Kiva kun löysit tänne virtuaalikerhoon!

Alla olevien materiaalien kautta voit viettää hetkisen omatoimikerhossa. Materiaali on suunnattu ensisijaisesti eläkeikäisille, mutta ovat toki vapaasti hyödynnettävissäsi. Aikaa tähän virtuaalikerhoon kannattaa varata noin tunti.  Tämänkertainen virtuaalikerho on julkaistu hiljaisen viikon keskiviikkona, 8.4.2020. Edetessäsi materiaalissa täältä ylhäältä alas asti, se muodostaa kokonaisuuden, mutta voit toki hypätä myös osioiden yli niin halutessasi.

YouTube-video

 

Alla olevat violetit osiot saat aukaistua niitä klikkaamalla

Hartaus

On tullut aika hiljentyä vielä hetki yhdessä, ennen kuin jatketaan muita päivän touhujamme.

YouTube-video

Kiitos kerhohetkestä, toivottavasti se toi sinun päivääsi vaihtelua. Muistathan, että et jää yksin. Tukea, neuvoja ja tekemistä löytyy kyllä. Alta löydät muutamia vinkkejä palvelevista puhelinnumeroista ja chateistä.

Levollista pääsiäisen aikaa toivottaen ja Sinua siunaten, Veera diakoni

 

 

Vinkkejä ja tietoa sinulle:

Raahen seurakunnan työntekijät ovat käytettävissäsi ja tukenasi näinä haastavinakin aikoina. Meidän kanssamme voit keskustella luottamuksella.

Diakoniatyöntekijät ovat tavoitettavissa parhaiten ma-pe klo 9-15.30

  • Heli Luoma (Raahe) p. 040 6710 641
  • Niina Pöyhtäri (Raahe) p. 040 6710 622
  • Alex Anttila (Raahe) p. 040 6710 621
  • Jenni Ranta (Saloinen) p. 040 6710 686
  • Anna-Liisa Kinnunen (Vihanti) p.  040 6710 704
  • Hannele Repola (Siikajoki-Ruukki) p. 040 6710 717
  • Veera Baas (Pattijoki) ti-to p. 040 6710 620


papiston ja muiden työntekijöiden yhteystiedot löydät täältä: https://www.raahenseurakunta.fi/yhteystiedot


Kirkon keskusteluapua on saatavilla myös:

Palveleva puhelin 0400 22 11 80

Avoinna joka ilta klo 18 - 24.


Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).

Palvelevaan chattiin pääset: https://kirkonkeskusteluapua.fi/

Chat palvelee ma-pe klo 12-20.

_______________________________________________________________________________________

Raahen seurakunta lähettää keskiviikkoisin klo 18 hartaushetken, perjantaisin klo 18 musiikkihartaushetken ja sunnuntaisin klo 10 ja klo 18 jumalanpalvelukset, jotka ovat kuunneltavissa nettiradiosta www.raahenseurakunta.fi/tutki-uskoa/verkkokirkko ja seurattavissa videonvälityksellä  https://www.facebook.com/raahenseurakunta/

_______________________________________________________________________________________


Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän palveluohjauksen puhelinnumerot

Hyvinvointipiste neuvorassi

➡️ Ohjausta ja neuvontaa kaikenikäisille sosiaali- ja terveysasioiden hoitamiseen ma–pe klo 8–15 numerossa 040 135 8455.
➡️ Digitukea sosiaali- ja terveysasioiden sähköiseen hoitamiseen ma–pe klo 9–15 numerossa 040 135 8490.

Ikääntyvän väestön palveluohjaus

➡️ Ohjausta ja neuvontaa mm. ateria-, kauppakassi-, turvapuhelin- ja kotihoidon palveluista.
➡️ Ma–pe klo 9–15 numeroissa 040 135 7880, 040 135 8035 ja 040 135 7931.

_______________________________________________________________________________________


Eri järjestöjen ja toimijoiden tukipuhelimia:


Suomen mielenterveys ry:n kriisipuhelin p. 09 2525 0111 (24/7)

Oletko vaikeassa elämäntilanteessa tai kokenut järkyttävän tapahtuman? Onko elämäsi juuri muuttunut ja tuntuuko se ylivoimaiselta? Koetko, ettet jaksa enää yksin huolen tai murheen kanssa? Onko sinulla itsetuhoisia ajatuksia?

Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Puhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset ympäri Suomea. Valtakunnallinen kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriisissä oleville ja heidän läheisilleen. Kriisipuhelin-keskustelun tavoitteena on helpottaa henkistä hätää sekä ehkäistä itsemurhia. Päivystäjä auttaa soittajaa pohtimaan keinoja tilanteen helpottamiseksi, omien voimavarojen löytämiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi.

Operaattori veloittaa puhelusta soittajan liittymäsopimuksen mukaisen hinnan (pvm/mpm). MIELI ry ei peri asiakkailtaan puhelumaksuja.


Raahen ensi- ja turvakoti p. 044 28 24 211 (24/7)

Raahen ensi- ja turvakoti tarjoaa ympärivuorokautista suojaa perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeville. Turvakotiin voi tulla yksin tai lasten kanssa mihin vuorokauden aikaan tahansa, asuinkunnasta riippumatta. Turvakotiin voit hakeutua suoraan ilmoittamatta tai soittamalla aina auki olevaan päivystyspuhelinnumeroomme  044 28 24 211. Turvakodissa olo on asiakkaalle maksutonta sisältäen ruuan, liinavaatteet ja välttämättömät hygieniatuotteet.


Valtakunnalinen päihdeneuvonta p. 0800 900 45 (24/7)

Maksuton neuvontapuhelin vastaa vuoden jokaisena päivänä, ympäri vuorokauden. Soittaminen on anonyymia ja luottamuksellista. 

Ota rohkeasti yhteyttä, jos oma tai läheisesi päihteidenkäyttö huolestuttaa ja haluat keskustella tilanteesta. Usein asioiden kertominen ja niistä keskusteleminen ammattilaisen kanssa yhdessä on jo askel eteenpäin. Puolison, lapsen tai muun sukulaisen haitallinen päihteidenkäyttö vaikuttaa läheisiin monella tapaa ja oma jaksaminen voi olla koetuksella. Kysymysten ja huolten kanssa ei kannata jäädä yksin, joten soita, niin pohditaan tilannetta yhdessä.

Peluurin auttava puhelin 0800 100 101 (ark. klo 12–18, ruotsiksi maanantaisin, maksuton)

Puheluihin vastaa rahapeliongelmaan erikoistunut ammattilainen.

Keskustele ja kysy peliongelmasta, pelaamisen rajoittamisesta tai lopettamisesta, tuki- ja hoitovaihtoehdoista tai mistä tahansa peliongelmaan liittyvästä.

Keskustelemme aiheesta tasavertaisesti ja kunnioittaen, sinun tarpeesi huomioiden. Kuuntelemme ja kannustamme, annamme halutessasi vinkkejä sekä ohjaamme eteenpäin.

Keskustelu on luottamuksellista: työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus kaikista käsitellyistä asioista.

Voit soittaa myös nimettömänä.


Nollalinja p.080 005 005 (valtakunnallinen, maksuton, auki 24/7).

Palvelun tuottaa Setlementti Tampere. Nollalinja on auttava puhelin lähisuhdeväkivaltaa tai naisiin kohdistuvaa väkivaltaa tai niiden uhkaa kokeneille, heidän läheisilleen ja ammattilaisille. Väkivalta- ja kriisityön ammattilaiset auttavat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.


Velkalinja p.0800 98009 (palvelee arkisin kello 10 – 14) 

Keskustele kanssamme raha-asioista ja maksuongelmista. Soita maksuttomalle Velkalinjalle tai ota yhteyttä Kysy rahasta -chatiin. Puhu luottamuksellisesti omasta tai läheisesi tilanteesta.

Puhelut ja neuvontamme on täysin maksutonta ja voit ottaa yhteyttä mistä päin Suomea tahansa. Voit asioida puhelin- ja chat -neuvonnassamme täysin nimettömästi. Ethän välitä chatissa itsestäsi lainkaan arkaluonteista henkilötietoa kuten henkilötunnustasi.

Huolesi voi olla pieni tai suuri. Hahmotamme kanssasi tulo-, meno- ja velkatilannettasi. Kerromme ratkaisumahdollisuuksista ja mistä niihin saa apua. Vastaamme kysymyksiisi muun muassa laskujen maksusta, perinnästä, luottotiedoista, ulosotosta, velkojien kanssa neuvottelemisesta ja velkojen järjestelykeinoista. Voit myös kysyä vain "Mitä tehdä?".

_______________________________________________________________________________________


Jos koronavirus ahdistaa ja aiheuttaa epävarmuuden tunteita, voit käydä lukemassa vinkkejä ahdistuksen helpottamiseen ja keskustella chatissa osoitteessa https://www.mielenterveystalo.fi/