Uutislistaukseen

Teija Pitkänen.jpg Kuvateksti: Pattijoen aluepappi Teija Pitkäselle musiikki on tärkeää. ”Ihmiset olisivat onnellisempia, jos laulaisivat enemmän yhdessä.”

Jumalan rakkaus kuuluu kaikille

24.9.2021 11.03

Pattijoen aluepappi, seurakuntapastori Teija Pitkänen siunattiin työhönsä 19.9. Seurakuntalaiset ovat ottaneet papin lämpimästi vastaan.

– On tullut soittoja, viestejä, toiveita, odotuksia. Seurakuntalaiset ovat ihanasti kutsuneet kaikkeen mukaan. Käyn kaikissa tämän alueen toiminnoissa, joihin vain kutsutaan.

Teijalle ihmisten kohtaaminen on tärkeää.

– Tervetuloa poikkeamaan työhuoneelle! Haluaisin olla sellainen pappi, johon uskaltaa olla yhteydessä. Olen oppinut olemaan kuulevana korvana ja yritän tukea siinä, missä pystyn. Maailma on niin hektinen, paljon on yksinäisyyttä, epätoivoa, haasteita. Toivon, että myös he, joilla on oikeasti hätä, uskaltaisivat olla yhteydessä seurakunnan työntekijään.

– Seurakunta on yhteinen olohuone, jossa jokainen voi tuntea olevansa hyväksytty ja rakastettu juuri sellaisena kuin on. Usko on iloinen asia; se antaa aidon ilon. Kun uskoo Jumalan armoon ja anteeksiantoon, elämä saa merkityksen eikä tarvitse pelätä. Koen ja toivon, että seurakunta ja usko antavat rauhan.

Pattijoen aluepapiksi Teijan toi johdatus.

– Kun mietin hakemista, Pattijoki tuli kaikkialla vastaan. Seurasin omaa sisäistä kutsumusta: minulla on palo tehdä töitä kaiken ikäisten kanssa.

Teija iloitsee siitä, että kirkon tienoo on täynnä elämää. On lasten, käsityö- ja perhekerhoja, nuorten iltoja, kuoroharjoituksia, mummopiiri. Ulkoalueella järjestetään matalan kynnyksen juttuja.

– Tämä on elävä seurakunta. Jumalanpalveluksissa käy porukkaa. Musiikkielämä on vilkasta. On erilaisia tapahtumia, kuten eloisia perhemessuja ja hiljentymiseen kutsuvia messuja. Jokaiselle jotakin. Eteinen on välillä täynnä isoja kenkiä, välillä pieniä.

Vapaaehtoisia on saatu hyvin mukaan toimintaan.

– Tämä on aidosti yhteinen juttu. Se antaa virtaa, kun on porukkaa tulossa innolla tekemään.

Korona muutti seurakuntatoimintaa, mutta tilanne on paranemassa.

– Vanhoja toimivia tapoja elvytetään ja uusia mietitään. Ideoita riittää. Haluan järjestää sellaista, mitä seurakunta toivoo. On hyvä, että striimeillä tavoitetaan laajasti seurakuntaa, mutta mikään ei korvaa ihmisten kohtaamista. Seurakunnassa on lahjakkaita kanttoreita ja kuoroja, jotka haluavat päästä esiintymään. Kuoroissa tehdään tärkeää vapaaehtoistyötä.

– Pääsiäisajan draama peruuntui aikanaan koronan takia. Sen järjestäminen on suuri haaveeni.

Haastettelu: Kirsi-Maria Hiltunen