Tervetuloa seurakunnan perheille suunnattuun kerhotoimintaan!

15.11.2019 11.46

lapsi ja legot_M.jpg

Ollinsaaren EKAVAUVAKERHO on tarkoitettu ensimmäisen lapsensa saaneille vanhemmille. Kerhoon voi osallistua lapsen ensimmäisenä ikävuotena, tai vaihtoehtoisesti mukaan voi tulla jo odotusaikana. Ryhmässä vasta vanhemmaksi tulleet voivat vaihtaa kuulumisia, kahvitella ja keskustella uuden elämäntilanteen herättämistä kysymyksistä kuten vauvan hoitoon, kasvatukseen ja arkeen liittyvistä asioista. Seurakunta ei jätä siis äitejä ja isiä yksin, vaan ekavauvakerhossa voi kohdata samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja saada ohjaajien tukea. Kerhossa voi kokea myös yhdessä vauvan kanssa kirkkovuoden tärkeitä tapahtumia, ja jokaisella kerralla hiljennytään hetkeksi kuuntelemaan myös kristillistä sanomaa.

Aina ei ole mahdollista päästä kerhoon aamupäivällä, joten nyt on mahdollista tulla perhekerhoon myös illalla! Ollinsaaren ILTAPERHEKERHOSSA voit tavata vanhoja ja uusia kerholaisia, ehkä niitä jotka käyvät päivisin töissä, mutta kaipaavat arjen keskelle vertaista tukea ja rauhoittumista.

Iltaperhekerhossa tapaat lastenohjaajat Anna-Liisa Salon ja Jonna Kutilaisen. – Iltaperhekerhossa meitä on  yleensä noin 20 henkilön mukava ryhmä, kertoo Salo. Jokaiseen kerhokertaan kuuluu hartaus, askartelu, leikkiminen – jonkun verran me lauletaankin – niin, ja aina syödään myös iltapala, hän kertoo. Aikaa on myös ajatusten vaihtoon. Erityisen hyvänä hän pitää kerhoa niille äideille, jotka käyvät opiskelemassa tai töissä, mutta ”vauvasta vaariin olette tervetulleita!”, hän rohkaisee ja lisää: - Joskus on ollut koko perhekin.

Pattijoen VAUVA/TAAPEROKERHO on tarkoitettu vauvasta 2-vuotialle lapsille vanhempineen. Kerhossa leikitään, lauletaan ja lorutellaan. Yhdessä hiljennytään hartauteen ja seurataan kirkkovuoden tapahtumia. Kerhossa tarjotaan pieni välipala. - Perhekerhon kaavalla mennään, sanoo Birgit Vainio ja lisää: - taaperokerhossa tuetaan juuri taaperoikäisen lapsen vanhempia heidän vanhemmuudessaan.

Pattijoen MUSKARISSA iloitaan ja leikitellään musiikin tahdissa. Muskariin tullaan yhdessä huoltajan kanssa, ja muskarissa opitaan yhdessäoloa ja musiikin perustaitoja.

Lastenohjaaja Birgit Vainio on ollut mukana alusta asti, nyt jo kolmatta vuotta. - Perhemuskarissa on kävijöitä vauvasta äitiin tai mummoon asti, hän kertoo. Vainio on toiselta ammatiltaan kansanmusiikinohjaaja ja pystyy hyödyntämään ammattitaitoaan seurakunnan muskarissa. Kokemuksesta ja nuottien lukutaidosta on paljon iloa. Toisaalta työ on haasteellista, mutta palkitsevaa. Mukana muskarissa on rytmisoittimia, leluja, liikkumista… Tutut lastenlaulut viihdyttävät, Vainio vielä summaa.

Kaikkinensa lastenohjaajien työstä välittyy ilo ja innostus. Kaikki perheet ovat tervetulleita kaltaisenaan. Jos mietit sitä, voisinko tulla johonkin seurakunnan lapsiperheille suunnattuun toimintaan mukaan, älä epäröi ottaa yhteyttä tai tulla suoraan paikan päälle mukaan. Alueemme perheille tarkoitetut kerhot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Nähdään kerhoissa!

Tervetuloa

• Muskariin Pattijoen seurakuntatalolla maanantaisin 10 -10.45.

• Vauva/Taaperokerhoon Pattijoen seurakuntatalolla maanantaisin klo 13 -15.

• Ekavauvakerhoon Ollinsaaren seurakuntakodilla maanantaisin klo 13.30 -15.30.

• Iltaperhekerhoon Ollinsaaren seurakuntakodilla tiistaisin klo 17.30 -19

Jutun kirjoittajina Pekka Tuomikoski ja Merja Tuomaala