Uutislistaukseen

20200828_102822.jpg

Koronatilanne seurakunnan toiminnassa tällä hetkellä (päivitetty 16.10.2020)

16.10.2020 11.33

Koronatilanteen päivitystä seurakunnan toiminnassa

”Turvallisuudesta huolehtimisessa on kyse myös lähimmäisenrakkaudesta”‍

Raahen seurakunnassa seurataan tarkasti alueen koronatilanteen kehittymistä.

Viranomaisohjeiden mukaan Pohjois-Pohjanmaalla voi tällä hetkellä järjestää kokoavia tapahtumia sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa silloin, kun tapahtumanjärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden.

Näin ollen seurakunnassa jatketaan jumalanpalveluselämää, kirkollisia toimituksia ja rajatusti muutakin kokoavaa toimintaa turvallisuusväleistä ja turvallisuusohjeista huolehtien. 

Seurakunnan tiloissa pidetään kiinni 1 – 2 metrin turvaväleistä.  Tilaisuuksissa vältetään ruuhkautumista kirkkoihin ja muihin tiloihin tultaessa ja sieltä poistuttaessa. Etäisyyksien säilyttäminen on tärkeää mm. ehtoolliselle jonottaessa ja alttarilla. Tilaisuuksiin tullaan terveinä sekä käsihygieniasta huolehtien. 

Ehtoollista asettava pappi ja ehtoollisavustajat pitävät maskeja tai kasvovisiirejä ehtoollista asetettaessa ja jaettaessa. Myös seurakuntalaiset voivat arkailematta käyttää kasvomaskeja seurakunnan tilaisuuksissa.

Seurakunnan tilaisuuksia voi seurata myös etänä. Kaikissa kirkoissa Revonlahden kirkkoa lukuun ottamatta on nettiradiointimahdollisuus. Myös tilaisuuksien suoratoisto eli striimaus on tullut pysyväksi osaksi seurakunnan toimintaa. 

Seurakunnan työntekijät ovat valmiit antamaan keskusteluapua. Ota rohkeasti yhteyttä!

Siunausta ja voimia syksyyn!

Harri Joensuu

Kirkkoherra