Uutislistaukseen

”Kiitos, kun saan tässä olla”

Risti metsässä

Sunnuntai 16.7. Saapuessani illalla Kultalaan muu henkilökunta ja isoset ovat jo asettuneet taloksi. Kertaamme kokemuksia toukokuiselta viikonloppujaksolta. Isosryhmistä tehdään kesäjaksolle isompia. Iltahartaudessa Sakari Salo johdattaa rukoukseen alkavan leirin puolesta.

Maanantai, 1. päivä. Sieltä he saapuvat. Kaikki 22 rippikoululaista, kukin omista elämäntilanteistaan leirille. Henkilökohtaisissa keskusteluissa me henkilökunnan jäsenet Sakari, Katariina Järvelä ja minä kuulemme miten, leirille on tultu hyvällä, mutta hieman jännittyneellä mielellä. Tärkeää on kohdata nuoria henkilökohtaisesti.

Tiistai, 2. päivä. Ympäri leirikeskuksen kuuluu ”Isä meidän”…”Ja Pyhään Henkeen”…”Älä varasta”. Vakuutamme, että kaikki tulevat ulkoläksyistä selviämään. Ulkoläksylista alkaakin täyttyä nopeasti.

Keskiviikko, 3. päivä. Oppimispäiväkirja osoittautuu tällä leirillä toimivaksi. Ohjaajana saan illalla lukea nuorten kypsiä ja pohdittuja ajatuksia päivän aikana koetusta. Nuoret myös odottavat kommenttejamme. Syntyy vuorovaikutusta. Kirjoittaminen on monelle luonteva tapa ilmaista itseään.

Torstai, 4. päivä. Vierailupäivä. Erikoista, kun hetkeksi leirikuplaan tulee muita; vanhempia, sisaruksia, kavereita. Se tuntuu aluksi oudolta. Iloitsen mahdollisuudesta kohdata rippikoululaisten läheisiä. Moni muistelee omaa ripariaan Kultalassa.

Perjantai, 5.päivä. Viikko on ollut sateinen ja pitänyt meidät sisätiloissa. Nyt pääsemme ulos. Aamuhartaudessa kävellään rukouspolulla, ulkoilussa ollaan lipunryöstöä ja iltapäivällä paistetaan nuotiopaikalla lettuja. Illalla on leirimessu pääsiäisyön teemalla. Moni käy ehtoollisella ensimmäistä kertaa. Hyvä ja siunattu päivä.

Lauantai, 6. päivä. Illalla on viimeinen isosten vetämä iltaohjelma. Sketsejä tuntuu edelleen riittävän; lavalla käy Punahilkka ja Igor, leikitään Pikkukakkosen postia ja lauletaan yhdessä. Illan päättää isosten draamallinen iltahartaus. Isosten merkitys on leirillä valtava. Mahtava on ollut viikon ajan nähdä heidän sitoutumisensa ja heittäytyminen leirin parhaaksi.

Sunnuntai, 7. päivä. Oppitunneilla pohditaan mm. vastuuta luomakunnasta, diakoniaa ja lähetystyötä. Päivä huipentuu juhlaillalliseen, kynttiläkierrokseen ja sydämien täyttämiseen. Leiriruoka on ollut maistuvaa ja ravitsevaa. Kynttiläkierroksella moni kiittää hyvästä leiristä, rippikoulukavereista, isosista ja henkilökunnasta. Niin minäkin. Sydänpalautteessa saamme sanoa toisistamme hyviä asioita.

Maanantai, 8.päivä. On aika jättää jäähyväiset Kultalalle. Bussi kaartaa kohti Raahen kirkkoa ja konfirmaatioharjoitusta. ”Kiitos, kun saan voimaa, jolla opetella elämää”, nuoret laulavat konfirmaatiolaulussaan. Sunnuntaina edessä on juhlapäivä. Kolmiyhteisen Jumalan siunauksen turvin on hyvä jatkaa nuorta elämää. Jumala ei lastaan hylkää.

 

Tekstin kirjoittaja: Markus Tuukkanen. 

2023-07-25 15:06:26.0