Diakonia

Miten seurakunnan diakonia toteutuu poikkeusaikana?

17.4.2020 14.56 Perheneuvoja-diakonissa Heli Luoma kannustaa meitä jokaista keskinäiseen huolenpitoon

Korona-virustartuntojen leviäminen myös Suomessa on tuonut seurakunnassamme päivittäiseen työhön runsaasti muutoksia. Parhaamme mukaan yritämme estää viruksen leviämistä.

Asiakkaita kohtaamme edelleenkin, mutta keskustelut käymme puhelinyhteyden tai videokeskusteluina. Kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset ovat tauolla toistaiseksi.

Kerho- ja ryhmätoiminta ovat myös tauolla. Ikääntyneiden kotikaranteeniin joutumisen takia myös syntymäpäiväonnittelut tehdään puhelimitse.

Taloudellista tukea tai asiointiapua pyytävien tilanne kartoitetaan puhelimessa ja järjestetään haasteelliseen tilanteeseen mahdollisuuksien mukaan tukea ja apua.

Olemme puhelimitse yhteydessä kaikkiin kerhoissamme ja ryhmissämme käyviin henkilöihin. Mikäli puhelua ei kuulu, ole rohkeasti yhteydessä oman alueesi diakoniatyöntekijään, olemme tavoitettavissa puhelimella, tekstiviestillä ja sähköpostilla arkipäivisin klo 9-15.30 välisenä aikana.  Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa älkää jääkö yksin miettimään asioita, vaan ottakaa rohkeasti yhteyttä, pohditaan ja tutkitaan asioita yhdessä toinen toistamme rohkaisten.

Perheneuvontaan voit varata ajan maanantaina ja tiistaina klo 14-15 ja keskiviikkona klo 11-12 välisenä aikana.  Sovitaan yhdessä, keskustelemmeko puhelimessa vai Teams-videoyhteyden kautta.

Tämä erikoinen aika haastaa meitä hiljentymään ja pohtimaan omaa elämäämme. Tuleeko mieleesi ketään lähimmäistä, joka olisi pienen avun tai palveluksen tarpeessa tai onko joku, joka kaipaa yhteydenottoasi?

Nyt pääsiäisaikana saamme yhdessä laulaa ”Aurinkomme ylösnousi, paistaa voitto vuorella. Lämmin valo sieltä loistaa, surut, murheet hajottaa. Kokoon tulkaa, taivaan linnut, suvi-ilmaan puhtaaseen. Visertäkää, pienet leivot, viinipuussa tuoreessa.” Virsi 105

Heli Luoma

Perheneuvoja-diakonissa