Jukka Keskitalo

Piispa Keskitalo seurakunnan YouTube-kanavalla

19.4.2021 10.17

Oulun piispa Jukka Keskitalo on vieraana Ikkuna-ohjelmassa keskiviikkona 21.4. klo 18. Ikkuna esitetään suorana lähetyksenä joka toinen keskiviikko Raahen seurakunnan YouTube-kanavalla. Se on keskusteluohjelma ajankohtaisista tai pysyvistä puheenaiheista yhteiskunnassa ja seurakunnassa inhimillisestä näkökulmasta. Tänä keväänä on aiheina olleet muun muassa kasvatus, yhteiskunnallinen osallistuminen, erilaisuuden hyväksyminen ja vapaaehtoinen auttamistyö. Lähetykset on taltioitu seurakunnan kanavalle, josta niitä on käytykin ahkerasti seuraamassa jälkikäteen katsojien oman aikataulun mukaan.

Jukka Keskitalon aiheena on kirkko ja seurakunta. Miltä kirkon ja kristinuskon tulevaisuus näyttää, onko pohjoisen Suomen kirkko erilainen kuin etelän, mitä seurakunnalle annettuja tehtäviä piispa erityisesti arvostaa? Miltä Raahen seurakunta näyttää Oulusta katsottuna?

Jukka Keskitalo on toiminut Oulun hiippakunnan piispana vuodesta 2018.  Hän on syntyisin Karungista Tornionlaaksosta. Piispaksi hänet valittiin Kirkkohallituksen kansliapäällikön virasta, jota aiemmin Keskitalo työskenteli Jyväskylän kirkkoherrana. Näköalaa on siis kertynyt sekä kirkon keskeisimmästä hallinnosta että seurakuntatyöstä. Liikunnallinen piispa tunnetaan myös aktiivisena somevaikuttajana ja Raahen seurakunnan asiatkin ovat hänelle tuttuja sekä käynneistään että seurakuntamme sosiaalisen median seuraamisesta.

Ikkunassa on tällä kertaa haastattelijana Teemu Kakkuri ja kuulemme myös musiikkia ja pienen päätöshartauden.