Talvisodan syttymisen 80-vuotismuistokonsertti, Oulaisten Nuorisokuoro)

la 30.11. kello 14.00

Talvisodan syttymisen 80-vuotismuistokonsertti, Oulaisten Nuorisokuoro) Raahen kirkko

Talvisodan syttymisen 80-vuotismuistokonsertti, Oulaisten Nuorisokuoro

Oulaisten Nuorisokuoro, joht. Tapani Tirilä

Nuorten, tämän päivän naislaulajien laulun myötä avautuu vähän harvinaisempi tulokulma konsertissa esitettäviin lauluihin, jotka eivät ole perinteistä nuorisokuoromateriaalia.
Meidän on muistettava, tunnettava historiamme, myös sotahistoriamme, että voimme tehdä työtä itsenäisen maamme eteen edelleen.

Oulaisten Nuorisokuoro
Vuonna 1972 perustettua Oulaisten Nuorisokuoroa johtaa edelleen sen perustaja Tapani Tirilä. Kuoron ohjelmisto on monipuolinen sisältäen mm. yli 20 kantaesitettyä tilausteosta. Kuoron äänenkäyttöihanne on instrumentaalinen ja energinen laulutyyli ja soivia tuloksia on kuultavissa kymmenellä äänitteellä; myös suuri määrä virsiä on äänitetty Yleisradion käyttöön. Oulaisten Nuorisokuoro on sijoittunut kärkisijoille kaikissa niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin kilpailuissa, joihin se on vuosien varrella osallistunut. Kuoro on tehnyt 39 ulkomaista konsertti-, festivaali- tai kilpailumatkaa. Oulaisten Nuorisokuoro on valittu esiintymään kahdesti kansainväliseen musiikkikasvattajien (ISME) maailmankongressiin. Kuorolla on ollut huomattavia esiintymisiä myös kotimaassaan, mm. presidentinlinnan diplomaattipäivällisillä, eduskunnan 75-vuotisjuhlassa ja Suomen Kulttuurirahaston vuosijuhlissa. Yleisradion Vuoden nuorisokuorona Oulaisten Nuorisokuoro oli ensimmäisen kerran kaudella 1989-1990 ja toistamiseen kaudella 2018-2019. Opetusministeriö on myöntänyt kuorolle v. 2009 "Nuori kulttuuri-lähettiläs"-statuksen.
Kuoronjohtaja Tapani Tirilä on oulaistelainen musiikkineuvos ja musiikin lehtori emeritus. Monikymmenvuotisen pedagogisen työnsä aikana hän kehittänyt kotikaupunkiinsa räätälöidyn painotetun musiikinopetuksen mallin sekä lasten ja nuorten kuorokoulun. Oulaisten Nuorisokuoron lisäksi Tirilä johtaa myös lähinnä entisistä nuorisokuorolaisista koostuvaa Välke-kuoroa sekä alueellista Vox Ardens -kamarikuoroa. Hän on toiminut myös opettajakoulutuksen parissa, mm. musiikin lääninkouluttajana. Nuorten Kuoroliiton puheenjohtajana Tirilä oli vuosina 2000-2008. Hän on saanut ansioistaan monia huomionosoituksia, mm. Sulasolin Klemetti-palkinnon v. 1989 ja viimeisimpinä yhdessä puolisonsa kanssa Nuorten Kuoroliiton Erkki Pohjola-palkinnon v. 2017 ja samana vuonna Pro Musica-säätiön tunnustuspalkinnon taiteellisesta ja pedagogisesta työstä. Suomen Kuoronjohtajayhdistys valitsi hänet Vuoden kuoronjohtajaksi v. 2003. Tasavallan presidentti myönsi hänelle musiikkineuvoksen arvonimen v. 2008.


Katso myös

la 25.1.2020 klo 19.00 - ke 29.1.2020 klo 19.30

Pattijoen seurakuntatalo

Taivas näkyy -seurakuntatapahtuma 25.–29.1.2020 Pattijoen seurakuntatalolla

Järjestäjinä Raahen seurakunta, Suomen Raamattuopisto ja Agricola-opintokeskus
su 9.2. klo 14.00

Vihannin kirkko

Maaru-duo ja Helea-trio

Konsertti, Maaru-duo ja Helea-trio
ke 3.6. klo 20.00

Vihannin kirkko

Kesäilta soi

Kesäilta soi