Raahen seurakunnan koronaohjeet 7.12.2021 alkaen

7.12.2021 18.19

Tausta

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt yli kahdenkymmenen (20) henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa 3.12.2021-31.12.2021.

Korona-virus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana.  Virus voi tarttua myös pinnoilta.

Riskipotentiaalia vähentää väljyys, ei tulla oireisina tilaisuuksiin ja käytetään maskia.

Ennen ja jälkeen tilaisuuden huolehditaan siitä, ettei paikasta toiseen siirryttäessä synny ruuhkia.

Jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset ja seurakunnan tilaisuuksissa tapahtuvat hartaushetket

Jumalanpalveluksissa (sunnuntain aamun messu tai sanajumalanpalvelus, iltamessu) ja kirkollisissa toimituksissa (kuten kaste, vihkiminen ja hautaan siunaaminen) osanottajamäärä voi olla yli 20 henkilöä, mikäli tapahtumatila (esim. kirkko tai seurakuntatalo) sen sallii.

Raahen seurakunnan kutakin tilaa kohtaan on laskettu turvaetäisyyksien perusteella enimmäisosallistujamäärät (1/3 tilan enimmäismäärästä. Tiedot löytyvät seurakunnan nettisivulta ja kirkkoherranvirastosta.

Kauneimmat Joululaulut ja konsertit

Sisätiloissa tapahtuvissa yleisötilaisuuksissa, kuten Kauneimmissa joululauluissa ja konserteissa Raahen seurakunta ottaa käyttöön koronapassin vaihtoehtona koronarajoituksille. Seurakunta huolehtii koronapassien tarkastuksista kirkkojen sisäänkäynneillä.

Sisätiloissa järjestettävien Kauneimpien Joululaulujen lisäksi seurakunta järjestää ulkona pidettäviä Kauneimmat Joululaulut-tilaisuuksia, joita vaatimus koronapassista ei koske.

Ulkopuolisten tahojen kirkoissa järjestämissä konserteissa tai tapahtumissa ohjelmantuottajan on huolehdittava koronapassien tarkastamisesta.

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta tai tarvittaessa paperisena versiona terveydenhuollosta. Ohjeet koronapassin saamiseksi: Koronatodistus - Kansalaiset - Kanta.fi

Lopuksi

Kaikessa seurakunnan toiminnassa kiinnitämme huomiota riittäviin turvaväleihin. Maskisuositus on voimassa kaikissa julkisissa sisätiloissa. Maskin käyttö on välttämätöntä rokottamattomilla oman terveyden suojaamiseksi.