Tervetuloa syyskuun virtuaalikerhoon

 

Virtuaalikerhossa pääset kokemaan häivähdyksen kerhotunnelmasta kotoa käsin. Tällä kertaa virtuaalikerho muodostuu neljästä videosta ja niiden oheisteksteistä. Kerhoon kannattaa varata aikaa reilu puoli tuntia. Kokemuksia ja ajatuksia virtuaalikerhoilusta voi kertoilla Veera diakonille (yhteystiedot löydät painamalla tästä) ja ajatuksia voi jakaa myös Facebookissa Raahen seurakunnan porinaryhmässä. Voit myös haastaa muita mukaan kerhoilemaan, jolloin heränneitä ajatuksia voi jakaa kerhoystävän kanssa.

 

Alkuhiljentyminen ja vahvuusvartti

Videolla vietetään vahvuusvarttia ja tarvitset kynän ja paperia, vaikkapa vanha kirjekuori sopii tähän hyvin, jos muuta paperia ei ole lähettyvillä.

 

YouTube-video

 

Kun sinulla nyt on ylöskirjoitettuna omia vahvuuksiasi, voit laittaa lapun esille vaikkapa jääkaapin oveen tai peiliin, josta näet sen usein. 

Ikäopiston vahvuusvinkki -sivulta löydät muiden sinne kirjoittamia vahvuuksia ja vinkkejä, jotka tuovat heille voimaa arkeen. Painamalla tästä, siirryt ikäopiston sivuille,Linkki avautuu uudessa välilehdessä jossa voit myös jättää omat vinkkisi muiden iloksi. Edellä oleva linkki avautuu uuteen välilehteen, joten voit helposti palata takaisin tänne kerhoon.

 

Tuolijumppahetki

Seuraavalla videolla pääset tuolijumppaamaan. Tiesitkö, että Yle Areenasta löytyy monenlaisia jumppavideoita? Tällä videolla löytyy melko vauhdikas jumppa, mutta muista, että tuolijumppa kannattaa tehdä omaan tahtiin, hötkyilemättä. Huolehdi, että teet liikkeet omia rajoitteitasi ja kehoasi kunnioittaen ja kuunnellen. Tuolijumpassa tarvitset mukavat, jonkin verran joustavat vaatteet ja huolehdi myös, että jalkasi eivät luisu alustalla. Paras tuoli tähän jumppaan on tukeva ja käsinojaton. Voit ottaa vierellesi käden ulottuville myös vesilasin ja puhelimen, jotta apu on lähellä. Olethan erityisen varovainen liikkeissä, joissa jalkoja viedään yhtä aikaa eteenpäin, ettet vahingossa tipahda tuolilta.

Video avautuu nettiselaimessasi uudelle välilehdelle, eikä videota ole tekstitetty. Voit halutessasi myös hypätä tuolijumppahetken ohi seuraavaan videoon. Siinä tapauksessa suosittelen sinua kuitenkin oikaisemaan ryhtiäsi ja ravistelemaan hieman kehoasi.

 

Tätä linkkiä klikkaamalla siirryt YleAreenaanLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jossa aukavalta sivulta löydät viime keväänä julkaistun tuolijumpan.

Tuolijumpassa pääset muun muassa kokeilemaan, miten letkajenkka onnistuu istuen. 

 

Vanhan kansan sanonnat ja uskomukset

Onko sinulla tapana kertoilla erilaisia sanontoja tai uskomuksia? Lähdeppä testaamaan, kuinka monta tuttua sanontaa löytyy seuraavalta videolta, jossa sanoja on lähtenyt karkuteille. 

 

YouTube-video

Hartaus

On tullut aika hiljentyä pieneen rukoushetkeen:

 

YouTube-video

 

Kiitos kun olit mukana. Toiveita seuraaville virtuaalikerhokerroille voi mielellään esittää, yhteystiedot löydät tuosta ylempää, ennen ensimmäistä videota. 

Siunattua syksyä sinulle!