Hei,

olet löytänyt virtuaalikerhoon, tosi kiva kun tulit! 

Tälläkertaa aloitamme kerhoilun kehollisella rukouksella. Pääset kokeilemaan aivoja aktivoivaa jumppaa ja sen jälkeen luvassa on erilaisia tehtäviä, aivopähkinöitä, joitten kanssa vietetty hetki saa toivottavasti myös hieman hymynkaretta aikaan. Nämä aivopähkinät sopivat hyvin myös tehtäväksi yhdessä lasten ja lastenlasten kanssa, eli ne sopivat erinomaisesti aivan kaiken ikäisille. Oulun seudun muistiyhdistyksen tekemän videon kautta pääset miettimään miten tulevaisuuteen olisi hyvä varautua. Lopuksi hiljennytään pieneen rukoushetkeen.

Videot saa suuremmiksi, koko ruudun kokoisiksi, klikkaamalla ensin videon päältä (video lähtee päälle) ja sen jälkeen videon oikeassa alakulmassa löytyvää neliömäistä kuvioa klikkaamalla video suurenee. Koko näytön tilasta pääset tietokonetta käyttäessäsi pois klikkaamalla näppäimistösi esc-näppäintä ja mobiililaitteella painamalla < -takaisin nappulaa.

 

Haminan seurakunnan papit Jaana Kivekäs ja Anna Kinnunen jodattavat meidät keholliseen rukoukseen, joka perustuu virteen 125.

YouTube-video

 

Aivojumppahetki

 

YouTube-video

Tämä aivojumppavideo on osa Seniori365.fi-palvelun Terveyden edistäminen ja hyvinvointi -videosarjaa.

Laurea-ammattikorkeakoulun terveydenhoitajaopiskelijoiden ohjaama aivojumppa mielen virkistämiseksi. Ohjatun harjoituksen voit tehdä joko istuen tai seisten. Tekijät: Jenna Valtanen, Aino Jauhiainen ja Sini Leinonen.

 

Tällä toisella videolla harjoitellaan käsien koordinaatiota ja aktivoidaan aivopuoliskoja toimimaan yhdessä. Voit tehdä harjoitteen seisten tai istuen tuolilla, jossa ei ole käsinojia. Jos teet harjoitteen istuen, aloita ottamalla hyvä, ryhdikäs asento. 

YouTube-video

Video löytyy ET-lehden youtube-kanavalta.

Aivopähkinöitä

Seuraavalla videolla on erilaisia arvoituksia ja päättelytehtäviä. Ota mukava asento ja virittele itsesi sopivaan levolliseen mielentilaan hengittelemällä rauhallisesti. Laske mielessäsi sisään hengittäen yksi, uloshengittäen yksi, sisään kaksi, ulos kaksi - aina kymmeneen asti. Ravistele hieman hartioita ja käsivarsiasi, oikaise ryhtiäsi. 

Klikkaa video päälle ja muista, että harjoitusta ei kannata ottaa liian vakavasti. 

 

YouTube-video

Kuinka varautua tulevaan?

Tällä videolla Oulun Seudun Muistiyhdistyksen toiminnanjohtaja Paula Ylikulju ja vanhuusoikeuden asiantuntija (VTT, VT) Anja Karvonen-Kälkäjä käyvät läpi, kuinka tulevaan kannattaa varautua. Videolla keskustellaan mm. hoitotahdosta, edunvalvontavaltuutuksesta, omaisuuden järjestelyistä, testamentista ja elatussopimuksesta. 

YouTube-video

 

 

Hartaushetki

Hiljennytään vielä pieneen rukoushetkeen, ennen kuin jatketaan päivän muita touhuja

YouTube-video

 

Toivottavasti viihdyit kanssamme.