Uutislistaukseen

Kuva

Raahen seurakunnan toimintaohjeet 1.6.2021 alkaen

4.6.2021 05.00

Tervetuloa kirkkoihin ja tilaisuuksiin!

Pohjois-Pohjanmaalla yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset ovat poistuneet Pohjois-Suomen Avin 1.6. tekemällä päätöksellä. Tartuntatautilain mukaiset hygieniasäännöt ja velvoitteet ovat kuitenkin edelleen voimassa. Velvoitteista keskeisin on huolehtia siitä, että osanottajilla on mahdollisuus välttää lähikontaktia.  Näin ollen jokaiseen seurakunnan toimitilaan on määritelty enimmäisosallistujamäärät tilaisuuksiin.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalveluksia järjestetään Raahen kirkossa jokaisen sunnuntaina sekä seurakunnan muissa kirkoissa keskimäärin kaksi jumalanpalvelusta kuukaudessa. Jumalanpalveluksiin ovat kaikki lämpimästi tervetulleita. Ennakkoilmoittautumisia ei enää ole. Jumalanpalveluksia voi edelleen seurata myös etäyhteyksien kautta seurakunnan YouTube-kanavalla ja nettiradiossa

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisia toimituksia kuten kasteita, häitä ja hautajaisia voidana järjestään nyt normaaliin tapaan. Tiloihin liittyvät enimmäisosallistujamäärät määrittävät sitä, kuinka paljon tilaisuuksiin voidaan kutsua väkeä.  Seurakunnan työntekijät voivat osallistua myös esimerkiksi muistotilaisuuksiin.  Kasteissa  on edelleen suosituksena tilaisuuksien pitämisestä seurakunnan tiloissa.  

Huomioitavaa

Hyvin tärkeää on kaikessa toiminnassa edelleen jatkaa terveysturvallisia käytäntöjä.

Näitä ovat mm. seuraavat: tilaisuuksiin tullaan vain terveenä, pidetään turvavälit, käytetään maskeja, pestään kädet ja/tai käytetään käsidesiä.

Tilaisuuksissa samassa taloudessa asuvat voivat istua vierekkäin, muuten huolehditaan riittävistä turvaetäisyyksistä osallistujien kesken. 

 

TILAKOHTAISET ENIMMÄISOSALLISTUJAMÄÄRÄT

Jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin voi osallistua enintään alla kohteittain luetellut määrät. Määrät on mitoitettu metrin turvavälein.

Kirkot

Raahen kirkko 110 saliin+ 70 lehterille

Saloisten kirkko 86 saliin+ 14 lehterille

Pattijoen kirkko 56 saliin + 14 lehterille

Siikajoen kirkko 140 henkilöä

Revonlahden kirkko 90 henkilöä

Paavolan kirkko 100 saliin + 20 lehterille 

Vihannin kirkko 150 henkilöä

Haaralan kappeli 34 henkilöä

 

Seurakuntatalot/-kodit

Raahe

- iso sali 64 henkilöä

- pieni sali 54 henkilöä

Saloinen 72 henkilöä

Pattijoki 70 henkilöä

Pattijoen pappila 16 henkilöä

- yläkerta 14 henkilöä

Siikajoen pappila 40 henkilöä

Revonlahti 50 henkilöä

Paavola

- kahvio 30 henkilöä

- sali 60 henkilöä

Vihanti

 - sali 60 henkilöä

- kahvio 60 henkilöä

Kultalan leirikeskus 50 henkilöä

Kesäkoti 20 henkilöä