Raahen kirkko, Antti 2.jpg

Seurakunnan kirkkopäivää vietetään sunnuntaina 15.8.2021 Raahessa

12.8.2021 11.50

Sunnuntaina 15.8. pidetään järjestyksessään kolmas Raahen seurakunnan kirkkopäivä. Tällä kertaa kokoonnutaan Raahen kirkkoon ja seurakuntakodille. Päivä alkaa messulla klo 10.

Seurakunnan kirkkopäivän tarkoitus on koota laajan Raahen seurakunnan alueelta ihmisiä yhteen. Kaksi vuotta sitten ensimmäiseen kirkkopäivään kokoonnuttiin Siikajoen kirkkoon sekä pappilan ympäristöön, vuosi sitten kirkkopäivä pidettiin Ruukin torilla. Nyt ensimmäistä kertaa kirkkopäivä on Raahen kaupungissa.

Alkuperäisenä ajatus oli järjestää kirkkopäivä Raahen Rantatorilla, mutta nyt paikkana on siis Raahen kirkko ja seurakuntakoti. Kirkkopäivässä kuitenkin kuullaan siitä historiasta, joka liittyy Raahen Rantatoriin ja kirkollisen toiminnan alkuvaiheisiin Raahessa.

Kirkkopäivän ohjelma alkaa klo 10 messulla Raahen kirkossa. Messussa saarnaa kirkkoherra Harri Joensuu ja liturgina toimii Petri Tervo. Messu lähetetään myös Raahen seurakunnan YouTube-kanavalla.

Messun jälkeen on lounas seurakuntakodilla. Lounaan vapaaehtoinen maksu ohjataan Yhteisvastuukeräykselle. Yhteisvastuukeräys 2021 tukee vähävaraisia vanhuksia taloudellisesti ja digivalmiuksia parantamalla.

Lounaan jälkeisestä päiväjuhlaa vietetään teemalla ”Seurakunta ja seurakuntayhteys ennen ja nyt” Päiväjuhlassa kuullaan Raahen matkailuoppaiden puheenjohtaja Timo Pieskän haastattelu sekä pyydettyjä puheenvuoroja seurakuntayhteydestä tässä ajassa. Raahen runoseuran runonlausujat esittävät runoja ja seurakunnan kanttorien johdolla liitytään yhteislauluihin. Päiväjuhlan juontaa Raahen aluekappalainen Markus Tuukkanen.

Kirkkopäivään on ilmainen linja-autokuljetus, jonka aikataulut löytyvät seurakuntaviikkosivulta ja seurakunnan nettisivulta. Tervetuloa kirkkopäivään!