Uutislistaukseen

Kati Pahkasalo.jpg

Hyvällä paikalla nuorten rinnalla

17.6.2021 12.07

Vastikään Raahen seurakunnan nuorisotyönohjaajan virassa aloittanut Kati Pahkasalo kokee nyt olevansa siinä työssä, johon häntä on valmistettu pidemmän aikaa.

Viime vuosina hänelle on kertynyt kokemusta eri-ikäisten lasten-, nuorten- ja perheiden parista. Kaikkein omimmalta on tuntunut työ yläkouluikäisten kanssa. Työhön nuorten pariin Katia vetää nuoret itse. Nuorten aitous ja omana itsenään oleminen on kiehtovaa.

Tieto avoimesta nuorisotyönohjaajan paikasta omassa kotikaupungissa tulikin iloisena yllätyksenä. Kovin kauaa ei hakupapereiden jättöä tarvinnut miettiä ja työ onkin tuntunut omalta siitä lähtien, kun tieto virkaan valinnasta tuli.

Nuorisotyönohjaajan tehtävää Kati on harkinnut aiemminkin. Mutta iltoihin ja viikonloppuihin painottuvan työn yhdistäminen lapsiperhearkeen on aiemmin tuntunut haastavalta. Nyt tähän työhön tarttuminen tuntuu oikealta hetkeltä tästäkin näkökulmasta ja moni muukin asia on tuntunut asettuvan paikalleen tätä tehtävää ajatellen.

Työn vastapainona Kati pitää puutarhan rakentelusta, neulomisesta, entisöinnistä ja muusta käsillä tekemisestä. Myös vasta perheeseen tullut koiranpentu vie sopivasti ajatukset pois töistä.

Opiskeluajoilta Katin mieleen on jäänyt vierailu sedän luona. Viikonlopun aikana oli keskusteltu kutsumuksesta ja siitä mistä tässä elämässä löytyisi oma paikka ja tehtävä. Kipuiluakin asian suhteen oli ilmassa. Setä oli lohduttanut omasta kokemuksestaan, että hänkin vasta 40-vuotiaana löysi sen työn, jossa hän tunsi, että oma paikka maailmasta on löytynyt. Kuitenkin siihenkin asti elämä on lahja, josta voi ja saa nauttia, vaikka se tuntuisikin monella tapaa keskeneräiseltä. Saa mennä minne sydän kutsuu ja kehottaa, tai toisin sanoen minne Jumala avaa ovia, vaikka muiden ihmisten silmissä se tuntuisi järjettömältä tai tyhmältäkin. Ja vaikka aina ei olisi ihan varma, onko se Jumalan johdatusta vai omaa kaipuuta…

”Elämä ei ole koskaan valmis. Olemme matkalla, jossa omat mielenkiinnon kohteet ja vahvuudet vahvistuvat ja välillä vaihtuvatkin, mutta silti Jumala on mukana ja hellästi tökkii sitä kohden, mitä Hän on suunnitellut sinulle ja toivoo sinun löytävän sen hyvältä tuntuen. Saat olla juuri sinä sellaisena kuin olet. Sinullekin on tehtävä ja tarkoitus tässä maailmassa. Sen tunteen löytyessä, että tämä on minun paikkani, olo on upea. Siltikin elämä soljuu ja virtaa ja muuttuu koko ajan.” Tätä viestiä Kati haluaa myös nuorille olla välittämässä.

 

Jutun laati Sakari Salo