Hei ripariryhmä 2!

 

Tässä tärkeitä päivämääriä rippikoulutaipaleellenne:

 

Alkuinfo vanhemmille ke 7.12.2022 klo 16.30 Seurakunnan Talvikodilla eli Talviksella (Pajakatu 2C, A-Katsastuksen toisessa päässä)

Rippikoululaisten ja isosten kanssa:

Alkuinfo ja 1. riparityöskentely ke 14.12.2022 klo 17-19 Talviksella (katso osoite yltä)

Ripari-ilta ke 11.1.2023 klo 17-18 Saloisten kirkossa

Nuortenilta la 14.1. klo 19-20.30 Talviksella

Raahegospel la 25.2. klo 17-20 Antinkankaan koululla

Aloitusviikonloppuleiri Gunnarin kartanossa pe-su 17.-19.2. 

Leiri Gunnarin kartanossa la-la 4.-11.3.

Konfirmaatioharjoitus Saloisten kirkossa la 18.3. klo 10, sekä valokuvaus noin 10.30. Valokuva maksaa 10€ ja jos sen haluaa itselleen, niin tuo harjoitukseen kirjekuoressa 10€:n seteli ja kirjoita päälle rippikoululaisen nimi, postiosoite ja rippikouluryhmä eli R2. Heliokselta lähetetään kuvat sitten suoraan kotiin.

Konfirmaatio Saloisten kirkossa su 19.3. klo 10. Kesto noin 1,5h.

 

Kortissa oleva Kotiseurakuntani-tehtävän löydät tästä. Valitse oikea ryhmä ja vastaa kysymyksiin ja lähetä lomake.

 

LEIRIKIRJE RIPARILLE

Hyvät R2/2023 riparilaiset ja huoltajat!

Rippikoululeiri Gunnarin Kartanossa (Kaivoskatu 9, Lampinsaari) lähestyy. On hienoa päästä leireilemään yhdessä leiriläisten, isosten ja vetäjien kesken.

Lue tämä kirje tarkasti läpi! Tietysti voit aina olla myös yhteyksissä, jos jotain kysyttävää ilmenee. Yhteystiedot kirjeen lopussa.

Aloitusviikonloppu alkaa perjantaina 17.2. klo 17.00 ja päättyy sunnuntaina lounaaseen klo 13.00.

Kuljetus leirikeskukselle ja sieltä pois tapahtuu linja-autolla. Lähtö Pattijoen kirkolta klo 16.00. Linja-auto ajaa Raahen linja-autoaseman (klo 16.10) ja Saloisten kirkon (klo 16.20) kautta Lampinsaareen. Paluukyyti lähtee sunnuntaina klo 13.00 Gunnarista ja palaa käänteisessä järjestyksessä Pattijoelle.

Itse ripari alkaa lauantaina 4.3. klo 10 ja päättyy seuraavana lauantaina 11.3. lounaan jälkeen klo 13.00. Kuljetus lähtee Pattijoen kirkolta klo 9.00, Raahe linja-autoasema 9.10, Saloinen kirkko 9.20. Paluukyyti lähtee Gunnarista klo 13.00.

Leirimaksu maksetaan etukäteen seurakunnan tilille. Tilinumerot ovat: FI16 2007 3800 0016 07 (Nordea) tai FI75 5381 0310 0021 99 (OP). Leirin hinta on 65€. Toivomus on, että mahdollisimman moni maksaisi maksun samana päivänä eli eräpäivänä pe 24.2. Näin taloustoimistossa on helpompi kohdistaa maksut oikeisiin ryhmiin. Viitteeksi: leiriläisen nimi ja ryhmä 2.

Tarvitset mukaasi:

 • Vihko ja kyniä, rippikoulukortti
 • Vaatteita erilaisiin sääoloihin
 • Liikuntavarusteet (esim. verkkarit, lenkkarit, jne.)
 • Pyyhe ja hygieniatarvikkeet
 • Pieni pyyhe käsipyyhkeeksi (huoneissa on lavuaarit, muttei paperia)
 • Korvatulpat (aina joku huonetoveri saattaa kuorsata)
 • Pussilakana, tyynyliina sekä aluslakana. Tai makuupussi, tyynyliina ja aluslakana.
 • Kela-kortti (jos tarvitsee käyttää nuorta ensiavussa ottamassa tikku varpaasta tms.)
 • Omat lääkkeet, esimerkiksi päänsärkyyn tai allergiaan, on hyvä ottaa mukaan leirille, jos epäilet niille olevan tarvetta. Työntekijät eivät saa antaa mitään lääkkeitä.

MUUTOS: Leirillä on kioski, joten rahaa voi ottaa kohtuudella mukaan. Omia herkkuja voi toki ottaa myös (huomioi kuitenkin seuraavat säännöt!).

 

Leirielämän säännöt

Jotta kaikilla olisi leirin aikana hyvä ja turvallista olla, noudatamme leirillä tiettyjä sääntöjä. Luottamus on avainsana leirillä: luotamme sinuun, mutta yhteiset säännöt on syytä selvittää.

 1. Leirikeskus on kaikkien yhteiseksi virkistymiseksi tarkoitettu paikka, joten huolehdi siitä, että oma käytöksesi ja olemisesi on leirikeskukseen sopivaa.
 2. Kiusaaminen ei ole sallittua. Leirinjohtajien tulee puuttua mahdollisiin kiusaamistilanteisiin ja varmistaa, ettei kiusaamista tapahdu myöskään ”leikin” varjolla.
 3. Rikkoutuneista välineistä on välittömästi ilmoitettava leirikeskuksen henkilökunnalle tai leiristä vastaavalle henkilölle. Leiriläinen voi joutua korvaamaan rikkomansa omaisuuden.
 4. Tullessasi leirikeskukseen sitoudut samalla noudattamaan ohjeita ja sääntöjä, osallistumaan leiriohjelmiin ja työtehtäviin, jotka kunkin leirin henkilökunta leirin alussa ilmoittaan.
 5. Leirikeskuksen siisteys on kaikkien yhteinen asia. Jokainen vastaa osaltaan huoneensa ja leirialueen siisteydestä. Roskat on heitettävä roska-astioihin.
 6. Lasten ja nuorten leirit ovat savuttomia (tupakkalaki 1.10.2010).
 7. Alkoholin ja huumeiden tuominen, säilyttäminen ja käyttö on ehdottomasti kielletty leirialueella. Epäily niiden hallussapidosta tai käytöstä johtaa leirin välittömään keskeytymiseen.
 8. Leirin ohjelma- ja turvallisuusvastaava on vastuussa leiristä ja leiriläisistä, joten hänen antamia muita ohjeita ja määräyksiä on ehdottomasti noudatettava.
 9. Leirialueelta poistuminen on sallittu vain leirinjohtajan luvalla hänen ilmoittamina aikoina.
 10. Ulkopuolisten vieraileminen leirillä tapahtuu vain ilmoitettuina aikoina.
 11. Nukkumarauha on sallittava jokaiselle. Ehdoton hiljaisuus alkaa leirinjohtajan ilmoittamana aikana.
 12. Leiriläinen voidaan poistaa leiriltä, mikäli hän ei kykene noudattamaan näitä sääntöjä tai mikäli hänen käytöksensä ei muutenkaan sovellu leirille.

Sääntöjä ei ole laadittu kenenkään kiusaksi vaan kaikkien yhteiseksi hyväksi ja leirien onnistumiseksi!

 

Jos epäröit, voiko jotain tiettyä juttua tuoda leirille, niin ota yhteyttä.

TAPATURMAVAKUUTUS
Seurakunta on ottanut leirien ajaksi jokaiselle rippikoululaiselle tapaturmavakuutuksen.

LEIRILLE EI SAA TUODA AINEITA TAI LAITTEITA, joista voi olla haittaa opiskelulle, viihtyvyydelle, turvallisuudelle tai leirisääntöjen noudattamiselle.
Näitä ovat mm. päihteet, kannettavat tietokoneet, taulutietokoneet eli tablet -laitteet, pelikoneet, energiajuomat ja kaiuttimet (aktiivi tai muut).
 

KÄNNYKÄT
Rippikoululaisten kännykät kerätään yöksi talteen. Tällä tavalla taataan riittävä yöuni kaikille. Vakuutukset eivät kata leiriläisen omaisuutta, joten mm. kännykän mahdollinen rikkoontuminen on jokaisen omalla vastuulla.

Leirin ohjelma

Leiripäivät rakentuvat siten, että syömme aamupalaa noin kello 9.00 ja iltaisin hiljaisuus alkaa noin klo 23.00.

Päiväohjelmassa on monien ruokailuiden lisäksi myös oppitunteja, toimintaa isosen johdolla, vapaa-aikaa, yhdessä tekemistä, iltaohjelmaa ja hartaushetkiä.

Rippikoulun ulkoläksyjä kannattaa opiskella jo nyt, jos et ole vielä niitä opetellutkin. Nehän löytyvät sieltä rippikoulusivulta netistä eli täältä https://www.raahenseurakunta.fi/nuorille/rippikoulu/ohjeita-rippikouluun

Tosi hienoa, että olet tulossa mukaan. Tehdään yhdessä tästä leiristä unohtumaton!

Jos kirjeen pohjalta heräsi kysyttävää, niin ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse kati.pahkasalo@evl.fi

Ripariterveisin: Kati, Lauri, Maija ja isoset                 

 

Jos sinulla on kysyttävää tästä ryhmästä, niin ole yhteydessä:

Nuorisotyönohjaaja Kati Pahkasalo, 040 6710674

Nuorisopappi Lauri Hämeenaho, 050 3535828

Nuorisotyönohjaaja Maija Junnila