Uutislistaukseen

Varhaisnuorille tapahtumien täyteinen kesä

lapset askartelevat.

Kesän aikana Raahen seurakunta järjestää varhaisnuorille eli alakouluikäisille monenlaista mukavaa puuhaa.

Kesämaanantaisin kello 10.00 - 11.30 vietetään Johonan tilalla (Pramilantie 48, Pattijoki) yhteiskristillistä Talli-pyhistä, johon sisältyy pyhäkouluhetki ja tallipuuhaa eläinten parissa. Mukaan saa ottaa halutessaan omaa evästä. Talli-pyhistä vietetään koululaisten kesäloman ajan, Raahen seurakunnan nuorisotyöntekijä on mukana 3.6., 10.6. ja 17.6. Lisätietoa Talli-pyhiksestä ja ilmoittautumiset: Silja Virranniemi puh. 040 5037 415. Jos tietää jo nyt, ettei pääse jonain kertoina, ne kannattaa mainita ilmoittautumisen yhteydessä – tämä helpottaa päivien suunnittelua.

Ulkoilukummitoiminnassa voi varata ajan nuorisotyöntekijän kanssa yhteiseen ulkoiluun kotipihalla, kodin lähimetsässä tai vaikka puistossa. Toiminnassa on tarkoitus liikuttaa perheitä ja lapsia Raahe-Saloinen-Pattijoki-alueella. Ulkoilukummin eli Nina Oksasen tai Katariina Järvelän kanssa voi esimerkiksi käydä pyöräilemässä, paistamassa makkaraa tai leikkiä. Jos haluaa peliseuraa ulkopeleihin tai pallopeleihin, ulkoilukummit voivat tuoda pelivälineet tullessaan.

Ulkoiluajan voi sopia nuorisotyöntekijä Ninan kanssa maanantaista 20.5. alkaen, puh. 040 6710 673. Varattavia aikoja on maanantaina 3.6., keskiviikkona 5.6., maanantaina 10.6. ja tiistaina 11.6.

Retkiä ja leirejä

Kesäkuun tapahtumat tarkentuvat toukokuun aikana, samoin ilmoittautuminen esimerkiksi leireille on toukokuussa. Kesäkuun tapahtumien osalta kannattaa siis seurata seurakunnan lehti-ilmoituksia.

Kesäkuun kahtena ensimmäisenä viikkona järjestetään Haapajoen, Tikkalan ja Honganpalon koulujen lähimetsissä metsäseikkailuja, joissa tutustutaan ohjaajan kanssa metsään toiminnallisesti, pelaillaan pelejä ja leikitään luonnon helmassa. Tarkemmat päivät ja ajat selviävät toukokuun loppupuolella lehti-ilmoituksesta.

Kesäkuun toisella viikolla Tikkalan ja Haapajoen kouluilla kokoontuu kesäkerho, jossa leikitään ja ulkoillaan yhdessä, vietetään pieni toiminnallinen hartaushetki ja syödään omia eväitä. Tarkemmat päivät ja ajat selviävät toukokuun loppupuolella lehti-ilmoituksesta.

Suosittu Messy Church, kaikenikäisten yhteinen, iloinen ja hauska tapahtuma, vietetään Saloisten seurakuntakodin pihapiirissä 12.6. kello 17-19. Luvassa on toiminnallinen hartaushetki, makkaran ja s´moren paistoa sekä monenlaista puuhaa teemalla Kasvun ihme. (S´more tarkoittaa kerrosherkkua, jossa kahden keksin väliin painetaan nuotiolla paahdettua vaahtokarkkia ja suklaata.) Sateen sattuessa tapahtuma on sisätiloissa.

Tiistaina 4.6. on Liisanlinnan retki seikkailuliikuntapuistoon Liminkaan. Temmesjoen varrella sijaitseva Euroopan pohjoisin puulinna tarjoaa upeat puitteet seikkailulle ja elämyksille. Retkelle on erillinen ilmoittautuminen myöhemmin toukokuussa.

Kesäleirit Kultalan leirikeskuksessa ovat kesäkuun loppupuolella: varhaisnuorille eli 4.-6.-luokkalaisille 18.6. - 20.6. ja pienemmille eli 1.-3.-luokkalaisille 24.6. - 25.6. Tarjolla on taattua leiritunnelmaa ulkoilun, yhdessä pelailun ja puuhailun merkeissä. Ilmoittautuminen kesäleireille avautuu myöhemmin toukokuussa.

Teksti ja kuva: Kirsi-Maria Hiltunen

16.5.2024 10.21