LEIRIKIRJE RIPARILLE

Hyvät 2-ryhmän riparilaiset ja huoltajat!

Rippileiri Kultalan leirikeskuksessa (Kultalantie 125, 92220 Piehinki) on käsillä.
Lue tämä kirje tarkasti läpi! Tietysti voit aina olla myös yhteyksissä, jos jotain kysyttävää ilmenee. Yhteystiedot ovat kirjeen lopussa.

Leiri alkaa lauantaina 2.3. klo 11 Kultalassa ja päättyy lauantaina 9.3 klo 13.30 Raahen kirkossa

Leirille tullaan omin kyydein, mutta koska leiri loppuu konfirmaatioharjoitukseen Raahen kirkkoon, on meillä linja-autokuljetus lauantaina 9.3 Kultalasta Raahen kirkkoon. Kirkolta klo 13.30 kuljetaan omin kyydein kotiin.

Leirimaksu, joka kattaa kaikki ryhmän leirit ja tapaamiset:
Rippikoulun leirimaksu on 65 € ja se tulisi maksaa perjantaihin 8.3. mennessä.

Maksu tilille: FI16 2007 3800 0016 07 (Nordea) tai FI75 5381 0310 0021 99 (OP)

Maksun saaja: Raahen seurakunta Maksupäivä: 8.3.

Viestiin: ”Rippikoululaisen nimi, ryhmä 2.”

Rippikoulukortti palautetaan leirille täytenä, joten tarkistathan kortistasi, että kaikki hommat ovat tehtynä. Konfirmaatio on heti leirin jälkeen, joten näin varmistetaan sen toteutuminen jokaisen rippikoululaisen osalta.

Vierailupäivä on Kultalassa leirin aikana keskiviikkona 6. maaliskuuta klo 18–19.30.
Tällöin on mahdollista tulla kahvittelemaan ja vaihtamaan kuulumisia Kultalaan. Tervetuloa!

Konfirmaatio on sunnuntaina 10. maaliskuuta klo 13 Raahen kirkossa. Rippikoululaisten tulisi olla paikalla viimeistää klo 12.30. Konfirmaatioharjoitus pidetään edeltävänä päivänä leirin päätteeksi.

Tarvitset mukaasi:

 • Vihko ja kyniä
 • Liikuntaan sopivat kengät ja vaatteet ulkoilua varten
 • Pyyhe ja hygieniatarvikkeet
 • Halutessasi korvatulpat (aina joku huonetoveri saattaa kuorsata)
 • Pussilakana, tyynyliina sekä aluslakana. Tai makuupussi, tyynyliina ja aluslakana.
 • Kela-kortti (varalta, jos vaikka tarvitsee käyttää nuorta ensiavussa tms.)
 • Omat lääkkeet, esimerkiksi päänsärkyyn tai allergiaan, on hyvä ottaa mukaan leirille, jos epäilet niille olevan tarvetta. Työntekijät eivät saa antaa mitään lääkkeitä.
 • Leirillä ei ole kioskia, joten ota kaikki tarpeellinen itse mukaan.

Rippikoulun ulkoläksyjä kannattaa opiskella jo nyt, jos et ole vielä niitä opetellutkin. Ne löytyvät esimerkiksi täältä: https://www.raahenseurakunta.fi/nuorille/rippikoulu/ohjeita-rippikouluun

 

Leirielämän säännöt

Jotta kaikilla olisi leirin aikana hyvä ja turvallista olla, noudatamme leirillä tiettyjä sääntöjä. Luottamus on avainsana leirillä: luotamme sinuun, mutta yhteiset säännöt on syytä selvittää.

 1. Leirikeskus on kaikkien yhteiseksi virkistymiseksi tarkoitettu paikka, joten huolehdi siitä, että oma käytöksesi ja olemisesi on leirikeskukseen sopivaa.
 2. Kiusaaminen ei ole sallittua. Leirinjohtajien tulee puuttua mahdollisiin kiusaamistilanteisiin ja varmistaa, ettei kiusaamista tapahdu myöskään ”leikin” varjolla.
 3. Rikkoutuneista välineistä on välittömästi ilmoitettava leirikeskuksen henkilökunnalle tai leiristä vastaavalle henkilölle. Leiriläinen voi joutua korvaamaan rikkomansa omaisuuden.
 4. Tullessasi leirikeskukseen sitoudut samalla noudattamaan ohjeita ja sääntöjä, osallistumaan leiriohjelmiin ja työtehtäviin, jotka kunkin leirin henkilökunta leirin alussa ilmoittaan.
 5. Leirikeskuksen siisteys on kaikkien yhteinen asia. Jokainen vastaa osaltaan huoneensa ja leirialueen siisteydestä. Roskat on heitettävä roska-astioihin.
 6. Lasten ja nuorten leirit ovat savuttomia (tupakkalaki 1.10.2010).
 7. Alkoholin ja huumeiden tuominen, säilyttäminen ja käyttö on ehdottomasti kielletty leirialueella. Epäily niiden hallussapidosta tai käytöstä johtaa leirin välittömään keskeytymiseen.
 8. Leirin ohjelma- ja turvallisuusvastaava on vastuussa leiristä ja leiriläisistä, joten hänen antamia muita ohjeita ja määräyksiä on ehdottomasti noudatettava.
 9. Leirialueelta poistuminen on sallittu vain leirinjohtajan luvalla hänen ilmoittamina aikoina.
 10. Ulkopuolisten vieraileminen leirillä tapahtuu vain sovitusti.
 11. Nukkumarauha on sallittava jokaiselle. Ehdoton hiljaisuus alkaa leirinjohtajan ilmoittamana aikana.
 12. Leiriläinen voidaan poistaa leiriltä, mikäli hän ei kykene noudattamaan näitä sääntöjä tai mikäli hänen käytöksensä ei muutenkaan sovellu leirille.

Sääntöjä ei ole laadittu kenenkään kiusaksi vaan kaikkien yhteiseksi hyväksi ja leirien onnistumiseksi!

 

TAPATURMAVAKUUTUS
Seurakunta on ottanut leirien ajaksi jokaiselle rippikoululaiselle tapaturmavakuutuksen.

LEIRILLE EI SAA TUODA AINEITA TAI LAITTEITA, JOISTA VOI OLLA HAITTAA OPISKELULLE, VIIHTYVYYDELLE, TURVALLISUUDELLE TAI LEIRISÄÄNTÖJEN NOUDATTAMISELLE
Näitä ovat mm. päihteet, kannettavat tietokoneet, taulutietokoneet eli tablet -laitteet, pelikonsolit, energiajuomat ja kaiuttimet (aktiivi tai muut). Jos epäröit, voiko jotain tiettyä juttua tuoda leirille, niin ota yhteyttä.

KÄNNYKÄT
Rippikoululaisten kännykät kerätään yöksi talteen. Tällä tavalla taataan riittävä yöuni kaikille. Vakuutukset eivät kata leiriläisen omaisuutta, joten mm. kännykän mahdollinen rikkoontuminen on jokaisen omalla vastuulla.

 

Tosi hienoa, että olet tulossa mukaan. Tehdään yhdessä tästä leiristä unohtumaton!
Ripariterveisin: Tatu, Nina, Markus, Aleksi, Heli ja isoset           

Tatu Karvonen
Nuorisotyönohjaaja

Raahen seurak
unta
040 6710716

tatu.karvonen@evl.fi

 

Kuva, joka sisältää kohteen nuoli

Kuvaus luotu automaattisesti