Kuva

Koronaohjeistukset Raahen seurakunnassa 12.- 25.4.2021

9.4.2021 12.00

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto lieventää Pohjois-Pohjanmaalla sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksia kuudesta henkilöstä kymmeneen henkilöön.

Määräys on voimassa 12.4.–25.4.2021 ja se koskee kaikkia Pohjois-Pohjanmaan alueen kuntia.

Seurakunnan toiminnassa tämä tarkoittaa seuraavaa:

Raahen seurakunnassa kaikkien yleisötilaisuuksien henkilömäärä on rajattu kymmeneen henkilöön.

Arki-illan ehtoolliset

Arki-illan ehtoollishartauksia järjestetään seurakunnan eri kirkoissa. Ehtoollishartauksiin voi ilmoittautua seurakunnan Internet-sivujen kautta osoitteessa www.raahenseurakunta.fi tai soittamalla kirkkoherranvirastoon p. (08) 2132 610. Virasto auki ma-pe klo 9-15.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset toteutetaan striimattuna. Striimattujen jumalanpalveluksen (mikäli kyseessä on messu) jälkeen on  mahdollisuus ehtoollisen viettoon siinä kirkossa, josta messu striimataan. Osallistuttuasi striimattuun messuun, voit saapua nauttimaan ehtoolliselle. Kerralla kirkossa voi olla kymmenen ihmistä. Suntiot huolehtivat väkimäärästä. Tule ehtoolliselle terveenä, etäisyydet säilyttäen ja käsihygieniasta huolehtien.

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisissa toimituksissa (kaste, vihkiminen ja hautaan siunaaminen) on toistaiseksi voimassa kymmenen hengen kokoontumisrajoitus sisä- ja ulkotiloissa.  Lähiomaisten pääseminen toimitukseen mukaan kuitenkin turvataan vaikka kymmenen osallistujan määrä ylittyisi. Asiasta sovitaan toimittavan papin kanssa.

Muistotilaisuuksia voidaan järjestää seurakunnan tiloissa. Raahen seurakunnan tiloissa järjestettävään muistotilaisuuteen voi osallistua enintään 10 henkilöä.  Pappi ja kanttori eivät osallistu myöskään muissa tiloissa pidettäviin muistotilaisuuksiin.

Lasten ja nuorten toiminta

Raahen seurakunnan alueella seurakunnan päiväkerhot, varhaisnuorten kerhot voivat jatkua rajoitusten puitteissa.

Rippikouluryhmät voivat myös kokoontua. Nuorisotyössä huomioidaan ikärajat sekä tilojen maksimiosallistujamäärät.