Hyppää sisältöön

Isoseksi riparille tai lastenleirille

 

Kuka voi toimia isosena ja mitä hyötyä siitä on minulle?

Rippikoulun käytyäsi sinulla on mahdollisuus toimia tulevilla ripareilla. Tämän lisäksi isosia tarvitaan varhaisnuorten ja lasten leireillä, diakoniatyössä, pyhäkouluissa ja muissa vastuutehtävissä. Isostoimintaan mukaan tuleminen on maksutonta. Tarkoituksena on antaa nuorille eväitä elämään sekä isosena toimimiseen. Toiminnassa käydään läpi mm. vuorovaikutustaitoja, ryhmänohjausta, hartauksien tekemistä, Raamattua sekä iltaohjelman valmistelua. Tietenkin työnteon lisäksi välillä myös rentoudutaan ja nautitaan yhdessä olemisesta.

 

Miten mukaan isostoimintaan?

Siikajoki- Vihanti alueella Isoskoulutuksen alkamisesta tiedotetaan syksyn alussa mm. näillä sivuilla. Isostoimintaan ovat tervetulleita kaikki rippikoulun käyneet nuoret. Koulutukseen ilmoittaudutaan sähköisesti nettisivuille. Lisätietoa isoskoulutuksesta voi kysyä Tatulta ja Samuelilta.

Raahe-Pattijoki-Saloinen alueella isosvalintoihin pääsee mukaan keräämällä leimoja isospassiin. Voit saada passin rippileirin jälkeen tai kysymällä sitä nuorisotyönohjaajalta. Syksyn ja kevään aikana voit kerätä leimoja raamiksista, avoimista ovista, nuorten leireiltä, tapahtumista, soluista ja muista nuorten tilaisuuksista. Palauta passi syksyllä alueen nuorisotyönohjaajalle ja olet mukana isosvalinnoissa.

 

 

Haluatko ryhtyä kerhonohjaajaksi?

Jos sinä rippikoulun käynyt nuori tai aikuinen tahdot toimia kerhonohjaajana varhaisnuorten parissa, ota yhteyttä oman seurakuntasi nuorisotyönohjaajaan ja kysy lisää. Kiinnostus ja innostus lasten parissa työskentelyyn riittää. Saat meiltä oppia siihen, miten kerhonohjaajana toimitaan. Jos sinulla on esimerkiksi jokin harrastus, jota haluat opettaa, voimme mahdollisesti tarjota tilat ja materiaalit sen toteuttamiseksi.

 

 

Minäkö pienryhmän soluohjaajaksi?

Solussa toimit pienryhmän ohjaajana rippikoulun käyneille nuorille yhdessä toisen nuoren tai työntekijän kanssa. Ryhmä kokoontuu viikoittain tai muuten säännöllisesti. Ryhmässä tutustutaan toisiin, keskustellaan, rukoillaan ja opitaan uutta nuoren kristityn elämään. Sinun ei tarvitse olla valmis ohjaaja, vaan nuorisotyönohjaajat auttavat sinua tehtävässä.

Solut voivat rakentua yhteisen kiinnostuksen ympärille. Jo toteutuneissa soluissa on esimerkiksi saunottu, retkeilty, katsottu elokuvia, kokattu ja laulettu. Jos et vielä ole solussa, niin tule mukaan! Voit ilmoittautua ohjaajaksi tai jäseneksi alueesi nuorisotyönohjaajalle tai ehdottaa kokonaan uuden ryhmän perustamista ystäviesi kanssa.

älä sano