Uutislistaukseen

Bible journaling – Sanaa ja kädentaitoja

Piirros, jossa Jeesus ja lampaita.

Kiireinen arki vie usein mennessään, ja sitä vain huomaa haaveilevansa ajasta, jolloin voisi tehdä käsillä muutakin kuin töitä tai kodinaskareita. Olisipa oma hetki, jolloin istahtaa alas, ja maalata, kirjoittaa, värittää ja askarrella. Jutella samalla samanhenkisten ihmisten kanssa tai vain nauttia hiljaisesta puuhastelusta omiin ajatuksiin uppoutuneena. Arjen kiireessä oman hengellisen elämän hoitaminenkin voi jäädä vähäiseksi ja mieli kaipaa pysähtymisen hetkeä Sanan äärelle.

Tähän tarpeeseen lähdimme toteuttamaan aivan uudenlaista tapaa paneutua Raamatun teksteihin. Journaling tarkoittaa omien muistiinpanojen tekemistä ja niitä onkin nyt mahdollista tehdä Raahessa Bible Journaling -illoissa. Raamatun tekstejä voi työstää itselle mieluisella tavalla, voi kuvittaa tekstiä, nostaa esiin avainsanoja, kirjoittaa erilaisilla fonteilla tai vaikka tekemällä kirjanmerkin. Osa työstää leveämpi marginaalista Bible Journalingiin tarkoitettua Raamattua suoraan sen sivuille, osa tekee itselleen muistikirjaa tärkeistä Raamatun kohdista ja vain mielikuvitus on rajana, mitä sillä kerralla haluaa työstää. Iltojen vetäjät antavat idean ja innoituksen ohjaamalla jonkin tietyn Raamatun kohdan pohdiskeluun, mutta kaikilla on vapaat kädet toteutustapaan tai voi vaikka työstää jotain omaa mieluista Raamatun kohtaa. Kaikki tarvittava materiaali löytyy paikan päältä valmiina ja saa päästää mielikuvituksensa valloilleen uppoutuessa kädentaitojen pariin. Eikä haittaa, vaikka omasta Raamatun lukemisesta olisi kulunut paljonkin aikaa, iltoihin osallistumiseen riittää innostus kädentaitoihin ja halu olla Sanan äärellä ja tutkailla sitä. Haluamme, että kynnys tulla mukaan toimintaan olisi mahdollisimman matala. Olisiko Bible Journaling sinun elämääsi sopiva muoto, jolla elää hengellisyyttä todeksi?

Kokoonnumme viimeisen kerran tälle vuotta tiistaina 28.11. klo 18.30 Saloisten seurakuntakodin yläkerrassa. Tällöin on mahdollista hyödyntää Raamatun tekstejä vaikkapa joulukorteissa. Illat ovat avoinna kaiken ikäisille. Toiminta jatkuu vuoden vaihteen jälkeen.

Teksti: Katariina Järvelä

Kuvat: Maija Junnila

7.11.2023 14.21