Kirkkoherran Uuden Vuoden tervehdys

31.12.2019 13.52

herran armo_XL.jpg

Adventin ja joulun aika sai ihmisiä hyvin liikkeelle seurakunnan tilaisuuksiin Raahen ja Siikajoen alueilla.  En ole ehtinyt katsoa kaikkien seurakunnan tilojen tilastoja enkä vertailemaan niitä edellisvuosien lukuihin.  Sen verran selvitin, että Raahen kirkonmäellä on käynyt erilaisissa jumalanpalveluksissa, Kauneimmat Joululaulut –tilaisuuksissa, konserteissa ja muissa joulujuhlissa kaikkiaan yli 8000 henkilöä. Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudet olivat jälleen kerran hyvin suosittuja eri puolilla seurakuntaa.  Kävipä muutaman kerran eri kirkoissa, että laulajia olisi ollut enemmän kuin kirkkoihin sopii ihmisiä sisälle.

Ensimmäinen vuosi kirkkoherrana oli mielenkiintoinen ja työntäyteinen.  Työntekijäpuolella vuonna 2019 oli paljon vaihdoksia, toivottavasti saamme alkaneena vuotena 2020 palaset paikoillensa, niin että voimme palvella laadukkaasti seurakuntalaisia kaikilla sen alueilla.

Huolenaiheena on ollut syntyvyyden lasku ja kasteitten määrän väheneminen.  Hämmentyneinä olemme huomanneet myös, että seurakunnan jäsenistä noin puolet solmii avioliiton maistraatissa.  Tähän haluamme reagoida heti kevätkauden alkaessa.  Yksi alkaneen vuoden tapahtumista on matalan profiilin vihkitapahtuma sunnuntaina 2.2.2020 Raahen ja Revonlahden kirkoissa.  Mukaan tarvitaan vain esteettömyystodistus. Seurakunta tarjoaa vihkipareille ja heidän läheisilleen (10 henk.) kakkukahvit.

Vuoden 2020 suuriin asioihin kuuluu uuden Rantakadun ja Laivurinkadun kulmauksen seurakuntakeskuksen suunnitelmien eteenpäin vieminen.

Koko kirkon ja Raahen seurakunnan strategisena otsikkona 2015 -2020 ovat olleet sanat: Kohtaamisen kirkko.  On alkamassa viimeinen vuosi tästä strategiajaksosta.  Tämän vuoden tehtäviä on arvioida, miten olemme onnistuneet tavoitteissamme. Syksyllä 2020 kirkkohallitukselta saamme uuden strategisen otsikon toiminnan suuntaamiseksi tuleville vuosille.   Tämä tarkoittaa, että ryhdymme syksyllä luomaan uutta Raahen seurakunnan strategiaa.

Tälle strategiakaudelle olemme asettaneet mm. seuraavia tavoitteita: Seurakunnan perustehtävä on toteuttaa Kristuksen antamaa kaste- ja lähetyskäskyä Raahessa ja Siikajoella sekä lähetyskentillä. Seurakunta kutsuu kaikkia ihmisiä armollisen Jumalan yhteyteen, vahvistaa elämän kestävää perustaa ja rohkaisee välittämään lähimmäisistä ja luomakunnasta.  Raahen seurakunta on kohtaamisen yhteisö.  Sen sanomassa ihminen kohtaa Jumalan, sen toiminannassa lähimmäisen ja sen hoitavassa ilmapiirissä itsensä.

Alkaneeseen vuoteen kuuluu ennen kaikkea uusi armo. Jumalan armo on sitä, mitä Vapahtajamme Jeesus Kristus on rakkaudesta meidän puolestamme tehnyt.  Jumalan armon sisältö on aina sama, se on muuttumaton.  Meidän kohdallamme Jumalan armon todeksi eläminen on joka kerta uusi tapahtuma. Jumalan lahjoittama anteeksiantamus on uusi Jumalan luomistyö.  Saamme aloittaa uudestaan armahdettuina ihmisinä ja uusina luomuksina.  Jumala ei väsy armahtamasta meitä, kun hänen luokseen käymme.

Harri Joensuu

Aiheeseen liittyvä kuva