Ryhmä 6               

Hei, rippikoululainen ja huoltaja!
 

Rippikouluinfo 10.1. klo 18-19, Raahen seurakuntatalolla. Tilaisuus rippikoululaiselle ja hänen huoltajilleen. Rippikouluryhmän työntekijät esittäytyvät ja kertovat rippikoulusta. Aluksi kahvitarjoilu.

 

Rippikoulukaruselli 18.1. klo 13-16, Raahen seurakuntatalo. Tutustutaan seurakunnan eri työmuotoihin.


Raahe gospel 22.2. klo 18-20, Musiikkitapahtuma Antinkankaan koululla. Esiintyjinä Pro Fide ja Juhani Tikkanen -Band.

 

Yhteisvastuukeräys 11.3. tai 12.3. klo 15.15-17.15, kokoontuminen kirkkoherranvirastolle. Keräys kauppojen edustoilla.

 

Päiväleiri 6.6. klo 9-16, Raahen seurakuntatalolla.


Rippileiri 22.-28.7., Kultalassa (Raahe).


Konfirmaatio 2.8. klo 13, Raahen kirkko. Rippikoululainen paikalle klo 11.30.

Tervetuloa rippikouluun!

 

Lisätiedot ja kysymykset:

Nuorisotyönohjaaja Lamin Virnes (050 4647 913)

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

R6 RYHMÄN LEIRIKIRJE RIPPILEIRILLE

 

Iloiset terveiset rippikoulutyön toimistolta!

Kevät on takana, ja rippileiri on ihan pian! Eikö olekin hieno juttu? Meistä ainakin tämä on todella siistiä!

Nuorisotoimistolla nimittäin vauhti kiihtyy rajoituksien lieventyessä ja leiritarvikkeita hamstrataan kuin marsut konsanaan. Leirien vetäjätiimit viilaavat kukin oman leirinsä viikko-ohjelmaa teräänsä ja isoset odottavat leireille pääsyä. Kaiken kaikkiaan tulevaa leiriä odotetaan jo sormet syyhyten!

Tässä sinun edessäsi on nyt leirikirje, joka on samalla viimeinen virallinen kirje, jonka saat ennen leiriä. Sen vuoksi tämä kirje kannattaakin lukea tarkasti läpi. Tietenkin aina voit olla yhteyksissä, jos jotain kysyttävää ilmenee. Yhteystiedot kirjeen lopussa.

 

Ripari alkaa keskiviikkona 22.7. klo 10.30 Kultalan leirikeskuksessa (Kultalantie 125, p. 0504647913).

Ja päättyy tiistaina 28.7. klo 19.00 Kultalan leirikeskuksella.

Kuljetus leirikeskukselle ja sieltä pois tapahtuu omilla kyydeillä.

 

Tarvitset mukaasi:

 • Muistiinpanovälineet
 • Vaatteita erilaisiin sääoloihin
 • Liikuntavarusteet (esim. verkkarit, lenkkarit, jne.)
 • Uima-asu
 • Pyyhe
 • Hygieniatarvikkeet
 • Korvatulpat (aina joku huonetoveri saattaa kuorsata)
 • Makuupussi, tyyny, aluslakana, tyynyliina. Jos ei makuupussia: peitto, tyyny, aluslakana, päällyslakana, tyynyliina.
 • Kela-kortti (jos tarvitsee käyttää nuorta ensiavussa ottamassa tikku varpaasta tms.)
 • Omat lääkkeet esimerkiksi päänsärkyyn tai allergiaan on hyvä ottaa mukaan leirille, jos epäilet niille olevan tarvetta. Työntekijät eivät saa antaa mitään lääkkeitä.

Jos soitat jotain soitinta (esimerkiksi kitaraa), niin voit ottaa sen mukaan leirille. Halutessasi voit ottaa kameran – kunhan muistat että et saa julkaista kuvia muista leirillä olleista ihmisistä netissä ilman heidän lupaansa.

Jos epäröit, voiko jotain tiettyä juttua tuoda leirille, niin ota yhteyttä.

 

LEIRIMAKSU

Leirimaksu 65€ maksetaan ennen leiriä Raahen seurakunnan tilille FI16 2007 3800 0016 07 (Nordea) tai FI75 5381 0310 0021 99 (OP). Toive olisi myös, että mahdollisimman moni laittaisi laskuun eräpäiväksi 19.7.2020. Laskun voi siis maksaa muunakin päivänä, mutta laskun eräpäiväksi tulisi merkitä kuitenkin annettu eräpäivä, jos se suinkin on mahdollista. Merkitse myös kenen maksusta ja mistä ryhmästä on kyse.

 

TAPATURMAVAKUUTUS
Seurakunta on ottanut leirien ajaksi jokaiselle rippikoululaiselle tapaturmavakuutuksen.

 


LEIRILLE EI SAA TUODA AINEITA TAI LAITTEITA, JOISTA VOI OLLA HAITTAA OPISKELULLE, VIIHTYVYYDELLE, TURVALLISUUDELLE TAI LEIRISÄÄNTÖJEN NOUDATTAMISELLE
Näitä ovat mm. päihteet, kannettavat tietokoneet, taulutietokoneet eli tablet -laitteet, pelikoneet, energiajuomat ja kaiuttimet (aktiivi tai muut).KÄNNYKÄT
Rippikoululaisten kännykät kerätään yöksi talteen. Tällä tavalla taataan riittävä yöuni kaikille. Vakuutukset eivät kata leiriläisen omaisuutta, joten mm. kännykän mahdollinen rikkoontuminen on jokaisen omalla vastuulla.

 

Leirielämän säännöt

Jotta kaikilla olisi leirin aikana hyvä ja turvallista olla, noudatamme leirillä tiettyjä sääntöjä. Luottamus on avainsana leirillä: luotamme sinuun, mutta yhteiset säännöt on syytä selvittää.

 1. Leirikeskus on kaikkien yhteiseksi virkistymiseksi tarkoitettu paikka, joten huolehdi siitä, että oma käytöksesi ja olemisesi on leirikeskukseen sopivaa.
 2. Kiusaaminen ei ole sallittua. Leirinjohtajien tulee puuttua mahdollisiin kiusaamistilanteisiin ja varmistaa, ettei kiusaamista tapahdu myöskään ”leikin” varjolla.
 3. Rikkoutuneista välineistä on välittömästi ilmoitettava leirikeskuksen henkilökunnalle tai leiristä vastaavalle henkilölle. Leiriläinen voi joutua korvaamaan rikkomansa omaisuuden.
 4. Tullessasi leirikeskukseen sitoudut samalla noudattamaan ohjeita ja sääntöjä, osallistumaan leiriohjelmiin ja työtehtäviin, jotka kunkin leirin henkilökunta leirin alussa ilmoittaan.
 5. Leirikeskuksen siisteys on kaikkien yhteinen asia. Jokainen vastaa osaltaan huoneensa ja leirialueen siisteydestä. Roskat on heitettävä roska-astioihin.
 6. Lasten ja nuorten leirit ovat savuttomia (tupakkalaki 1.10.2010).
 7. Alkoholin ja huumeiden tuominen, säilyttäminen ja käyttö on ehdottomasti kielletty leirialueella. Epäily niiden hallussapidosta tai käytöstä johtaa leirin välittömään keskeytymiseen.
 8. Leirin ohjelma- ja turvallisuusvastaava on vastuussa leiristä ja leiriläisistä, joten hänen antamia muita ohjeita ja määräyksiä on ehdottomasti noudatettava.
 9. Uiminen, veneellä soutaminen ja leirialueelta poistuminen ovat sallittuja vain leirinjohtajan luvalla hänen ilmoittamina aikoina.
 10. Ulkopuolisten vieraileminen leirillä tapahtuu vain ilmoitettuina aikoina.
 11. Nukkumarauha on sallittava jokaiselle. Ehdoton hiljaisuus alkaa leirinjohtajan ilmoittamana aikana.
 12. Leiriläinen voidaan poistaa leiriltä, mikäli hän ei kykene noudattamaan näitä sääntöjä tai mikäli hänen käytöksensä ei muutenkaan sovellu leirille.

Sääntöjä ei ole laadittu kenenkään kiusaksi vaan kaikkien yhteiseksi hyväksi ja leirien onnistumiseksi!

 

Leirin ohjelma

Leiripäivät rakentuvat siten, että syömme aamupalaa noin kello 9.00 ja iltaisin hiljaisuus alkaa noin klo 23.00.

Päiväohjelmassa on monien ruokailuiden lisäksi myös oppitunteja, toimintaa isosen johdolla, vapaa-aikaa, yhdessä tekemistä, iltaohjelmaa ja hartaushetkiä.

 

Tosi hienoa, että olet tulossa mukaan. Tehdään yhdessä tästä leiristä unohtumaton!

Jos kirjeen pohjalta heräsi kysyttävää, niin ota rohkeasti yhteyttä.

Terveisin Markus, Lamin, Taija, Sanna ja isoset!

Lamin Virnes
Nuorisotyönohjaaja

0504647913