Häätapahtuma-1_S.jpg

Helpot kirkkohäät 02.02.2020

29.12.2019 22.45

Haluatteko juhlalliset ja tunnelmalliset kirkkohäät vähällä vaivalla? Nyt se on mahdollista. Riittää kun tulette paikalle ja sanotte ”tahdon”, seurakunta järjestää kaiken muun ja tarjoaa vielä mainiot kakkukahvit juhlan kunniaksi.

Mikä on 02.02.2020 –vihkitapahtuma?

Kyseessä on tunnelmallinen vihkitilaisuus, jossa vihkipareja vihitään puolen tunnin välein alkaen klo 16. Vihkimisen tarkka kellonaika sovitaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ennen vihkimistä pappi keskustelee vihkiparin kanssa ja paperiasiat laitetaan kuntoon. Vihkimisen jälkeen seurakunta tarjoaa kakkukahvit hääparille ja heidän läheisilleen.

Milloin ja missä vihkitilaisuus pidetään?

• Sunnuntaina 2.2.2020 klo 16 alkaen Raahen ja Revonlahden kirkoissa.

Haluamme naimisiin! Mitä meidän pitää tehdä?

Ilmoittautua voi  arkisin klo 9–15  p. puh. (08) 2132 610

Mitä muuta pitää tehdä ennen vihkipäivää?

Vihkiparin pitää suorittaa avioliiton esteiden tutkinta omassa kotiseurakunnassa vähintään viikkoa ennen tilaisuutta ja tuoda todistus esteiden tutkinnasta mukanaan vihkimishetkeen. Tutkinta vie aikaa viikon, minkä jälkeen todistus esteidentutkinnasta lähetetään pariskunnalle kotiin.

Kenet voidaan vihkiä?

Kuka tahansa Suomen ev.lut. kirkon rippikoulun käynyt jäsen. Jos toinen vihittävistä kuuluu muuhun kristilliseen uskontokuntaan, ottakaa yhteys esteiden tutkintaan p. (08) 2132 610

Millainen on asukoodi?

Vihkitapahtumassa ei ole pukukoodia vaan jokainen saa pukeutua juuri siten kuin itselle hyvälle tuntuu.

Voinko ottaa mukaan koko suvun?

Totta kai! Kirkkoon kyllä mahtuu ja sopu sijaa antaa. Kakkukahveille sen sijaan voi ottaa lähimmät ystävät tai sukulaiset. Kahvitilaisuuden vierasmäärä tulee kertoa ilmoittautumisen yhteydessä.

Haluan kuuluttaa naimisiinmenostani koko maailmalle, onnistuuko?

Ehkei koko maailmalle, mutta omalle seurakunnalle kyllä! Sunnuntain päiväjumalanpalveluksessa rukoillaan niiden puolesta, joiden avioliittoaikomus tai solmittu avioliitto ilmoitetaan seurakunnalle. Aviopari saa itse valita missä ja milloin ilmoitus luetaan.

Saanko valita itse häämarssini?

Raahen seurakunnan nettisivulle ilmestyy tammikuun aikana lista häämusiikista. Listalta voit valita häämarssin sekä yhteislaulun.

Mistä saa lisätietoa 02.02.2020 tapahtumasta?

Tiedustelut  toimitusvaraukset arkisin klo 9–15 (08) 2132 610  tai pastori Markus Tuukkanen p . 040-6710 616 markus.tuukkanen@evl.fi