini, Daniel, nimeä ei saa julkaista,

2.5. Diakonia tehtävän palautus.  Ota askel kotisi ulkopuolelle ja tee hyvää. Se voi olla jotain mitä et normaalisti tee. Voit leipoa naapurille, kolata lumet, olla lapsen vahtina, auttaa puhelimen ja tietokoneen kanssa tai muuta vastaavaa (roskien vieminen ei kelpaa).Tehtävä todennetaan lähettämällä kuva tilanteesta ja paikalla olijoista Laminille.

2.5. Kotiseurakuntani -tehtävän palautus.  Pääset tekemään tehtävää tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Valitse ryhmä 7 ja vastaa kysymyksiin ja klikkaa "lähetä".  Vastaukset löytyvät Raahen seurakunnan sivuilta. Vastaukset kannattaa kirjoittaa itselle talteen, jos lähettäminen jostain syystä temppuilee. 

3.–5.5. Aloitusviikonloppu, Gunnarin kartano

20.–27.7. Rippikoulu, Gunnarin kartano

Su 28.7. Konfirmaatio, Pattijoen kirkko. Konfirmointi tapahtuu kahdessa ryhmässä. 

 • Ryhmä A klo 10.00 Anni, Tiia-Maria, Luka, Veeti, Riku, Jere, Aapo, Tuukka, nimeä ei saa julkaista, nimeä ei saa julkaista, nimeä ei saa julkaista
 • Ryhmä B klo 12.30 Lauri, Anton, Miro, Eeka, Aatu, Niklas, Taavi, Iida, Sini, Daniel,  Juulia, Fanni, nimeä ei saa julkaista

 

Ulkoläksyt (6kpl), opettele nämä viimeistään riparille. Voit suorittaa ne jo viikonloppuleirillä. Löydät ulkoläksyt täältä.

 

Passissa olevat itsenäiset käynnit: Jumalanpalvelukset löytyvät täältä. Nuorten tilaisuudet tästä.

 

LEIRIMAKSU

Leirimaksu (joka sisältää koko rippikouluajan) maksetaan seurakunnan tilille ennen pitkää leiriä. Tilinumero: FI16 2007 3800 0016 07 (Nordea). Leirin hinta on 65 €. Toivomus on, että mahdollisimman moni maksaisi maksun samana päivänä eli eräpäivänä pe 31.5. Näin taloustoimistossa on helpompi kohdistaa maksut oikeisiin ryhmiin. Viestiksi: leiriläisen nimi ja ryhmä 7.

 

Voit kysyä lisää seuraavilta henkilöiltä:

Ryhmän vastaava nuorisotyönohjaaja: Lamin Virnes 050 464 7913, lamin.virnes@evl.fi

Rippikoulutyön työalapappi: Marko Visuri 040 671 0637, marko.visuri@evl.fi

 

 

 

Leirikuntoisuus

uRippikoulun voi käydä monin eri tavoin. Jos nuori haluaa käydä leirimuotoisen rippikoulun, on hyvä huomioida seuraavat asiat.

Leirikuntoinen nuori:

upystyy nukkumaan muiden kanssa samassa huoneessa 
upystyy olemaan osa ryhmää 
umahdollisen sairauden oireet ovat riittävällä tavalla hallinnassa (oireilu ei saa kuormittaa kohtuuttomasti kavereita, isosia tai työntekijöitä)
upystyy olemaan osan päivästä ilman puhelinta. Ripareilla on kerätty puhelimet yön ajaksi
utaitaa perustaidot: 
uluku- ja kirjoitustaito
ukellon tunteminen
ukyky huolehtia henkilökohtaisesta hygieniasta 
uomatoiminen, riittävä syöminen
 

Mikäli mietit leirikuntoisuutta, ole yhteydessä työntekijään! 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________

LEIRIKIRJE RIPPILEIRIN ALOITUS VIIKONLOPPUUN

 

Hei, toukokuussa päästään ensimmäiselle riparin leirille!

Katariinan ja isosten kanssa valmistelemme leiriä ja siitä on tulossa hieno! Me todella odotamme jo leirille pääsyä teidän riparilaisten kanssa. Edessäsi on leirikirje, joka kannattaa lukea tarkasti läpi. Tietenkin voit aina olla yhteydessä, jos sinulle tulee jotain kysyttävää. Löydät yhteystiedot kirjeen lopussa.

 

Leiri alkaa perjantaina 3.5. klo 18.00 Gunnarin kartanossa (Kaivoskatu 9, 86440 Lampinsaari).

Bussi kyyti kulkee seuraavasti: klo 17.00 Pattijoen kirkolla, klo 17.10 Raahen linja-autoasemalla, klo 17.20 Saloisten A plussalla

Ja päättyy sunnuntaina 5.5. klo 13.00. Paluu kyyti on klo 13.40 Saloisten A plussalla, klo 13.50 Raahen linja-autoasemalla ja klo 14.00 Pattijoen kirkolla

Kuljetus leirikeskukselle ja sieltä pois tapahtuu seurakunnan järjestämällä yhteiskyydillä. Olethan ajoissa paikalla. Jos kuitenkin saavut omalla kyydilläsi, niin ilmoita siitä Laminille.

Tarvitset mukaasi:

 • -Muistiinpanovälineet, kynän, kumin ja vihon.
 • -Ripari passi.
 • -Vaatteita erilaisiin sääoloihin
 • -Liikuntavarusteet (esim. verkkarit, ulkokengät, pipon, lapaset, jne.) Olemme myös ulkona.
 • -Pyyhe
 • -Hygieniatarvikkeet
 • -Korvatulpat (aina joku huonetoveri saattaa kuorsata)
 • -Halutessasi aamutossut, tms. sisällä kulkemiseen.
 • -Makuupussi, aluslakana, tyynyliina. Jos ei makuupussia: aluslakana, päällyslakana, tyynyliina.
 • -Kela-kortti (jos sinun on käytävä ensiavussa ottamassa tikku varpaasta tms.)
 • -Omat lääkkeet esimerkiksi päänsärkyyn tai allergiaan on hyvä ottaa mukaan leirille, jos epäilet niille olevan tarvetta. Työntekijät eivät saa antaa mitään lääkkeitä.
 • -Halutessasi karkkia, yms. herkkuja. Voit ottaa käteistä kioskia varten.

Jos soitat jotain soitinta (esimerkiksi kitaraa), niin voit ottaa sen mukaan leirille. Halutessasi voit ottaa vaikka kameran – kunhan muistat, että et saa julkaista kuvia muista leirillä olleista ihmisistä netissä ilman heidän lupaansa.

Jos epäröit, voiko jotain tiettyä juttua tuoda leirille, niin kysy siitä Laminilta.

ULKOLÄKSYT
Voit suorittaa viikonlopun aikana jo osan ulkoläksyistä. Ulkoläksyt löytyvät kaikkien ryhmien yhteiseltä 
rippikoulusivulta.

TAPATURMAVAKUUTUS
Seurakunta on ottanut leirien ajaksi jokaiselle rippikoululaiselle tapaturmavakuutuksen.


LEIRILLE EI SAA TUODA aineita tai laitteita, joista voi olla haittaa opiskelulle, viihtyvyydelle, turvallisuudelle tai leirisääntöjen noudattamiselle Näitä ovat mm. päihteet, kannettavat tietokoneet, taulutietokoneet eli tablet -laitteet, pelikoneet, energiajuomat ja kaiuttimet (aktiivi tai muut).

 

MAJOITUS
Saat halutessasi valita yhden huonekaverin. Ilmoita Laminille toiveesi yhdestä huonekaverista torstaihin 2.5. klo 18 mennessä ja pääsette samaan huoneeseen. Voit lisäksi ehdottaa muitakin niin koitan saada teidät samaan huoneeseen.

KÄNNYKÄT
Rippikoululaisten kännykät kerätään yöksi talteen. Tällä tavalla taataan riittävä yöuni kaikille. Vakuutukset eivät kata leiriläisen omaisuutta, joten mm. kännykän mahdollinen rikkoontuminen on jokaisen omalla vastuulla. Öitä on valvomassa yövalvoja, johon leiriläinen voi ottaa tarvittaessa yhteyttä.

 

Leirielämän säännöt

Jotta kaikilla olisi leirin aikana hyvä ja turvallista olla, noudatamme leirillä tiettyjä sääntöjä. Luottamus on avainsana leirillä: luotamme sinuun, mutta yhteiset säännöt on syytä selvittää.

 1. 1. Leirikeskus on kaikkien yhteiseksi virkistymiseksi tarkoitettu paikka, joten huolehdi siitä, että oma käytöksesi ja olemisesi on leirikeskukseen sopivaa.
 2. 2. Kiusaaminen ei ole sallittua. Leirinjohtajien tulee puuttua mahdollisiin kiusaamistilanteisiin ja varmistaa, ettei kiusaamista tapahdu myöskään ”leikin” varjolla.
 3. 3. Rikkoutuneista välineistä on välittömästi ilmoitettava leirikeskuksen henkilökunnalle tai leiristä vastaavalle henkilölle. Leiriläinen voi joutua korvaamaan rikkomansa omaisuuden.
 4. 4. Tullessasi leirikeskukseen sitoudut samalla noudattamaan ohjeita ja sääntöjä, osallistumaan leiriohjelmiin ja työtehtäviin, jotka kunkin leirin henkilökunta leirin alussa ilmoittaa.
 5. 5. Leirikeskuksen siisteys on kaikkien yhteinen asia. Jokainen vastaa osaltaan huoneensa ja leirialueen siisteydestä. Roskat on heitettävä roska-astioihin.
 6. 6. Lasten ja nuorten leirit ovat savuttomia (tupakkalaki 1.10.2010).
 7. 7. Alkoholin ja huumeiden tuominen, säilyttäminen ja käyttö on ehdottomasti kielletty leirialueella. Epäily niiden hallussapidosta tai käytöstä johtaa leirin välittömään keskeytymiseen.
 8.  8. Leirin ohjelma- ja turvallisuusvastaava on vastuussa leiristä ja leiriläisistä, joten hänen antamia muita ohjeita ja määräyksiä on ehdottomasti noudatettava.
 9. 9. Uiminen ja leirialueelta poistuminen ovat sallittuja vain leirinjohtajan luvalla hänen ilmoittamina aikoina.
 10. 10. Ulkopuolisten vieraileminen leirillä tapahtuu vain ilmoitettuina aikoina.
 11. 11. Nukkumarauha on sallittava jokaiselle. Hiljaisuus alkaa leirinjohtajan ilmoittamana aikana.
 12. 12. Leiriläinen voidaan poistaa leiriltä, mikäli hän ei kykene noudattamaan näitä sääntöjä tai mikäli hänen käytöksensä ei muutenkaan sovellu leirille.

Sääntöjä ei ole laadittu kenenkään kiusaksi vaan kaikkien yhteiseksi hyväksi ja leirien onnistumiseksi!

Leirin ohjelma

Leiripäivät rakentuvat siten, että syömme aamupalaa noin kello 9.00 ja iltaisin hiljaisuus alkaa noin klo 23.00.

Päiväohjelmassa on monien ruokailuiden lisäksi myös oppitunteja, toimintaa isosen johdolla, vapaa-aikaa, yhdessä tekemistä, iltaohjelmaa ja hartaushetkiä.

 

Hienoa, että olet tulossa mukaan. Tehdään yhdessä tästä kevään leiristä huippu!

Jos kirjeen pohjalta heräsi kysyttävää, niin ota rohkeasti yhteyttä.

Terveisin Lamin, Sofia, Seija ja isoset!