Rippikoulu ryhmä 3 yhteinen matka

Tervetuloa ryhmän 3 sivulle, täältä näet yhteiset tapaamiset, leirikirjeet (ohjeet leirille), informaatiota tapahtumista ja aikatauluista, joihin sinun tulee osallistua. Aina ei pääse tai sairaus iskee niin silloin sinun tulee olla yhteydessä ryhmän vastaavaan Säde Kokkoniemi tai pappi Kimmo Heinilä, jolloin saat korvaustehtävän, joka sinun tulee tehdä ennen rippileirille tuloa. Kaikki etukäteistehtävät tulee olla suoritettuna ennen rippileiriä tai korvattuna.

Ryhmässä on 25 rippikoululaista, 7 isosta, joista yksi vastaa yövalvonnasta ja kolme työntekijää. Tiedottaminen tapahtuu pääsääntöisesti Whatsapp ryhmässä, joten liity siihen, niin saat aina viimeisimmät ohjeet ja tiedot. Ryhmässä kannattaa olla konfirmaation jälkeenkin, koska sinne päivitän vielä tiedot isos-ja kerhonohjaaja koulutukseen ilmoittautumisista ja muusta toiminnasta, mitä on tarjolla riparin jälkeen. Vanhemmille ja riparilaisille tulee nyt alkuun tekstiviestejä Katriina-palvelusta, joissa ilmoitetaan mm. info-tilaisuudesta, johon toivon kaikkien osallistumista. Jos et pääse info-tilaisuuteen voit soittaa minulle 0406710632 tai jos tuosta numerosta soitetaan sinulle vastaa, niin pääset alkuun rippikoulussa. 

Vanhempana ota tämä sivusto seurantaan, koska jos muutoksia tulee, niin ne päivitetään nimenomaan tänne, ei kirkollisiin uutisiin tai muualle, vaan tänne. 

Alla linkki kotiseurakuntani tehtävään:

https://www.mvs.fi/srk/raahe/url/9adC5Yg9QW 

Tapahtumat joihin rippikoululaisen pitää osallistua:

18.1.2023 klo 18.00-19.30 Vanhempien ja rippikoululaisten info-tilaisuus Saloisten seurakuntatalolla

12.2.2023 klo 14.00 Jumalanpalvelus, Saloisten kirkossa ja tämän jälkeen kahvit seurakuntatalolla, vain rippikoululaisille

25.2.2023 klo 18.00-23.00 (aika tarkentuu myöhemmin) Raahe Gospel Antinkankaan koululla

18.3.2023 klo 19.00-22.00 Nuortenilta Talviksella, Pajatie 2c

24.-26.3.2023 Aloitus viikonloppuleiri Kultalassa, leirikirje on sivun ala-osassa liitettynä. 

Yhteisvastuu keräyksen suorittaminen, ajankohta tarkentuu myöhemmin 

23.4.2023 klo 10.00 Perhemessu Saloisten kirkossa, jonka jälkeen ruoka ja ehtoollisopetus kirkossa

7.5.2023 klo 10.00 Messu Saloisten kirkossa, jonka jälkeen ruokailu ja hautausmaa käynti

5.-12.6.2023 Leiri Kultalassa

18.6.2023 klo 10.00 konfirmaatiomessu Raahen kirkossa

Näiden lisäksi on muutama osallistuminen, jotka voit tehdä vapaavalintaisesti. Käytössä osallistumiskortit, jotka toimivat muistuttajana ja niihin kerätään merkit osallistumisista. 

Rippikoulussa opetellaan muutamia keskeisiä kohtia ns. ulkoa. Ulkoläksyt löydät täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Huomioi, että päivämääriin voi tulla muutoksia ja seuraa viestintää aktiivisesti. 

Jos sinulla on kysyttävää tästä ryhmästä, niin ole yhteydessä:

 

Nuorisotyönohjaaja Säde Kokkoniemi, 040 671 0632

Pappi Kimmo Heinilä, 040 6710630

 

Leirikirje, tulevalle viikonloppuleirille on tässä:

Hei, rippikoululainen ja kotiväki!

3-riparin viikonvaihdeleiri on ihan kohta eli siis perjantaina aloitellaan.

Aloitamme sen PERJANTAINA 24.3. klo 17.00 alkaen saa tulla, ruokailu on heti 17.30 Kultalan leirikeskuksessa (Kultalantie 125, p. 040 6710 692). Leiri päättyy SUNNUNTAINA 26.3. klo 13.00.

Leirillä tärkeintä on ryhmäytyä ja valmistautua kesän varsinaiseen leiriin. Jokunen oppitunti on ohjelmassa ja Jumista, toki ulkoilua ja taattua iltaohjelmaa. Leirillä majoitutaan korkeintaan neljän hengen vahvuudella samaan huoneeseen, ja yksi heistä on isonen, joten kolme mahtuu samaan huoneeseen enintään rippikoululaisia. Isosryhmät jaetaan sattumanvaraisesti, mutta majoittumisen saa jokainen miettiä itse, kunhan yörauha mahdollistuu.

Työntekijöitä leirillä ovat Kimmo Heinilä (pappi), Säde Kokkoniemi (nuorisotyönohjaaja) ja Mira Malo (kesätyöntekijä ja musiikkivastaava). Isosia on kuusi ja yövalvoja, joka huolehtii yöllä leirikeskuksen yörauhasta.

Jos tulee asiaa leirille kesken kaiken, niin kannattaa soittaa ennen tuloa, jotta tiedetään asiasta. Jos jää vielä kysyttävää, ota yhteyttä puhelimitse tai Whatsapp:n kautta.

KULJETUKSISTA
Seurakunta ei järjestä bussikuljetusta leirille, vaan kaikki tulevat ja lähtevät omilla kyydeillä. Jos on ongelmia päästä leirille, olkaa yhteydessä mahdollisimman aikaisin niin osataan järjestellä asiaa.

PAKKAA MUKAAN SEURAAVAT LEIRIVARUSTEET
Kyniä ja vihko.
Peseytymisvälineet, pyyhe, hammasharja, yms.
Makuupussi, aluslakana, tyynyliina. Jos ei makuupussia: aluslakana, päällyslakana, tyynyliina.
Vaihtovaatteita.
Ulkoleikkeihin ja -peleihin soveltuvat vaatteet ja kengät. Kultalassa on vielä lunta, joten huomioikaa tämä, sunnuntaina on mahdollisesti jotain lumista tekemistä.
Mahdolliset allergia- ym. henkilökohtaiset lääkkeesi. Työntekijöillä ei ole lääkkeitä mukana.

TAPATURMAVAKUUTUS
Seurakunta on ottanut leirien ajaksi jokaiselle rippikoululaiselle tapaturmavakuutuksen.

LEIRILLE EI SAA TUODA AINEITA TAI LAITTEITA, JOISTA VOI OLLA HAITTAA OPISKELULLE, VIIHTYVYYDELLE, TURVALLISUUDELLE TAI LEIRISÄÄNTÖJEN NOUDATTAMISELLE
Näitä ovat mm. päihteet, kannettavat tietokoneet, taulutietokoneet eli tablet -laitteet, pelikoneet, energiajuomat ja kaiuttimet (aktiivi tai muut). Tupakkatuotteet, joihin luetaan myös nuuska. Näiden tuominen leirille on ehdottomasti kielletty.

KÄNNYKÄT
Rippikoululaisten kännykät kerätään yöksi talteen. Tällä tavalla taataan riittävä yöuni.  Vakuutukset eivät kata leiriläisen omaisuutta, joten mm. kännykän mahdollinen rikkoontuminen on jokaisen omalla vastuulla.

LEIRIKESKUKSEN SÄÄNNÖT
Leirikeskuksen säännöt löytyvät sivun alareunasta.

PERUUNTUMISET
Jos et voi syystä tai toisesta osallistua leirille, ilmoita siitä mahdollisimman pian Säde Kokkoniemi 0406710632, mietitään korvaavan toiminnan järjestämistä sitten. Sairaana ei leirille saa osallistua.

PARHAIN LEIRITERVEISIN,


Säde Kokkoniemi p. 040 6710632, leirin turvallisuusvastaava

Kimmo Heinilä p. 040 6710 630

 

LEIRIKESKUKSEN SÄÄNNÖT

 1. Leirikeskus on kaikkien yhteiseksi virkistymiseksi tarkoitettu paikka, joten huolehdi siitä, että oma käytöksesi ja olemisesi on leirikeskukseen sopivaa.
 2. Kiusaaminen ei ole sallittua. Leirinjohtajien tulee puuttua mahdollisiin kiusaamistilanteisiin ja varmistaa, ettei kiusaamista tapahdu myöskään ”leikin” varjolla.
 3. Rikkoutuneista välineistä on välittömästi ilmoitettava leirikeskuksen henkilökunnalle tai leiristä vastaavalle henkilölle. Leiriläinen voi joutua korvaamaan rikkomansa omaisuuden.
 4. Tullessasi leirikeskukseen sitoudut samalla noudattamaan ohjeita ja sääntöjä, osallistumaan leiriohjelmiin ja työtehtäviin, jotka kunkin leirin henkilökunta leirin alussa ilmoittaan.
 5. Leirikeskuksen siisteys on kaikkien yhteinen asia. Jokainen vastaa osaltaan huoneensa ja leirialueen siisteydestä. Roskat on heitettävä roska-astioihin.
 6. Lasten ja nuorten leirit ovat savuttomia (tupakkalaki 1.10.2010).
 7. Alkoholin ja huumeiden tuominen, säilyttäminen ja käyttö on ehdottomasti kielletty leirialueella. Epäily niiden hallussapidosta tai käytöstä johtaa leirin välittömään keskeytymiseen.
 8. Leirin ohjelma- ja turvallisuusvastaava on vastuussa leiristä ja leiriläisistä, joten hänen antamia muita ohjeita ja määräyksiä on ehdottomasti noudatettava.
 9. Uiminen, veneellä soutaminen ja leirialueelta poistuminen ovat sallittuja vain leirinjohtajan luvalla hänen ilmoittamina aikoina.
 10. Ulkopuolisten vieraileminen leirillä tapahtuu vain ilmoitettuina aikoina. Vierailuista on ilmoitettava puhelimitse ennen sitä.
 11. Nukkumarauha on sallittava jokaiselle. Ehdoton hiljaisuus alkaa leirinjohtajan ilmoittamana aikana.
 12. Leiriläinen voidaan poistaa leiriltä, mikäli hän ei kykene noudattamaan näitä sääntöjä tai mikäli hänen käytöksensä ei muutenkaan sovellu leirille.

Sääntöjä ei ole laadittu kenenkään kiusaksi vaan kaikkien yhteiseksi hyväksi ja leirien onnistumiseksi!