Poimintoja kirkkoneuvoston päätöksistä – kokonaisuudessaan pöytäkirja: Kirkkoneuvosto 28.2.2019
Työalojen vastuuryhmien nimeäminen

Seurakunnan hallinto-organisaation mukaisesti kirkkoneuvosto asettaa työaloille vastuuryhmät, jotka toimivat työalansa tukiryhminä. Vastuuryhmän tarkoitus on tukea työalan suunnittelua, toimintaa ja arviointia. Kirkkoneuvosto valitsee vastuuryhmät kirkkovaltuuston toimikaudeksi.

Tällä hetkellä työalojen vastuuryhmiä on seitsemän: lapsi- ja perhetyö, diakoniatyö, nuorisotyö, aikuistyö, tiedotus ja lähetystyö, ystävyysseurakuntatyö. Mitä sinulle kuuluu? -hankkeen ohjausryhmässä on ollut kirkkoneuvoston edustaja.

Kirkkoneuvosto asetti seuraavat henkilöt eri vastuuryhmiin:

Varhaisnuoriso- ja nuorisotyö: Anne-Maria Tokola (Saloinen), Raimo Seikkala (Raahe), Kaisu Varpenius (Pattijoki), Elina Matkaselkä (Siikajoki), Saara Rankinen (Vihanti), Anni Myllymäki (nuorten edustaja), Toni Pisilä (nuorten edustaja), Noora Isokääntä (kirkkoneuvoston edustaja). Työntekijöistä: Maija Junnila, Tatu Karvonen, Janne Kippola, Samuel Koivunen, Petri Kolehmainen, Nina Oksanen, Terho Paananen, Sakari Salo, Olli Vaittinen, Marko Visuri

Diakoniatyö: Tiia Törmikoski, Anna-Maija Rahja, Lyyli Luhtavaara, Erkki Piippo, Kaisa Tilus, Raija Kauppila, dikoniatyöntekijät, Kimmo Heinilä (työalan vastuupappi), Eila Kantola (kirkkoneuvoston edustaja)

Viestintä: Markus Tuukkanen (tiedotuksen työalateologi), Risto Havia (Raahe, neuvoston edustaja), Maria Hyväri (Pattijoki), Päivi Kotila (Vihanti), Marja-Liisa Kopponen (Pattijoki), Petri Kolehmainen (Pattijoki), Kirsi-Maria Hiltunen (Revonlahti), Hannu Syrjäpalo (Raahe), Tero Pitkälä (Pattijoki).

Lähetystyö: Saila Salonsaari, Liisa Järvelä (Saloinen ), Terttu Nivala, Tiina Torvinen ( Pattijoki ), Kerttu Tiri, Jonna Achren ( Siikajoki/Ruukki ), Janne Jauhiainen, Tuuli Lackström (neuvoston edustaja), Tuulikki Korpela, Marja-Liisa Mänttäri, Riitta Pekkala (Vihanti )
Lisäksi työntekijöistä: Petri Tervo, Henri Oksanen, Hannele Repola

Ystävyysseurakuntatyö: Mari-Kaarina Hiltunen, Raija Kankaala, Helena Halonen, Pekka Kauppila, Terttu Nivala, Heino Savela, Matti Kankaala (kirkkoneuvoston edustaja).
Lisäksi työntekijöistä: Petri Tervo, Samuel Koivunen, Henri Oksanen.

Välittämisen hankkeen ohjausryhmään: Maija-Liisa Heikkilä.

Lapsi- ja perhetyö: Jätettiin vielä avoimeksi.

Aikuistyö: Jätettiin vielä avoimeksi.

Kanttorien virkajärjestelyt

Kanttori Jouni Pietiläinen esitteli seurakunnan musiikkityötä ja kertoi kanttorien virkojen täyttämistarpeesta.
Kirkkoneuvosto keskusteli kanttorien viroista ja päätti palata asiaan seuraavassa kokouksessa.

Muut asiat

Kirkkoneuvosto päätti pitää kirkkovaltuuston kokouksen seminaarikokouksena, jossa työmuodot esittäytyvät sekä seurakunnan strategiaa pohditaan. Kokous pidetään 2.4.2019 klo 18.00.

Kirkkoneuvosto myönsi nuorisotyönohjaaja Petri Kolehmaiselle virkavapautta ajalle 18.3.2019-16.3.2020.

lmoitusasiat
Ruukin ja Vihannin seurakuntatoimistot ovat auki viitenä päivänä viikossa.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että muuten jatketaan nykyisellä käytännöllä, jossa Vihanti on auki tiistaisin ja keskiviikkoisin ja Ruukki maanantaisin ja torstaisin, mutta jatkossa Ruukin toimisto on auki myös perjantaisin. Muutoksen ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Seuraava kirkkoneuvoston kokous 26.3.2019