Kirkkokonsertti

su 29.9. kello 17.00

Kirkkokonsertti Raahen kirkko

Konsertti Santeri Rautiainen, kitara

Santeri Rautiainen on nuori kitaristi, jolle innokkuus ja analyyttisyys eivät ole toisiaan poissulkevia elementtejä. Rautiainen on sukupolvensa aktiivisimpia konsertoijia; kesinä 2018-2019 hän soitti sooloresitaalit noin 30 kirkossa ympäri maata. Hän on esiintynyt viime aikoina myös Euroopassa. Kamarimusiikin parissa hän on työskennellyt niin Piazzollan kuin mikrotonaalisen nykymusiikin parissa. Rautiaisen yhteistyökuviot ovat vaihdelleet uuden musiikin kantaesittämisestä Uusinta- yhtyeen kanssa barokkimusisointiin edesmenneen baritonilegenda Dmitri Hvorostovskin ja Kaunasin kaupunginorkesterin kanssa, kapellimestari Constantin Orbelianin johdolla. Hän on esiintynyt Kamarikesä-, What Ever Works- Tampere Guitar Festival- ja Sipoon Äänet- musiikkifestivaaleilla.

Musiikillisen peruskivensä hän muurasi vuosina 2012-2018 opiskellessaan Sibelius-Akatemialla, opettajinaan Ismo Eskelinen ja Otto Tolonen. Lisäksi hän on suorittanut vanhan musiikin opintoja Assi Karttusen ja Eero Palviaisen johdolla. Tärkeitä vaikutteita ovat olleet mestarikurssit Oscar Ghiglian, Jüdicael Perroyn, Manuel Barruecon ja David Russellin kanssa. Sibelius-Akatemian jälkeen hän on opiskellut Alicanten yliopiston kitaristeille suunnatussa mestariohjelmassa, ja syksystä 2019 eteenpäin hän jatkaa musiikkiin tutustumista Carlo Marchionen johdolla Maastrichtin konservatoriossa.
Soitinrakentajansa Philipp Neumannin kanssa Rautiainen suunnittelee toteuttavansa tulevaisuudessa projektin, jonka tuloksena syntyy soitin, joka mahdollistaa klassisen kitaran soittotekniikoiden toteuttamisen elektronisessa äänimaailmassa.

Konsertin ohjelmassa kuullaan musiikkia säveltäjiltä: Antonio Jose, C. P. E. Bach, J. S. Bach ja John DowlandKonserttiin vapaa pääsy, ohjelma 10 e


Järjestäjä

Raahe

Katso myös

la 16.11. klo 10.00

Pattijoen pappila

Naisten aamukahvit

Alustajana psyk. erik. lääkäri Mari-Kaarina Hiltunen
su 17.11. klo 10.00

Vihannin seurakuntatalo

Herättäjänpäivä

Herättäjänpäivä Vihannissa
su 17.11. klo 17.00

Siikajoen pappila

Iltamessu

Viikkomessu Siikajoen pappilassa