Poikkeavien aikojen ja niiden aiheuttamien rajoitusten vuoksi jouduimme siirtämään myös konfirmaatioajankohtia suurimmalta osalta suunniteltua myöhäisemmäksi. Tämän hetken rajoitukset eivät salli kirkon täyden kapasiteetin käyttöä. Raahen kirkkoon voidaan ottaa 120 henkilöä ja seurakuntakodin puolelle 2x50 henkilöä (kuva- ja ääniyhteys kirkkoon). Pattijoen ja Saloisten kirkkoihin voidaan molempiin ottaa vain 30 henkilöä. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että vain Raahen kirkossa voisi mukana olla muitakin, kuin konfirmoitavat nuoret ja konfirmaation toimittajat. Jos konfirmaatio pidettäisiin yhdessä ryhmässä Raahen kirkossa, niin kirkkoon voisi vieraita tulla noin 3-4 hlöä jokaista konfirmoitavaa kohden ja seurakuntakodin puolelle 4. Kahdessa ryhmässä konfirmoitaessa mukaan kirkkoon mahtuisi 7-8 ja seurakuntakodille toiset 7-8.

Olisimme kuitenkin kyselemässä, että jos rajoitusten puolesta olisi mahdollista siirtää konfirmaation ajankohtaa nyt ilmoitettua alustavaa aikaa aikaisemmaksi, niin olisiko sille kannatusta? Toki konfirmaation ajankohtaan vaikuttavat muutkin tekijät kuin vain nuo asetetut rajoitukset. Heinä- elokuun viikonloput alkavat olla jo aika varattuja, mutta tietyissä rajoissa, konfirmaatioiden siirto, ainakin joidenkin ryhmien osalta, voisi olla mahdollista. Periaate olisi kuitenkin, että viimeistään 1 kk ennen konfirmaatiota ajankohdan tulisi olla tiedossa. Tämän hetken aikataulut löytyvät osoitteesta

Kysymys olisi siis

1. Mikä olisi paras ajankohta konfirmaatiolle nykyisillä henkilörajoituksilla?
  2. Olisiko parempi pitää konfirmaatio Raahen kirkossa, vaikka alun perin niin ei olisi ollutkaan suunnitelma?
  3. Olisiko konfirmaatio parempi pitää pienemmällä ryhmällä (ryhmä kahteen osaan jaettuna), jos se mahdollistaisi aikaisemman ajankohdan?
  4. Olisiko konfirmaatiopäivänä parempi lauantai vai sunnuntai?
  5. Olisiko parempi odottaa, että rajoitukset poistuvat kokonaan ja pitää konfirmaatio vasta sitten?
  6. Vapaa sana.

Linkki konfirmaatiokyselyyn