Satukuvia pianolle - Konsertti

Satukuvia pianolle - Toivo Kuulan pianoteoksia

Pianisti Janne Oksanen

Vapaa pääsy. Ohjelma 10 e

Kansalaissodan aikana väkivaltaisesti kuolleen Toivo Kuulan (1883-1918) pianomusiikki altistaa ihmisen itsetutkiskelulle, riipaisee syvältä, eikä jätä ketään kylmäksi. Se herättää meissä suuria tunteita ja kysymyksiä niin elämästä kuin kuolemasta.
Pianotaiteilija Janne Oksanen esittää konsertissaan Kuulan pianoteoksia, jotka löytyvät myös hänen tulevalta levyltään. Oksasen debyyttialbumi Kuula: The Piano Works julkaistaan 20.9.2019, jonka jälkeen hän kiertää ympäri Suomea konsertoiden yli 30 kaupungissa.

Janne Oksanen soitti ensimmäisen soolokonserttinsa 15-vuotiaana, jonka jälkeen hän on esiintynyt laajasti kotimaan lisäksi mm. Ranskassa, Italiassa, Yhdysvalloissa, Skandinaviassa, Belgiassa ja Unkarissa. Nuoresta iästään huolimatta Oksasella on laaja repertuaari pianistina varhaisbarokista 2000-luvun nykymusiikkiin. Keväällä 2018 hän esitti Toivo Kuulan koko pianotuotannon loppuunmyydyssä Musiikkitalon Camerata-salissa Helsingissä. Yle Radio 1 äänitti konsertin. Kauden muihin konsertteihin sisältyy mm. resitaaleja Yhdysvalloissa, Lontoossa ja Suomessa.

Oksanen on palkittu useissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa, mm. Suomessa ja Italiassa. Viimeisimpänä saavutuksena mainittakoon erikoispalkinto Parhaasta Bach-tulkinnasta 8. Nordic Piano Competition -kilpailussa Ruotsissa keväällä 2017. Orkesterin solistina hän esiintyi Tapiolan Nuorten Sinfonikkojen ja Jan Söderblomin kanssa 2011 soittaen Tsaikovskin pianokonserttoa. Elokuussa 2017 hän esiintyi orkesteripianistina Sibelius-Akatemia/Juilliard-orkesterissa Esa-Pekka Salosen johdolla Helsingissä, Tukholmassa ja New Yorkissa.

Pianistin roolin lisäksi Oksanen on myös monipuolinen muusikko: Hän on opiskellut Jorma Panulan kapellimestariluokalla, säveltänyt ja sanoittanut yli 30 kappaletta, sovittanut Sibeliuksen Finlandian 2 pianolle, opiskellut pop/jazz-laulua ja soittanut rock-yhtyeissä.

Ruukin seurakuntatalo

Paavolan KotoTupa