Harri Joensuu                 Olli Lohi

Raahen kirkkoherran Tuomo Matalan jäädessä eläkkeelle on tullut aika valita seurakuntaan uusi kirkkoherra. Hakijoita on kaksi. Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on tehnyt Raahen seurakunnan kirkkoherran virkaa koskevan vaaliehdotuksen.

1.vaalisijalla on nykyinen Raahen seurakunnan kappalainen, TK (vastaa TM) Harri Kyösti Joensuu. 

2. vaalisijalla on SRK:n vs. kustannuspäällikkö, pastori, TM, Olli Antero Lohi.

Molemmat ovat raahelaisille tuttuja, sillä Joensuu on pitkäaikainen kappalainen ja on pitkään asunut Raahessa. Myös Lohi on aiemmin toiminut seurakuntapastorina Raahessa, jossa hän myös asuu.

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on määrännyt vaalisijoille asetetut toimittamaan päiväjumalanpalveluksen Raahen kirkossa seuraavasti:

Harri Joensuu toimittaa jumalanpalveluksen sunnuntaina 2.9.2018 klo 10.00

ja Olli Lohi sunnuntaina 9.9.2018 klo 10.00.

Raahen seurakunnan kirkkoherranvaalin toimitetaan siten, että se alkaa Raahen kirkossa sunnuntaina 23.9.2018 klo 10.00 pidettävän päiväjumalanpalveluksen jälkeen ja jatkuu siten kuin vaalilautakunta siitä omalla kuulutuksellaan tarkemmin ilmoittaa.

Eri syiden takia voi olla tarpeen äänestää ennakkoon. Niinpä ennakkoäänestys ja kotiäänestys toimitetaan Raahen seurakunnassa 17. – 21.9.2018 klo 9.00 – 18.00 vaalilautakunnan ilmoituksen mukaisesti. Kannattaa seurata myöhempää ilmoittelua.

Äänioikeus kirkkoherran vaalissa on viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttävällä kirkon jäsenellä, jolla on kotikunta Suomessa ja joka on merkitty Raahen seurakunnan jäseneksi viimeistään 70 päivää ennen vaaleja.

Ehdokkaiden lyhyt esittäytyminen

Pyysimme ehdokkailta lyhyet kuvaukset itsestään, pientä selostusta koulutuksesta ja työhistoriasta sekä motiivien valottamista heidän hakiessaan vaativaa johtajan pestiä.

Seurakunnan Internet-sivuille tulee heinäkuun aikana ehdokkaiden laajempi esittely. Lähempänä vaaleja on luvassa myös vaalipaneeleita.

Harri Joensuu

Harri Joensuun haastattelu

Kerro lyhyesti itsestäsi?

Olen 57 –vuotias ja olen syntynyt Pattijoella, suurimman osan aikuiselämästäni olen asunut Raahessa. Minulla on puoliso Anna-Maija ja kolme aikuista lasta. Olen kahden lapsenlapsen ukki. Harrastuksiani ovat puutarhanhoito, kaikki urheiluun liittyvä ja teologinen kirjallisuus.Millainen on koulutuksesi ja työhistoriasi?

Millainen on koulutuksesi ja työhistoriasi?

Olen valmistunut teologian kandidaatiksi (vastaa nykyistä teologian maisteria) 27.10. 1986 Helsingin Yliopistosta. Pappisvihkimyksen sain Oulun tuomiokirkossa 31.10. 1986. Olen toiminut vs. opiskelijapastorina Rovaniemen seurakunnassa, sitten seurakuntapastorina Saloisten seurakunnassa. Kävin Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen lähetyskurssin keväällä -90. Lähdin perheeni kanssa keväällä 1991 lähetystyöhön Länsi-Afrikkaan Kameruniin. Lähetystyössä toimin opiskelija- ja suurkaupunkityössä sekä kentän esimiehenä. Palattuani Suomeen olin Pyhäjoen seurakunnan seurakuntapastorina. Suoritin kirkon pastoraalikurssin ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnon 28.12. 2001. Olen toiminut Pattijoen seurakunnan vt. kirkkoherrana, sitten Raahen seurakunnan kappalaisena. Olin jonkin aikaan nuorisotyön tiimin esimiehenä. Viimeiset vuodet olen ollut Raahen kirkon alueen kappalaisena ja pappien tiimin esimiehenä.

Miksi haet kirkkoherraksi Raahen seurakuntaan?

Minulla on pitkä työhistoria ja –kokemus tällä seudulla, olen toiminut erilaisissa tehtävissä eri seurakunnissa. Olen hoitanut kirkkoherran viransijaisuuksia Raahessa useampaan kertaan, joten oli aika luonnollista, että haen kirkkoherran virkaan Raahen seurakuntaan. Liikkeelle lähdin myös seurakuntalaisten ja joidenkin seurakunnan työntekijöiden pyynnöstä, minkä koen luottamuksen osoituksena.

Olli Lohi

Kerro lyhyesti itsestäsi´?

Olen 39 –vuotias pastori ja perheen isä Raahesta. Perheeseeni kuuluu Tuovi-vaimon lisäksi yhdeksän lasta. Olen asunut perheeni kanssa Pattijoella vuodesta 2006 lähtien. Harrastan liikuntaa, vanhojen rakennusten kunnostamista ja laulamista.

Ihmisenä olen avoin, luotettava ja innostava. Työssäni olen määrätietoinen, kuunteleva ja toiset huomioon ottava. Olen johtanut työssäni erilaisia projekteja ja koen Raahen seurakunnan asettamat vaatimukset kirkkoherran tehtävään mieluisina. Olen kiinnostunut organisoinnista ja näen vahvuutenani ihmisten kohtaamisen ja strategisen suunnittelun. Hyvät henkilöstösuhteet ja yhteistyö ovat mielestäni jokaisen hyvinvoivan työpaikan tuntomerkki.

Millainen on koulutuksesi ja työhistoriasi?

Olen koulutukseltani teologian maisteri. Minulla on myös automaatiotekniikan insinöörin koulutus. Olen toiminut papin tehtävissä vuodesta 2006 lähtien seurakunnan ja järjestön palveluksessa. Papin tehtäviä olen hoitanut seurakuntapastorina Raahessa ja kappalaisena Kalajoen seurakunnan Himangan kappeliseurakunnassa. Järjestötyössä olen ollut Suomen Rauhanyhdistyksen Keskusyhdistyksen eri tehtävissä: rippikoulutyön sihteerinä sekä nykyisin Päivämiehen ja Siionin Lähetyslehden päätoimittajana sekä viestintä- ja vs. kustannuspäällikkönä.

Nykyisessä työtehtävässäni vastaan SRK:n viestinnästä sekä julkaisutyön kokonaisuudesta, suunnittelusta ja toteutuksesta. Työtehtäviini kuuluvat esimiehenä toimiminen 17 työntekijälle. Koordinoin, ohjaan työntekijöitä ja koulutan suurta joukkoa vapaaehtoisia eri puolelta Suomea.

Miksi haet kirkkoherraksi Raahen seurakuntaan?

Olen toiminut pappina kahdessa eri seurakunnassa ja haaveenani on ollut vielä joskus palata seurakuntatyöhön. Nyt koen, että sisäinen kutsumukseni ja motivaationi tähän työhön oli niin vahva, että päätin hakea kirkkoherran tehtävää kotiseurakunnassani. Pidän haasteista ja koen, että minulla olisi annettavaa Raahen seurakunnalle.

Kotiseurakuntani on minulle tuttu ympäristö. Haluan rakentaa kotiseutuni elämää ja -seurakuntani työtä. Ihmisten kohtaamiset, keskustelut ja hiljentyminen Sanan ja sakramentin äärelle ovat seurakuntatyön ydintä. Nyt jos koskaan on tarvetta sanomalle, joka tulee lähelle ja koskettaa ihmistä. Haluan tukea seurakunnan eri alueilla tehtävää työtä. Kirkkoherran tehtävänä on luottamuksen rakentaminen työyhteisössä ja koko seurakunnan yhteisen työnäyn vahvistaminen.