Uutislistaukseen

Kesäillat soivat ympäri Raahen seurakuntaa

Raahen kirkko.

Aloitamme musiikillisen kesän heti huomenna, kun Raahen kirkossa alkaa perinteinen Kirkonmäki soi-kesäkonserttisarja. Tämä konserttisarja kestää aina kesäkuun loppuun saakka. Esiintyjät ovat sekä vierailijoita, että seurakuntamme omia kanttoreita. Konsertit ovat joka torstai klo 20 alkaen, tarkemmat tiedot esiintyjistä näet aina lehdestä tai nettisivuiltamme.

Kesän musiikkitilaisuuksillamme on jo pitkät perinteet. Vihannin kirkon Kesäilta soi-kesäkonserttisarja on soinut jo lukuisina kesinä, ja tänä vuonna jatkamme sitä hienoa perinnettä. Kesän ensimmäinen konsertti soi Vihannin kirkossa 12.6. klo 20. Konsertit jatkuvat aina elokuulle saakka, aina parillisten viikkojen keskiviikkoina.

Myös Revonlahden kirkon kesäkonserttisarjaa voi melkein kutsua jo perinteeksi, järjestetäänhän se nyt jo toista kertaa peräkkäin. Revonlahden konsertteja on kolme, 4.7., 18.7. ja 1.8 klo 19. Tiedossa on kolme hyvin erilaista konserttia, tervetuloa kuulemaan niistä kaikkia!

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna vietetään Siikajoen Pitäjäpäiviä. Pitäjäpäivien yhteydessä on perinteisesti järjestetty joku urkukonsertti – niin tänäkin vuonna. Saamme meille monille suomalaisille tutun urkurin ja säveltäjän, Marko Hakanpään, konsertoimaan Paavolan kirkkoon. Tervetuloa mukaan kuulemaan! Tarjolla on varmasti jo monille tuttuja sävelmiä, mutta varmasti kaikille myös jotain uutta kuultavaa. Pitäjäpäivien konsertti on Paavolan kirkossa lauantaina 6.7. klo 19.

Seurakuntaamme on jo vakiintunut useampi kesäkonserttisarja, mutta sen lisäksi on myös yksittäisiä konsertteja tarjolla. Torstaina 11.7. klo 20 on Pattijoen kirkossa konsertti, jossa esiintyvät Pattijoen nuoret soittajat. Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna vietetään Saloisissa Olavinpäiviä, ja lauantai-iltana on siihen liittyen konsertti Saloisten kirkossa klo 19. Pattijoen pitäjäpäiviä vietetään elokuun alussa, ja myös niihin liittyen on perinteisesti ollut konsertti Pattijoen kirkossa. Konsertti on 3.8. klo 19. Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan!

Konserttien lisäksi tarjolla on myös yhteislaulutilaisuuksia. Siikajoen alueella järjestetään joka toinen keskiviikko 5.6. alkaen Lauluhartaus luonnossa- yhteislaulutilaisuuksia. Ensimmäinen tilaisuus järjestetään Revonlahden kirkkokukkulan laavulla, mutta paikka on joka kerta eri, joten kannattaa seurailla ilmoituksia sekä nettisivuilta että lehdestä. Yhteisiä lauluhartauksia vietetään aina elokuun puoliväliin saakka. 19.6. on myös Siikajoen kirkossa kesäinen virsilauluilta. Tervetuloa laulamaan yhdessä!

TEKSTI: Emmi Muhola

28.5.2024 14.21