Uutislistaukseen

Pattijoella talkoiltiin pappilan piharakennuksiin uudet pinnat

5.9.2019 16.26

Loppukesän aikana Pattijoen pappilan pihapiirissä huhki ahkera talkooporukka pappilan piharakennusten parissa. 

 

Mauri Nivalan keräämä miesten ryhmä kunnosti ja maalasi lähetyspirtin ja aittarakennukset.

 

-Pattijoen miestenpiiriläiset olivat lähes kaikki tässä mukana ja sitten tuli apuja ympäri seurakuntaa, eräs mies kävi Piehingistä saakka. Kerrallaan oli 7-8 miestä talkoissa, yhteensä meitä oli toistakymmentä, Mauri Nivala kertoo.

 

Talkoissa lähetyspirtistä purettiin seinää pois ja laudoitettiin uudelleen. Oikeanlaisen laudan löytäminen tuotti aluksi vaikeuksia, kunnes erään rautakaupan pihalla Mauri tapasi Tuomo Jortikan.

 

-Tuomo sanoi, että hänellä on etsimäämme puutavaraa, että käykää vain hakemassa. Kun yritin hinnasta jutella, Tuomo sanoi antavansa laudat. Se oli huomattava lahjoitus, Mauri Nivala kiittelee. 

 

Punamultamaalia kului kaikkiaan kolmattasataa litraa. Osa ostettiin, mutta merkittävä määrä tarvittavasta maalista keitettiin perinteiseen tapaan pappilan pihalla. 

 

-Kolme kertaa keitettiin, 50-60 litraa kerrallaan. Ruukista löytyi punamultamaaliaineet. Oli mielenkiintoista tehdä maalia. Juuri kukaan meistä ei ollut aiemmin maalia keittänyt, mutta hyvin onnistui ja nyt kyllä osaamme maalin keittäminen, Mauri myhäilee. 

 

Nyt on urakka ohi ja elokuun viimeisenä perjantaina vietettiin "päättäjäisiä" yhteistuumin kesätyöntekijöiden Netan ja Petran sekä talkooporukan kesken. Netta ja Petra olivat yllätyksenä valmistaneet lasagnea koko porukalle, päälle paisteltiin vielä makkaraa ja lättyjä nuotiolla 

 

- Jäi mieleen päättäjäisistä, miten eräs mies tuli kysymään minulta, että mitäs Mauri seuraavaksi tehdään. Sanoin, että levätään nyt vähän, mutta tuo kuvastaa sitä, että miehillä on halu seurakunnassa toimia.