Ryhmä 4                                     

Hei, rippikoululainen ja huoltaja!

 

Rippikouluinfo Ti 21.1. klo 18-19, Pattijoen seurakuntatalolla. Rippikoululaiselle ja hänen huoltajilleen tarkoitettu tilaisuus, jossa rippikouluryhmän työntekijät esittäytyvät, kertovat rippikoulusta ja vastaavat kysymyksiin. Aluksi kahvitarjoilu.

 

Nuorten Raamis 3.2. klo 18-20, Pattijoen pappilan yläkerta.

 

Raahe Gospel 22.2. klo 18-20, Musiikkitapahtuma Antinkankaan koululla. Esiintyjinä Pro Fide ja Juhani Tikkanen –Band.


Rippikoulukaruselli 29.2. klo 13-16, Pattijoen seurakuntatalo. Tutustutaan seurakunnan eri työmuotoihin.

 

Viikonvaihdeleiri 27.-29.3., Kultalan leirikeskus. Leirin tavoitteena on tutustua omaan rippikouluryhmään ja leirikoulumuotoiseen opiskeluun. Tarkemmat tiedot leirikirjeessä, joka julkaistaan netissä noin 2 viikkoa ennen leiriä. Päätteeksi Pattijoelle jumalanpalvelukseen.


Yhteisvastuukeräys pe 17 tai su 19.4. klo 15.15-17.15, kauppojen edustat.
 

Viikkomessu 10.5. klo 18, Pattijoen kirkko. Nuorten jatkot klo 19.30-20.30, Pattijoen Pappilan yläkerrassa.


Rippileiri 22.-28.6., Kultalan leirikeskus (Raahe). Tarkemmat tiedot leirikirjeessä, joka julkaistaan netissä noin 2 viikkoa ennen leiriä.


Päiväleiri 3.7., klo 9-16, Raahen seurakuntatalolla. Korvataan viikonvaihdeleiriä.


ALUSTAVASTI Konfirmaatio 30.8. klo 12, Pattijoen kirkko.

Tervetuloa rippikouluun!

 

Lisätiedot:

Nuorisotyönohjaaja Lamin Virnes (050 4647 913)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

R4 RYHMÄN LEIRIKIRJE 

(Huom. kirje päivitetty 12.6. leirimaksun osalta)

 

Iloiset terveiset rippikoulutyön toimistolta!

Kevät on takana, ja rippileiri on ihan vain muutaman viikon päässä! Eikö olekin hieno juttu? Meistä ainakin tämä on todella siistiä!

Nuorisotoimistolla nimittäin vauhti kiihtyy rajoituksien lieventyessä ja leiritarvikkeita hamstrataan kuin marsut konsanaan. Leirien vetäjätiimit viilaavat kukin oman leirinsä viikko-ohjelmaa teräänsä ja isoset odottavat leireille pääsyä. Kaiken kaikkiaan tulevaa leiriä odotetaan jo sormet syyhyten!

Tässä sinun edessäsi on nyt leirikirje, joka on samalla viimeinen virallinen kirje, jonka saat ennen leiriä. Sen vuoksi tämä kirje kannattaakin lukea tarkasti läpi. Tietenkin aina voit olla yhteyksissä, jos jotain kysyttävää ilmenee. Yhteystiedot kirjeen lopussa.

 

Ripari alkaa maanantaina 22.6. klo 10.30 Kultalan leirikeskuksessa (Kultalantie 125, p. 0504647913).

Ja päättyy sunnuntaina 28.6. klo 19.15 Kultalan leirikeskuksessa.

Kuljetus leirikeskukselle ja sieltä pois tapahtuu omilla kyydeillä.

Tarvitset mukaasi:

 • Muistiinpanovälineet
 • Vaatteita erilaisiin sääoloihin
 • Liikuntavarusteet (esim. verkkarit, lenkkarit, jne.)
 • Uima-asu
 • Pyyhe
 • Hygieniatarvikkeet
 • Korvatulpat (aina joku huonetoveri saattaa kuorsata)
 • Makuupussi, tyyny, aluslakana, tyynyliina. Jos ei makuupussia: peitto, tyyny, aluslakana, päällyslakana, tyynyliina.
 • Kela-kortti (jos tarvitsee käyttää nuorta ensiavussa ottamassa tikku varpaasta tms.)
 • Omat lääkkeet esimerkiksi päänsärkyyn tai allergiaan on hyvä ottaa mukaan leirille, jos epäilet niille olevan tarvetta. Työntekijät eivät saa antaa mitään lääkkeitä.
  Jos soitat jotain soitinta (esimerkiksi kitaraa), niin voit ottaa sen mukaan leirille. Halutessasi voit ottaa kameran – kunhan muistat että et saa julkaista kuvia muista leirillä olleista ihmisistä netissä ilman heidän lupaansa.
  Jos epäröit, voiko jotain tiettyä juttua tuoda leirille, niin ota yhteyttä.

LEIRIMAKSU 

Leirimaksu 65€ maksetaan ennen leiriä Raahen seurakunnan tilille FI16 2007 3800 0016 07 (Nordea) tai FI75 5381 0310 0021 99 (OP). Toive olisi myös, että mahdollisimman moni laittaisi laskuun eräpäiväksi 19.6.2020. Laskun voi siis maksaa muunakin päivänä, mutta laskun eräpäiväksi tulisi merkitä kuitenkin annettu eräpäivä, jos se suinkin on mahdollista. Merkitse myös kenen maksusta ja mistä ryhmästä on kyse.

TAPATURMAVAKUUTUS
Seurakunta on ottanut leirien ajaksi jokaiselle rippikoululaiselle tapaturmavakuutuksen.


LEIRILLE EI SAA TUODA AINEITA TAI LAITTEITA, JOISTA VOI OLLA HAITTAA OPISKELULLE, VIIHTYVYYDELLE, TURVALLISUUDELLE TAI LEIRISÄÄNTÖJEN NOUDATTAMISELLE
Näitä ovat mm. päihteet, kannettavat tietokoneet, taulutietokoneet eli tablet -laitteet, pelikoneet, energiajuomat ja kaiuttimet (aktiivi tai muut).

KÄNNYKÄT
Rippikoululaisten kännykät kerätään yöksi talteen. Tällä tavalla taataan riittävä yöuni kaikille. Vakuutukset eivät kata leiriläisen omaisuutta, joten mm. kännykän mahdollinen rikkoontuminen on jokaisen omalla vastuulla.

 

Leirielämän säännöt

Jotta kaikilla olisi leirin aikana hyvä ja turvallista olla, noudatamme leirillä tiettyjä sääntöjä. Luottamus on avainsana leirillä: luotamme sinuun, mutta yhteiset säännöt on syytä selvittää.

 1. Leirikeskus on kaikkien yhteiseksi virkistymiseksi tarkoitettu paikka, joten huolehdi siitä, että oma käytöksesi ja olemisesi on leirikeskukseen sopivaa.
 2. Kiusaaminen ei ole sallittua. Leirinjohtajien tulee puuttua mahdollisiin kiusaamistilanteisiin ja varmistaa, ettei kiusaamista tapahdu myöskään ”leikin” varjolla.
 3. Rikkoutuneista välineistä on välittömästi ilmoitettava leirikeskuksen henkilökunnalle tai leiristä vastaavalle henkilölle. Leiriläinen voi joutua korvaamaan rikkomansa omaisuuden.
 4. Tullessasi leirikeskukseen sitoudut samalla noudattamaan ohjeita ja sääntöjä, osallistumaan leiriohjelmiin ja työtehtäviin, jotka kunkin leirin henkilökunta leirin alussa ilmoittaan.
 5. Leirikeskuksen siisteys on kaikkien yhteinen asia. Jokainen vastaa osaltaan huoneensa ja leirialueen siisteydestä. Roskat on heitettävä roska-astioihin.
 6. Lasten ja nuorten leirit ovat savuttomia (tupakkalaki 1.10.2010).
 7. Alkoholin ja huumeiden tuominen, säilyttäminen ja käyttö on ehdottomasti kielletty leirialueella. Epäily niiden hallussapidosta tai käytöstä johtaa leirin välittömään keskeytymiseen.
 8. Leirin ohjelma- ja turvallisuusvastaava on vastuussa leiristä ja leiriläisistä, joten hänen antamia muita ohjeita ja määräyksiä on ehdottomasti noudatettava.
 9. Uiminen, veneellä soutaminen ja leirialueelta poistuminen ovat sallittuja vain leirinjohtajan luvalla hänen ilmoittamina aikoina.
 10. Ulkopuolisten vieraileminen leirillä tapahtuu vain ilmoitettuina aikoina.
 11. Nukkumarauha on sallittava jokaiselle. Ehdoton hiljaisuus alkaa leirinjohtajan ilmoittamana aikana.
 12. Leiriläinen voidaan poistaa leiriltä, mikäli hän ei kykene noudattamaan näitä sääntöjä tai mikäli hänen käytöksensä ei muutenkaan sovellu leirille.

Sääntöjä ei ole laadittu kenenkään kiusaksi vaan kaikkien yhteiseksi hyväksi ja leirien onnistumiseksi!

 

Leirin ohjelma

Leiripäivät rakentuvat siten, että syömme aamupalaa noin kello 9.00 ja iltaisin hiljaisuus alkaa noin klo 23.00.

Päiväohjelmassa on monien ruokailuiden lisäksi myös oppitunteja, toimintaa isosen johdolla, vapaa-aikaa, yhdessä tekemistä, iltaohjelmaa ja hartaushetkiä.

 

 

Tosi hienoa, että olet tulossa mukaan. Tehdään yhdessä tästä leiristä unohtumaton!

Jos kirjeen pohjalta heräsi kysyttävää, niin ota rohkeasti yhteyttä.

Terveisin Harri, Lamin, Niina, Jenny ja isoset!

 

Lamin Virnes
Nuorisotyönohjaaja vs.

0504647913