Uutislistaukseen

Raahe gospel 2023

Freesia kuva Tilvisvisuals muokattu.jpg

Freesia on vuonna 2019 perustettu bändi ja heidän sanoituksensa ovat rohkeasti puhuttelevia ja voimaannuttavia.

Ensimmäiset soinnut yleisölle pärähtävät klo 17.00, jolloin aloittaa Innea. Se on Kokkolasta kotoisin, tätä nykyä Oulusta, olevien kahden nuoren naisen duo, joka on perustettu 2018. Musiikki on raikasta ja biisit omaavat syvällisiä sanoituksia elämästä ja uskosta. Lyriikat lohduttavat, rohkaisevat ja antavat toivoa. Musiikin keskeisenä viestinä on, että ihmisestä pidetään huolta. Duon tavoitteena on tuoda iloa ja valoa juuri siihen elämään ja hetkeen, jonka keskellä itse kukin on.

Innean jälkeen vauhtiin pääsee Freesia, joka on Raahen seurakuntanuorten kovasti toivoma bändi vierailemaan tänne Raahe gospeliin. Ollessaan täällä viime vuonna he soittivat ja lauloivat suoraan raahelaisten nuorten sydämiin. Johtuneeko se siitä, että he ovat itsekin täältä Pohjois-Pohjanmaalta vai mistä sitten johtuukaan, mutta heitä odotetaan kovasti! Freesia on vuonna 2019 perustettu bändi ja heidän sanoituksensa ovat rohkeasti puhuttelevia ja voimaannuttavia.

Ensimmäisen konsertin jälkeen on tauko, jonka aikana koulun ruokalassa tarjoillaan syötävää.

Klo 19 alkaa toinen konsertti, jonka esiintyjä on Keravalta kotoisin oleva Immanuel. Immanuel on Roni Samuelin ja Mikavelin 2012 perustama hiphop-duo. Yhtyeen kappaleet ovat keränneet suoratoistopalveluissa miljoonia kuuntelukertoja. Tällaisella kokoonpanolla bändi tulee ensimmäistä kertaa Raaheen ja on todennäköisesti jotain sellaista, jota täällä ei ole pitkiin aikoihin kuultu.

Illan päätteeksi on gospelmessu edelleenkin koulun salissa, jossa lauluja säestää meidän omista nuorista koostuva House Band. Marko Visuri johtaa messun ja saarnavuorossa on Lauri Hämeenaho. Luvassa on tapahtumarikas päivä. Raahe gospeliin on kutsuttu kaikki tämän vuoden rippikoululaiset, jotka osallistuvat konsertteihin ryhmänä. Jokaisen ryhmän kanssa on joku työntekijöistä, joka sitten toisen konsertin jälkeen antaa rippikoululaiselle merkinnän riparipassiin.

Raahe gospeliin ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet raahelaiset ja kannattaa lähteä lähikunnistakin! Iloitaan, kun saadaan taas kokoontua yhteen.

Tapahtuman juontavat meidän iki-ihanat aktiivinuoret Anniina, Julius, Petra ja Varpu! Tule sinäkin kuulolle!

Teksti Kati Pahkasalo

2023-02-23 14:29:42.0