Hei, rippikoululainen ja kotiväki!

Rippikoulun leirijakso on pian alkamassa.
Leiri alkaa Kultalan leirikeskuksessa Perjantainan 19.5. Klo 17.30 ruokailulla. Leirille tullaan omilla kyydeillä.
Leiri päättyy Sunnuntaina 21.5. Klo 12.45, jolloin leiriläisiä voi tulla noutamaan Kultalasta

Leirille tarvitset mukaan:

• Vuodevaatteet: aluslakana, pussilakana, tyynyliina. Pussilakanan voi korvata makuupussilla, jos mieluummin nukkuu siinä, mutta aluslakanan ja tyynyliinan tarvitset silloinkin
  • Kirjoitusvälineet (kynän, kumin jne..)
  • Rippikoulukortin
  • Peseytymisvälineet, pyyhkeen, hammasharja, yms.
  • Vaihtovaatteet.
  • Ulkoiluun soveltuvat vaatteet ja kengät.
  • Mahdolliset henkilökohtaiset lääkkeesi. Työntekijät eivät saa antaa mitään lääkkeitä. Leiriläisen säännöllisesti otettavista lääkkeistä tulee toimittaa tiedot työntekijöille kirjallisesti. (mitä lääkettä syö, kuinka usein, millaisella annostuksella ja huolehtiiko lääkkeen otosta itse)

Omat eväät

Leirillä tarjotaan ruokaa viisi kertaa päivässä ja leirikeskuksen ruuasta on tullut yleisesti todella hyvää palautetta, joten nälkä ei leirillä pääse yllättämään. Voit kuitenkin niin halutessasi ottaa mukaan myös jotain omia herkkuja.

Jätä kotiin

Leirille ei saa tuoda aineita tai laitteita, joista voi olla haittaa viihtyvyydelle, turvallisuudelle tai leirisääntöjen noudattamiselle Tällaisia ovat mm. Päihteet, kannettavat tietokoneet, taulutietokoneet, pelikoneet, energiajuomat ja bluetooth yms. kaiuttimet. Kuulokkeet on ok.

Kännykät

Rippikoulussa käytetään rippikoululaisten omia älypuhelimia jonkin verran opetuksessa. Tehtävät tehdään selainpohjaisilla alustoilla eikä niitä varten tarvitse asentaa kännykkään erillisiä sovelluksia. Leirikeskuksessa on langaton verkko näitä työskentelyjä varten. Mutta rippikouluun voi osallistua myös ilman omaa älypuhelinta.

Raahen seurakunnan rippikoululeireillä rippikoululaisten kännykät kerätään yöksi talteen (klo 22.30-9.00). Tällä käytännöllä pyritään takaamaan riittävä yöuni.

Tapaturmavakuutus

Seurakunta on ottanut leirien ajaksi jokaiselle rippikoululaiselle tapaturmavakuutuksen.

Vakuutukset eivät kata leiriläisen omaisuutta, joten mm. Kännykän ja muun omaisuuden mahdollinen rikkoontuminen on jokaisen omalla vastuulla.

Leirikeskuksen säännöt

Leirikeskuksen säännöt löytyvät sivun alareunasta.

Peruuntumiset

Jos et voi syystä tai toisesta osallistua leirille, ilmoita siitä mahdollisimman pian alla olevaan numeroon tai sähköpostitse sakari.salo@evl.fi.

Mukavaa leirinodotusta!

Sakari Salo, p. 040 6710 635,
Markus Tuukkanen, Katariina Järvelä

Sekä isoset.

Leirikeskuksen säännöt

• Leirikeskus on kaikkien yhteiseksi virkistymiseksi tarkoitettu paikka, joten huolehdi siitä, että oma käytöksesi ja olemisesi on leirikeskukseen sopivaa.
  • Kiusaaminen ei ole sallittua. Leirinjohtajien tulee puuttua mahdollisiin kiusaamistilanteisiin ja varmistaa, ettei kiusaamista tapahdu myöskään ”leikin” varjolla.
  • Rikkoutuneista välineistä on välittömästi ilmoitettava leirikeskuksen henkilökunnalle tai leiristä vastaavalle henkilölle. Leiriläinen voi joutua korvaamaan rikkomansa omaisuuden.
  • Tullessasi leirikeskukseen sitoudut samalla noudattamaan ohjeita ja sääntöjä, osallistumaan leiriohjelmiin ja työtehtäviin, jotka kunkin leirin henkilökunta leirin alussa ilmoittaan.
  • Leirikeskuksen siisteys on kaikkien yhteinen asia. Jokainen vastaa osaltaan huoneensa ja leirialueen siisteydestä. Roskat on heitettävä roska-astioihin.
  • Lasten ja nuorten leirit ovat savuttomia (1.10.2010 voimaan tullut tupakkalaki).
  • Alkoholin ja huumeiden tuominen, säilyttäminen ja käyttö on ehdottomasti kielletty leirialueella. Epäily niiden hallussapidosta tai käytöstä johtaa leirin välittömään keskeytymiseen.
  • Leirin ohjelma- ja turvallisuusvastaava on vastuussa leiristä ja leiriläisistä, joten hänen antamia muita ohjeita ja määräyksiä on ehdottomasti noudatettava.
  • Uiminen ja leirialueelta poistuminen ovat sallittuja vain leirinjohtajan luvalla hänen ilmoittamina aikoina.
  • Ulkopuolisten vieraileminen leirillä tapahtuu vain ilmoitettuina aikoina.
  • Nukkumarauha on sallittava jokaiselle. Ehdoton hiljaisuus alkaa leirinjohtajan ilmoittamana aikana.
  • Leiriläinen voidaan poistaa leiriltä, mikäli hän ei kykene noudattamaan näitä sääntöjä tai mikäli hänen käytöksensä ei muutenkaan sovellu leirille.

Tältä pohjalta luodaan hyvä ja turvallinen leiri kaikille.