Harri Kyösti Joensuu
(s. 1.9.1960) on suorittanut teologian maisterin tutkintoa vastaavan teologian kandidaatin tutkinnon Helsingin yliopistossa 27.10.1986. Hänet on vihitty papiksi Oulussa 30.10.1986. Joensuu on suorittanut pastoraalitutkinnon Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa 12.12.2000 ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnon Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa 28.12.2001 arvosanalla 2/3.
Joensuu on toiminut seurakuntapappina Rovaniemen, Saloisten, Pyhäjoen, Pattijoen ja Raahen seurakunnissa yhteensä n. 24 vuotta. Tästä ajasta hän on toiminut vs. kirkkoherran tehtävissä Pyhäjoen, Pattijoen ja Raahen seurakunnissa yhteensä n. 3,5 vuotta. Joensuu on toiminut papin virassa lähetystyössä Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen palveluksessa n. 7 vuotta. Hän on siten toiminut papin virassa yhteensä yli 31 vuotta.
Näin Harri Joensuu vastasi hänelle esitettyihin kysymyksiin hänen taustastaan, kirkkoherran tehtävistä, Raahen seurakunnasta, johtajuudesta sekä taloudesta. Vastauksiin pääset TÄSTÄ
Seurakuntaviikkosivuilla julkaistuun Harrin haastatteluun pääset TÄSTÄ
Vaalisaarnansa Harri Joensuu toimitti Raahen kirkossa sunnuntaina 2.9.2018. Vaalisaarnatallenteeseen seurakunnan YouTube-kanavalla pääset TÄSTÄ
Koko vaalinäytejumalanpalveluksen äänitallenne löytyy TÄÄLTÄ