Ryhmä 1

Hiihtolomalle suunniteltu leirijakso siirtyy toiseen ajankohtaan! Valitettavasti tiukentuneiden koronarajoitusten johdosta emme voi pitää leiriä vielä viikolla 10. Etenemme varasuunnitelman mukaan ja etsimme korvaavan ajankohdan ja paikan rippileirille kesäkuun alkupuolelle. Näistä ja mahdollisesti muista rippikouluun liittyvistä muutoksista ilmoitamme ensisijaisesti tämän sivun kautta. Olemme seurakunnan puolesta pahoillamme tästä muutoksesta ja kiitämme ryhmän nuoria ja heidän perheitään kärsivällisyydestä!

Tällä hetkellä (25.2.) etenemme alla olevan suunnitelman mukaisesti.

Ohjeita etäjumalanpalveluksiin:

Valitse kaksi jumalanpalvelusta ja katso ne (Lähtökohtaisesti You Tuben kanava: ”Raahen seurakunta ”). Katsottuasi jumalanpalveluksen, merkitse minkä jumalanpalveluksen katsoit (milloin lähetetty?, missä?, mikä?) ja ota kuittaus nimellä vanhemmaltasi/huoltajaltasi erilliselle paperille. Vastaa sen lisäksi samalle paperille alla oleviin kysymyksiin.

• Vastaa kysymyksiin jumalanpalveluksissa: 1. Mitä asioita saarnassa käsiteltiin? 2. Mitkä virret laulettin? 3. Mahdollinen, erityisesti rippikoululaisille esitetty kysymys lähetyksen aikana?

Tee myös KOTISEURAKUNTANI-tehtävä. Linkki tehtävään tästä.

Tällä hetkellä ohjelma on jatkuu alla olevan suunnitelman mukaisesti.

Aloitusinfo: Uusi aika ke 13.1. klo 18, Raahen seurakuntakodin iso-sali

Aloitusleiripäivä 16.1 Kultala   (Omat kyydit, tarkempaa tietoa päivästä kts. alla)

17.1. klo 10 Osallistumme ryhmänä jumalanpalvelukseen Raahen kirkossa (sanajumalanpalvelus)

24.1. klo 10 Osallistumme ryhmänä jumalanpalvelukseen Raahen kirkossa (messu)

4.2. Klo 18, yhteinen illanvietto Saloisten seurakuntakodilla.

16.2. klo 18-19.30, yhteinen kokoontuminen Raahen seurakuntakodilla (Iso-sali)

27.2.  klo 12 Osallistumme ryhmänä RaaheGospeliin klo 12 (konsertti tälle ryhmälle Pattijoen seurakuntatalolla, Koulutie 9

27.2. Konsertin jälkeen (ehkä n. klo 13 alkaen) yhteinen hetki Pattijoen kirkonmäellä. Lopetamme viimeistään klo 14.

Vapaavalintainen osallistuminen seurakunnan toimintaan. Suoritusmahdollisuus netin kautta.

Leirijakso 6.-13.3. Vasikkasaari, Kokkola, vastaava työntekijä: Marko Visuri

Konfirmaatio 21.3. Raahe klo 13 (Erittäin todennäköisesti siirtyy myöhäisempään aikaan)

Aloitusinfon sijasta (päivitetty 31.1.)

Hei. Vuosi vaihtui ja uusi sivu kääntyi kalenterissa. Kaikilta osin ei kuitenkaan ihan puhtaalta pöydältä päästy tätä vuotta aloittamaan. Yksi hankala korona seuralainen tuli vanhan vuoden perintönä ja sen myötä rippikoulusuunnitelmiakin joudutaan nyt muuttamaan. Jo kertaalleen siirretty aloitusinfo tapaaminen jouduttiin perumaan ja eikä se valitettavasti ole ainoa. Tämä kirjoitus pyrkii olemaan tällä hetkellä tuon aloitusinfon korvikkeena ja katsotaan, pystyttäisiinkö jossakin muodossa koolle vielä ennen sitä Kokkolan leirijaksoa.

Rippikouluunhan on kuulunut seurakuntaan tutustumisosio tai seurakuntayhteysjakso tai millä nimellä sitä halutaan kutsuakaan. Niin kuin olet varmaan jo netistä huomannutkin, niin siihen liittyviä kokoontumisia on ollut tarkoitus olla. Nyt ainakin nuo kaksi ensimmäistä jumalanpalveluskäyntiä joudutaan perumaan. Todennäköistä on sekin, että muitakaan ei voida suunnitelman mukaan viedä läpi. Tämän hetken rajoitukset yltävät helmikuun alkuun ainakin ja tuskin kovin nopeasti siitä poistuvatkaan. Tämä tarkoittaa sitä, että joudumme soveltamaan suunnitelmia. Osittain voidaan selvitä toiminnan siirroilla, mutta koska talviryhmien osalta aikaa ei ole enää kovin paljon, niin todennäköisesti se ei riitä eikä välttämättä onnistu.

Jatkossa meillä on käytössä etäsuorituskäytäntö ja sen lisäksi pyrimme jonkinlaiseen pienryhmätoimintaan. Edellinen tarkoittaa käytännössä sitä, että jumalanpalveluksiin osallistutaan (lähtökohtaisesti Raahen) seurakunnan YouTube kanavan kautta. (Kirjoita YouTubeen ”Raahen seurakunta”) Mahdollisesti mukaan tulee myös muita tilaisuuksia. Näihin jumalanpalveluksiin ja mahdollisiin muihin tilaisuuksiin liittyy myös muutama pieni tehtävä (kts. ohjeet) ja sen lisäksi vanhemman omakätinen kuittaus suorituksesta.

Jälkimmäinen osa tarkoittaa käytännössä sitä, että ryhmä jakaantuu kolmeen osaan ja toimii näin muodostuneissa, alle kymmenen hengen porukassa joinakin iltoina. Näistä tulee tarkemmin infoa myöhemmin. Mahdollisesti myös yksin tai pareittain tapahtuvaa toimintaa tullee myös ennen leiriä.

Nyt siirtyneelle leiripäivälle (16.1.) katsotaan toinen päivä, mutta jos näyttää siltä, että sitä ei ehditä pitää, niin sen korvaamisesta kerrotaan myöhemmin. Erittäin ikävää on vielä se, että ellei lähiviikkoina tilanteeseen tule selkeää muutosta, joudumme miettimään myös koko rippileirin uudestaan. Alustavan kyselyn pohjalta, pyrimme löytämään tarvittaessa uuden ajan ja paikan kesäkuun alkupuolelle. Toistaiseksi pysymme vielä alkuperäisessä suunnitelmassa viikon 10 suhteen.

Vaikka leiri voitaisiinkin pitää suunnitellusti, niin voi olla todennäköistä, että konfirmaatiota ei voida pitää alkuperäisen suunnitelman mukaan. Eli voi varautua esim.  siihen, että vieraiden määrä konfirmaatiossa voi olla vaikka 0-2 ja että koko ryhmää ei konfirmoida yhtä aikaa. Nämäkin asiat selvinnevät kuitenkin viimeistään ennen leiriä.

Kannattaa seurata tätä sivua jatkossakin. Pyrimme pitämään tätä sivua ajan tasalla.