HarriJoensuu.jpg

Seurakunnassa valmistaudutaan monella tavalla tulevaan adventin ja joulunaikaan

9.11.2020 14.19

Kirkkoherra Harri Joensuun katse on jo tulevassa adventin ja joulunajassa; siinä miten tänä vuonna tätä juhla-aikaa voidaan seurakunnassa viettää.

• Tällä hetkellä seurakunnassa eletään rajoitusten suhteen tietyllä tavalla normaalia korona-aikaa ja voimme nyt järjestää kokoavaa toimintaa huolehtien siitä, että tilaisuuksiin voi turvallisesti tulla. Näin haluamme myös jatkossa toimia, mutta on varauduttava myös siihen, että tulossa voi olla vaikeampia aikoja. Seuraamme tilannetta päivittäin.

Harri Joensuun mukaan tällä hetkellä onkin tärkeää, että ihmiset saapuisivat seurakunnan tilaisuuksiin terveinä; itsestä ja lähimmäisistä huolehtien.

• Kasvomaskien käyttöä suosittelemme vahvasti seurakunnan tilaisuuksissa.

Loppuvuodesta seurakunnassa on monia lähtökohtaisesti paljon ihmisiä kokoavia tilaisuuksia, joiden järjestelyissä on huomioitava koronatilanne Raahessa ja Siikajoella.

• Haluamme toki, että mahdollisimman moni voisi osallistua esimerkiksi Kauneimpiin Joululauluihin ja jouluaaton hartauksiin. Näin ollen tulemme järjestämään jonkin verran tilaisuuksia ulkoilmassa.
  • Kirkkotilaisuuksien suhteen olemme suunnitelleet myös ilmoittautumisjärjestelmän käyttöön ottamista tietyissä tapahtumissa, kuten Kauneimmissa Joululauluissa.

Korona-ajan myötä seurakunnan jumalanpalveluksia ja muitakin tilaisuuksia on lähetetty verkkoon. Harri Joensuun mukaan näin toimitaan myös joulunajan tilaisuuksien suhteen.

• Meille on jo tullut suositus viettää joulua kodeissa ja pienesti omien läheisten kesken, emmekä me seurakunnassa tätä vastaan lähde olemaan. Halumme kuitenkin tuoda koteihin joulun sanomaa ja striimata useita adventin ja joulunajan tilaisuuksia verkkoon.

• Suoratoiston löytäminen osaksi seurakunnan elämää onkin ollut eräs korona-ajan myönteisimmistä asioista. Striimatuilla tilaisuuksilla on ollut erittäin runsaasti katsojia ja tällä tiellä haluamme edelleen jatkaa ja kehittyä.

Korona-aika haastaa monella tavalla ihmisiä tällä hetkellä. Ongelmat voivat kasaantua. Tämän vuoksi Raahen seurakunta avaa marraskuun loppupuolella päivystävän korona-ajan keskustelupuhelimen, jonne jokainen voi halutessaan soittaa.

-Kyseessä ei ole kriisipuhelin, mutta tarjoamme ihmisille mahdollisuuden puhua asioistaan. Toki tälläkin hetkellä seurakunnan työntekijät ovat puhelimitse tavoitettavissa omista työnumeroista, mutta toivottavasti nyt adventin ja joulun ajaksi avattava puhelin edelleen madaltaa kynnystä ottaa yhteyttä.