Retkikirje Maata Näkyvissä -festarille Turussa 17.–19.11. Tervetuloa mukaan!

 

Lähtö: pe 17.11.                       klo 7.15 Revonlahden nesteeltä

klo 08.00 Raahen linja-autoasemalta

Paluu: su 20.11.                       noin klo 23.30–24.00

Pysähdykset  

 • Menomatkalla pysähdymme syömään Vaasassa Kiitokaaressa Hesessä/ABC:llä.
 • Paluumatkalla ruokailemme Tikkulan Hesessä/ABC:llä.

Matkan hintaan kuuluvat myös ruokailut perjantaina mennessä ja toinen sunnuntaina tullessa. Eli Hesburger / ABC noutopöytä. Tarkemmat ruokatilaukset otetaan vastaan whatsapp:n puolella.

 

Retki maksu

Maksa retkimaksu 80 € suoraan seurakunnan tilille niin, että se menee maksuun to 9.11. Jos tahdot tehdä sen aikaisemmin, niin maksun voi laittaa siirtymään ajastetusti.

Maksun saaja: Raahen seurakunta

Tilinumeroon: FI75 5381 0310 0021 99 (Osuuspankki)

Viestikenttään: Maatanäkyvissä retki 2023, Nuoren Etunimi ja Sukunimi

 

Mikäli matkasi peruuntuu, ilmoita siitä Laminille. Retken voi perua vain antamalla paikan toiselle nuorelle tai sairastodistusta vastaan, muuten perimme 40 € perumismaksun. Jos jätät reissun perumatta kokonaan, retken hinta peritään sinulta jälkikäteen. Tarvittaessa asiasta voi olla yhteydessä Laminiin. Tämä siitä syystä, että Maata Näkyvissä - festarit laskuttavat myös perutut liput. Seurakunnalla on osallistujille tapaturmavakuutus.

 

Ohjeita festarivieraille:

Festareilla on hurjan paljon ohjelmaa. Saat siitä enemmän irti katsomalla sitä etukäteen tapahtuman sivuilta. Vietämme retken festari alueella, joten älä lähde kesken päivän Turun keskustaan. Koko reissu on päihteetön ja väärinkäytöksistä matka suuntautuu omakustanne hintaan kohti kotia.

Varaudu laukkutarkastuksiin festarialueella. Turvallisuussyistä kaikki avatut ja *avaamattomat nesteitä sisältävät pullot, purkit, tölkit ja alkoholijuomat sekä muut päihdeaineet ovat kiellettyjä. Ainoastaan tyhjät max. 1,0 litran vesipullot ovat sallittuja. Max. 2dl avaamattomat mehutetrat (esim. trip-mehu) ovat sallittuja.

 • Pese kätesi usein vedellä ja saippualla tai käytä käsidesiä, erityisesti heti sen jälkeen, kun olet yskinyt, niistänyt tai aivastanut. Huolehdithan käsien huolellisesta pesusta myös ennen ruokailua. (Mm. wc-tiloissa ja ruokailulinjastoilla on käytössä käsidesiä!)
 • Lepää, syö ja juo riittävästi. Vettä on myytävänä eri puolilla Gatorade Centteriä
 • Älä lähde festareille kipeänä!

Ruokailut

Lippupakettiin kuuluu perjantain iltapala, lauantain aamupala, lounas ja iltapala, sekä sunnuntain aamupala ja lounas. Illoiksi kannattaa ottaa omat eväät mukaan, ettei tule nälkä. Perjantai-iltaa varten eväät säilyvät bussin alaosassa, lauantai-illaksi kannattaa ottaa jotain huoneenlämmössä säilyvää. Gatorade centerissä myydään myös pientä syötävää.

 

Majoittuminen

Majoitumme Turun alueen koululla saleissa ja luokissa. Siellä ei ole mahdollista käydä kesken päivän. Tavaroita voi kyllä säilyttää päivisin bussissa, joka on auki kaksi tuntia lauantaina ja tunnin sunnuntaina. Paksut ja isot ilmatäytteiset varavuoteet ja kaikki kahden hengen levyiset patjat ovat turvallisuuden ja majoituskapasiteetin vuoksi kiellettyjä. Perinteiset solumuoviset tai ilmatäytteiset makuualustat sekä retkisängyt ovat sallittuja.

 

Retki varustus

 • makuupussi
 • makuualusta (Huom. katso ohjeistus)
 • korvatulpat
 • allergia-, yms. lääkkeet
 • hygienia tarvikkeet
 • kännykkä ja sen laturi
 • halutessasi varavirtalähde. Festari alueella lataus paikkoja on rajoitetusti.
 • vaihto vaatteita viikonlopuksi. Festareilla jonotetaan välillä myös pihalla. Otathan lämmintä vaatetta mukaan.
 • omat henkilökohtaiset tavarat

Retkelle kannattaa ottaa mukaan erillinen laukku niille tavaroille, joita tarvitset päivän aikana. 

Lisätietoa tapahtumasta www.maatanakyvissa.fi. Huippua, kun lähdet mukaan!

 

Festariterveisin: Lamin (turvallisuusvastaava) 0504647913, Tatu 0406710716, Samuel 0406710705, Reetta ja Seija