Kuva

Raahen seurakunnan toimintatavat 19.1.2021 -1.2.2021 väliselle ajalle

15.1.2021 10.06

Vuosi on vaihtunut, mutta joudumme edelleen toimimaan koronatilanteen keskellä. Käynnistyneet rokotukset luovat toivoa paremmasta, mutta silti poikkeukselliset olot voivat jatkua vielä melko pitkään.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on antanut 14.1.2021 määräyksen kokoontumisrajoituksista sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviin tilaisuuksiin ajalle 19.1.-1.2.2021. Tämän määräyksen mukaan yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajoitetaan edelleen 10 henkilöön.

Tätä linjausta myös Raahen seurakunta noudattaa.

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset

Jumalanpalvelukset toteutetaan striimattuna ilman läsnä olevaa seurakuntaa. 10 hengen raja koskee myös kirkollisia toimituksia, joskin hautaan siunaamisessa on pientä joustoa pastoraalisin perustein. Jumalanpalveluksessa tai kirkollisessa toimituksessa työskenteleviä seurakunnan työntekijöitä ei lasketa 10 hengen joukkoon.

Tiukkojen rajoitusten jatkuessa näin pitkään, on monelle seurakuntalaiselle yhä kipeämpi asia, ettei ehtoolliselle pääse. Tätä ajatellen seurakunta järjestää keskiviikkona 27.1. ja torstaina 28.1. pienimuotoisia arki-illan ehtoollishartauksia eri kirkoissa. Ehtoollishartauksiin voi osallistua enintään 10 henkilöä per tilaisuus.  Hartauksiin on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautua voi seurakunnan nettisivujen kautta osoitteessa https://www.raahenseurakunta.fi/tule-mukaan/ehtoollishartaudet tai soittamalla kirkkoherranvirastoon puh. (08) 2132 610. Virasto on avoinna arkisin klo 9-15.

Verkkolähetykset

Seurakunnan toiminta toteutuukin nyt pitkälti verkkolähetysten kautta. Sunnuntaisin lähetetään suorana videolähetyksenä klo 10 jumalanpalvelus seurakuntamme eri kirkoista. Jumalanpalveluksen lisäksi sunnuntaisin ryhdytään lähettämään pyhäkoulu klo 12. Ensimmäinen pyhäkoulu nähdään 31.1.2021.

Niin ikään uutena ohjelmana YouTube-kanavalle tulee uusi keskustelu- ja hartaussarja, jota pastorit Teemu Kakkuri ja Olli Lohi ryhtyvät vetämään.

Musiikkitilaisuudet ovat olleet erittäin seurattuja ja niitä tullaankin järjestämään kevään aikana useampia. Konsertit striimataan siinäkin tapauksessa, että yleisöä voisi olla paikalla.

Seurakunnan YouTube-kanava kannattaakin ottaa viimeistään nyt seurantaan ja kertoa läheisillekin näistä videolähetyksistä.

Puhelinkeskustelut

Seurakunnan työntekijöihin voi myös olla yhteydessä puhelimitse. Tänä aikana on tärkeää, että voimme keskustella mieltä painavista asioista ja muutenkin vaihtaa ajatuksia.

Jumalaan luottaen uuteen vuoteen

Toivomme, että saamme jossain vaiheessa tämän korona-ajan jättää taaksemme. Rukoilemme voimia ja elämäniloa itse kullekin alkaneeseen vuoteen.

Jumalaan saamme turvautua virren 477 sanoin:

On Jumalassa turvani
ja tukeni,
hän kuormani voi kantaa.
Kun häntä nimeen Jeesuksen
näin rukoilen,
hän jälleen voimaa antaa.
Jos viipyykin, niin kuitenkin
hän itkuni ja huutoni